חזקים יחד: הטכניון במיטבו

מייד עם פרוץ המלחמה הקים הטכניון מוקד "ערבות הדדית" למען קהילת הטכניון ובני משפחותיהם ולעזרת תושבי הדרום והצפון וחיילי צה"ל. כעת פועלות במסגרת זאת עשרות יוזמות, בנוסף לפעילות נרחבת של מאות סטודנטים מתנדבי אס"ט.

חזקים יחד: הטכניון במיטבו

מייד עם פרוץ המלחמה הקים הטכניון מוקד “ערבות הדדית” למען קהילת הטכניון ובני משפחותיהם ולעזרת תושבי הדרום והצפון וחיילי צה”ל. כעת פועלות במסגרת זאת עשרות יוזמות, בנוסף לפעילות נרחבת של מאות סטודנטים מתנדבי אס”ט.

מארחים בקמפוס. מאז תחילת המערכה מתארחים בקמפוס עשרות משפחות ויחידים שפונו מבתיהם בצפון ובדרום. ביום שישי נערכה לכולם קבלת שבת חגיגית.

הילדים של כולנו. בעקבות פריצת המלחמה וסגירת מערכת החינוך בכל הארץ, פתח אגף משאבי אנוש בשיתוף ועדי העובדים קייטנה מגוונת ל-150 ילדי משפחת הטכניון (של חברי סגל מינהלי ואקדמי) בגילאי גן חובה ובית ספר יסודי – ללא תשלום. הקייטנה פעלה עשרה ימים עד לפתיחתם המחודשת של בתי הספר בחיפה.

לדברי המארגנים, “בתקופה מאתגרת, נהנו הילדים ממסגרת מחבקת ותומכת המשלבת מגוון רחב של פעילויות ובהן כדורגל, ריקוד, קסמים, יצירה ומשחקים. היה מאוד מוצלח.”

פעילים ברמב”ם. סטודנטים מתנדבים מהפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט התנדבו בקייטנה לילדי עובדים וסטודנטים שנפתחה בקריה הרפואית רמב”ם.

כל מה שצריך. חנות “מועד ב” – חנות יד 2 בטכניון – נרתמה למען הסטודנטים והתושבים המפונים ומציידת אותם במה שנחוץ, וללא תמורה.

הגנה עורפית. סטודנטים וסטודנטיות בפקולטה למדע והנדסה של חומרים פינו וסדרו מקלטים בנשר במסגרת פרויקט “עיר מקלט”. גם משתלמים בפקולטה להנדסה כימית ע”ש וולפסון יצאו עם  דיקן הפקולטה לפנות מקלטים בחיפה.

הנדסת חלות. הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון הפשילה שרוולים, תרתי משמע, לטובת אפיית 140 חלות עבור חיילי מילואים.

לקראת שבת.  עובדי הטכניון אפו חלות עבור המשפחות המתארחות בקמפוס.

עידוד מוזיקלי. אגף קשרי ציבור ארגן מפגש אומנותי לחיבוק וחיזוק המשפחות המתארחות בטכניון.

תורמים להתרמה. סיון שוורץ ונוהר מרקוס, סטודנטים בטכניון, ארגנו קבוצה גדולה של סטודנטים המתגברים את עמדות מד”א ובנק הדם בצפון.

תספורות בשטח. יארה צחן, הספרית של מספרת אס”ט בטכניון, יצאה לשטח עם מתנדבי אס”ט כדי לספר חיילים וחיילות – כל זאת בהתנדבות מלאה.

לא נפסיק ללמוד. צוות היחידה לנוער שוחר מדע ערך פעילות מדע מעשית לתלמידים מפונים מקיבוץ ברור חיל, שדרות ושלומי המתארחים במלון דן פנורמה בחיפה.

למען החיילים והתושבים. סטודנטים וסטודנטיות מהפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט הקימו מרכז לאיסוף תרומות עבור החיילים הפזורים בארץ ומשפחות מהדרום.

