שנה חמישית ברציפות: הטכניון דורג ב-Top100 ברישום פטנטים בארה"ב

הדירוג הנוכחי מציב את הטכניון במקום הראשון בישראל והשני באירופה ברישום פטנטים על ידי מוסדות אקדמיים

הטכניון מדורג במקום הראשון בישראל, במקום השני באירופה ובמקום ה-81 בעולם באישור פטנטים בארצות הברית לשנת 2025. הטכניון, עם 46 פטנטים מאושרים בשנת 2025, הוא האוניברסיטה הישראלית היחידה במאייה הפותחת, והוא משמר את מקומו בין 100 האוניברסיטאות המובילות בעולם זו השנה החמישית ברציפות.

“מאחורי כל פטנט עומדת חשיבה מדעית עמוקה, ומאחורי כל רישוי — אחריות ליצירת תועלת,” אמרה רונה סמלר, מנהלת T3 – יחידת המסחור של הטכניון שמנהלת את בדיקת ורישוי הפטנטים בטכניון. “T3 אחראית לא רק לניהול הפטנטים, אלא גם להפיכת הידע לחדשנות על ידי מסחור הרעיון או הקמת חברות, ובכך משרתת את החברה, מחזקת את הכלכלה ותורמת לחוסן ולרווחה של מדינת ישראל והעולם.”

הפטנטים שרשם הטכניון מתפרסים על פני ספקטרום רחב מאוד של נושאים – מ-AI ועד הדפסת מבנים בתלת-ממד, מהובלת תרופות חכמה בגוף ועד פיתוח חומרים חכמים ומערכות מחשוב קוונטיות. לדברי פרופ’ יובל גרעיני, המשנה לנשיא לחדשנות וקשרי תעשייה, “ההישג של הטכניון בצמרת הפטנטים נזקף לזכותם של חברי הסגל שלנו והסטודנטים שלהם, שחותרים תמיד למצוינות. רבים מהם משקיעים לא רק במחקר ברמה הגבוהה ביותר אלא גם בתרגומו לטכנולוגיות ולמוצרים המשפיעים לטובה על איכות חיינו.”

את דירוג הפטנטים מפרסמת האקדמיה האמריקאית הלאומית לממציאים (NAI), שם  מסבירים כי רישום פטנטים בארצות הברית מאפשר למוסדות אקדמיים ואחרים לתרגם טכנולוגיות מקוריות למוצרים תחרותיים בשוק הגלובלי ולהטביע חותם על קהילת הצרכנים.

דירוג ה-NAI מבוסס על נתוני משרד הפטנטים האמריקאי (USPTO) לשנת 2025. הוא מכיל 100 מוסדות וכ-10,000 פטנטים.

לדירוג המלא לחצו כאן –

https://academyofinventors.org/wp-content/uploads/2026/02/2025-Top-100-Worldwide-List.pdf