מצדיעים ללוחמים

שיתוף פעולה ייחודי נרקם בטכניון: צעירים מבית הלוחם בחיפה הצטרפו לקורס מעשי בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, ובסיומו הציגו המשתתפים בירות שייצרו בעצמם במרכז קרסו לחדשנות בטכנולוגיות מזון, שנחנך לאחרונה בטכניון

ריח הלתת והכשות מילא את החלל, אך את מרכז הבמה תפסו האנשים: הסטודנטים וצעירי בית הלוחם, שעמדו נרגשים לצד התוצרים שפיתחו במשך סמסטר שלם. אירוע השיא של הקורס “מעבדה בהנדסת תהליכים וחומרים ביולוגיים” בטכניון היה הרבה מעבר להצגת הבירות שרקחו ובישלו  – הוא היה חגיגה של שותפות, מקצועיות ונחישות.

הקורס, המוכר בקרב הסטודנטים בכינויו “קורס פיילוט והכנת בירות”, בהנחייתו של פרופ’ אורי לזמס ובשיתוף צוות ההוראה: הדוקטורנטיות ליאורה ברנשטיין וכיאן עואודה והמתרגל יותם רוזנבלט. במהלך הקורס התנסו המשתתפים בתכנון ובהפעלה של תהליך ייצור בקנה מידה חצי-חרושתי במרכז קרסו לחדשנות בטכנולוגיות מזון, שנחנך לאחרונה. התהליך כלל את כל שלבי הפיתוח והייצור – מגיבוש המתכון, דרך בישול ותסיסה ועד בקרת איכות וניתוח תוצאות – בסביבה מתקדמת.

2. הבירות "HEROES" ו"אהובה".
הבירות “HEROES” ו”אהובה”.

“זהו אחד הקורסים הייחודיים בפקולטה,” אמר פרופ’ אורי לזמס, ״והשנה קיבל הקורס ממד נוסף עם שילובם של חברי בית הלוחם בשיעורים המעשיים, בשיתוף פעולה הדוק עם שרון קורן קדמי, רכזת לימודי ההסמכה של הפקולטה, ויעל דנין פולג מהחממה החברתית של הטכניון, העבודה המשותפת יצרה צוותים מגוונים, שחיברו ידע אקדמי עם ניסיון חיים, התמדה ורוח צוות יוצאת דופן. לצד האתגר ההנדסי של פיתוח מוצר איכותי, נרקם גם חיבור אנושי עמוק, ואני גאה בשיתוף הפעולה המוצלח״.

לדברי שרון, רכזת צעירים בבית הלוחם חיפה, “ההשתלבות של חברי בית הלוחם בתהליך ההכנה הייתה משמעותית ומרגשת. הסטודנטים קיבלו את המשתתפים שלנו בחיבוק גדול, והחוויה המשותפת תרמה לשני הצדדים.”

במסגרת אירוע השיא בסיום הקורס, הציגו הקבוצות את הבירות שפיתחו לאורך הסמסטר. במקום הראשון בתחרות הטעימה העיוורת, שנערכה בהובלת המתרגל יותם רוזנבלט וצוות טועמים מקצועיים, זכתה הבירה “אהובה” מסוג Irish Stout , שפותחה על ידי הסטודנטים מורן מרביד, נדב דביר, גל עשבי, מיכל זאבי, איה שמחי, שיר פאר וגל שאמיס.

3. חברות וחברי קבוצת הבירה המנצחת – "אהובה".
חברות וחברי קבוצת הבירה המנצחת – “אהובה”.

משמעותית במיוחד הייתה הבירה “HEROES”, מסוג English IPA, שהוקדשה לזכר חמישה לוחמים שנפלו בקרבות בעוטף וברצועת עזה. את הבירה הכינו הסטודנטים עידו פלג, אור פרץ, סתיו אזולאי, לינוי נחום, שרון שמחי, יהונדב חיים ויונתן לזמס. הסטודנטים סיפרו כי “לכולנו בקבוצה היה ברור מהרגע הראשון שזאת תהיה בירה שמטרתה להנציח גיבורים שנפלו במלחמה, ומהר מאוד הוצע השם HEROES, שנבחר פה אחד על ידי כולנו.” הלוחמים שתמונותיהם מעטרות את בקבוקי הבירה הם סמ”ר עז ישעיה גרובר, בן דודה של סתיו, שנפל בקרב ברפיח; סמ”ר יהב הדר, חברו של יונתן לזמס, שנפל בקרב בצפון רצועת עזה; סמ”ר גיא שמחי, אחיו של תומר, בעלה של שרון, שנפל בהגנה על תושבי קיבוץ רעים, שם גדל. רס”ל (מיל’) אדיר מסיקה, שנפל כשהגן על חבריו בפסטיבל “נובה”, ורס”ר (מיל’) טל פיליבה, שנפל בקרב בדרום רצועת עזה, הם חבריו של אור.

1.הסטודנטים שפיתחו את בירה "HEROES": מימין לשמאל: יהונדב חיים, שרון שמחי, סתיו אזולאי, עידו פלג, לינוי נחום ואור פרץ.
הסטודנטים שפיתחו את בירה “HEROES”: מימין לשמאל: יהונדב חיים, שרון שמחי, סתיו אזולאי, עידו פלג, לינוי נחום ואור פרץ.

בשתי הקבוצות, בירה “HEROES” ובירה “אהובה”, השתתפו גם סטודנטים וסטודנטיות בשירות מילואים פעיל.