מציירים תקווה. “ילדות וילדי הטכניון מציירים תקווה” – ילדי גן החובה במעון נעמת בטכניון ציירו שלטי קנבס שנתלו בקמפוס.

מרכז לגיל הרך. חברי הסגל בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון תרמו להקמתו של מרכז פעילות לגיל הרך ופעוטון עבור ילדי קיבוצי העוטף שפונו לאילת.

פנורמה של חוויות. מתנדבי הטכניון קיימו פעילות חינוכית חווייתית לילדי משפחות מהעוטף, המתארחות במלון דן פנורמה.

מחשבים מסלול. במסגרת מוקד “ערבות הדדית” הועברו מחשבים ניידים, תרומת מפעל Ecommunity,G לילדים השוהים בדן פנורמה. גם הפקולטה להנדסה ביו-רפואית והספרייה המרכזית תרמו מחשבים.

הכנת מארזים. מתנדבי הטכניון הכינו משלוחי  צעצועים, ספרים (תרומת הספרייה המרכזית), חומרי יצירה, כלי כתיבה ועוד למשפחות מפונות בבתי מלון ברחבי הארץ.

ואתם רוקדים. מתנדבי הטכניון אמנון וילינגר מהפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים ע”ש ויטרבי וספיר, מדריכת סאפ, העבירו שיעור ריקוד למשפחות בדן פנורמה.

יורדים לשטח. מאות מתנדבי אס”ט וחברי סגל מינהלי ואקדמי יצאו לסייע בקטיף ובמסיק.

ארזנו לבד. במרכז הסיוע שהקימה אס”ט בבית הסטודנט נאסף ציוד רב שנתרם, ומשם הוא נשלח למפונים בבתי המלון על ידי מתנדבי מוקד ערבות הדדית.

חדר משלהם. עובדי הטכניון סייעו בארגון חדרים חדשים במלונית של ארגון לב ח”ש, המיועדת לחולי סרטן, לטובת משפחות הפצועים.

ביקור חולים. עובדי הטכניון הכינו מארזי שי ויצאו לחלקם בבתי החולים בחיפה.

לב אחד. מתנדבי אס”ט ארגנו תרומות של ציוד מסוגים שונים והעבירו אותן לחיילים ביחידות השונות על פי בקשותיהן בשיתוף ארגון “לב אחד”.

כיתת לימוד. בזכות תרומה מרגשת של 30 שולחנות ו 60 כיסאות  מבית הספר להנדסאים הקימו אנשי הטכניון כיתת לימוד עבור הילדים בדן פנורמה.

חמים וטעים. בימים הראשונים למלחמה תרמו בתי העסק בבית הסטודנט ארוחות חמות, שנשלחו על ידי מתנדבי אס”ט לעמדות הכינוס בצפון ובדרום.

הכביסה עלינו. אס”ט ציידה את כל משפחות המפונים בקמפוס בכרטיס לשימוש חינמי במכונות הכביסה והייבוש בכל המעונו.

אין רגע דל. אס”ט קיימה בבית הסטודנט פעילות אחר הצוהריים לילדי משפחות כפר המשתלמים ולמשפחות המפונות.

בראש נקי. מתנדבי מוקד ערבות הדדית מביאים כביסה מהמלונות ומכבסים עבור המפונים.

עם הילדים. מתנדבי מוקד ערבות הדדית מסייע למשפחות המילואימניקים בשמירה על ילדיהם (בייביסיטר).

שומרים על חיילינו. קבוצה גדולה של עתודאים בטכניון נרתמה לאריזת מנות קרב, הכנת ווסטים ואפודים קרמיים ועוד.

שי לחיילינו. אגף משאבי אנוש נרתם למען משפחות המילואימניקים מהטכניון, ושלח להם חבילות שי.

תודה לכולכם! ההתגייסות שלכם מחממת את הלב. אם שכחנו משהו אתם מוזמנים לשלוח ונוסיף לכתבה.