מנהיגי העתיד - מלגת גוגל העולמית לדוקטורנטים תומר אבן ועילם שפירא מהטכניון
כל אחד מהזוכים יקבל תמיכה של 50,000 דולר ומנטור אישי מגוגל "בהתאם למחויבותה של החברה לטפח את הקהילה האקדמית ולהצמיח מנהיגים עתידיים"
הדוקטורנטים תומר אבן מהפקולטה למדעי המחשב ע”ש טאוב ועילם שפירא מהפקולטה למדעי הנתונים וההחלטות זכו במלגת גוגל העולמית, Global Google PhD Fellowship, התומכת בסטודנטים מצטיינים לתואר שלישי העורכים מחקר חדשני ופורץ דרך במדעי המחשב ובתחומים קשורים וצפויים להשפיע על טכנולוגיות העתיד. בנוסף לתמיכה הכספית – 50,000 דולר לכל סטודנט – מספקת הזכייה לכל זוכה מנטור אישי מגוגל, זאת “בהתאם למחויבותה של החברה לטפח את הקהילה האקדמית ולהצמיח מנהיגים עתידיים”.
פרופ’ אורי פסקין, דיקן בית הספר לתארים מתקדמים, אמר: “אנחנו גאים בבחירת הזוכים מהטכניון. הטכניון מקפיד להיות קשוב לצרכי התעשייה, ליזום ולהיות שותף לקידום הידע המדעי והיכולות הטכנולוגיות, הן במחקר בסיסי והן ביישומים שמשנים את חיינו.”

תומר אבן, סטודנט לתואר שלישי בפקולטה למדעי המחשב ע”ש טאוב בהנחיית פרופ’ קרן צנזור-הלל, עוסק במחקר אלגוריתמי. מחקרו מתמקד בתכנון אלגוריתמים לניתוח קשרים בין אלמנטים בתוך אוסף עצום של מידע. דוגמאות מרכזיות הן מציאת תבניות של קשרים בין האלמנטים במידע, או מציאת קבוצת אלמנטים שולטים המקושרים לכל שאר המידע. בעיות מסוג זה נמצאות בליבת תחום המחקר בשל חשיבותן והופעתן במגוון מצבים של צורך בניתוח כמויות גדולות של מידע. האלגוריתמים שאותם מפתח תומר הם יעילים במיוחד, ותרומתו הייחודית לתחום היא בפיתוח כלים חדשניים לתכנון אלגוריתמים מסוג זה ולניתוח הביצועים שלהם.

עילם שפירא, סטודנט לתואר שלישי בפקולטה למדעי הנתונים וההחלטות בהנחיית פרופ’ רועי רייכרט ופרופ’ משה טטנהולץ, עוסק בתחום Strategic Multi-Agent Communication – חקר תקשורת אסטרטגית בין בני אדם ובין מערכות בינה מלאכותית. מחקרו בוחן, באמצעות שימוש במודלי שפה גדולים (LLMs), כיצד שפה משפיעה על קבלת החלטות בסביבות כלכליות ואינטראקטיביות. אחד מממצאיו המרכזיים מצביע על כך שמודלים לשוניים מתקדמים מסוגלים לעיתים לחזות החלטות אנושיות בדיוק גבוה יותר ממודלים המבוססים על נתוני ניסוי אמפיריים, תובנה הפותחת כיוונים חדשים למחקר התנהגותי וליישומים בתחומי הכלכלה ההתנהגותית והבינה המלאכותית. מחקרו תורם להבנת האופן שבו שפה מעצבת אינטראקציות בין סוכנים חכמים ומציע גישה חדשה לשילוב בינה מלאכותית במחקר כלכלי והתנהגותי. שפירא השלים את לימודי התואר הראשון והשני בפקולטה למדעי הנתונים וההחלטות בטכניון, במהלכם שימש כיו״ר ועד הסטודנטים בפקולטה וכחבר הוועד המנהל של אגודת הסטודנטים בטכניון (אס״ט). במהלך לימודיו עבד בחברת Augury, שהוקמה על ידי בוגרי הטכניון, וכן ב־IBM.