מופת של נתינה
הפקולטה לרפואה ע"ש רות וברוך רפפורט חנכה מתחם חדש למערך הוראה ולחינוך רפואי, שהוקם בתרומתו של פרופ' אמריטוס ג'ון פינברג, מוותיקי הפקולטה וממפתחי ה"אזילקט" - התרופה הראשונה בהיסטוריה המאטה את התפתחותה של מחלת הפרקינסון
בפקולטה לרפואה ע”ש רות וברוך רפפורט נחנך לאחרונה מתחם חינוך חדשני שנבנה הודות לתרומה נדיבה של פרופ’ אמריטוס ג’ון פינברג – יזם וחוקר מוותיקי הפקולטה, שתרם לאורך השנים למחקר, להוראה ולהקמת תשתיות מתקדמות.
הטקס נערך במעמד פרופ’ פינברג, רעייתו אפרת ובני משפחתו, נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון, יו”ר אגודת ידידי הטכניון בישראל פרופ’ פרץ לביא, דיקן הפקולטה פרופ’ עמי אהרונהיים וסגל הפקולטה. ביתו של פרופ’ פינברג, ד”ר יעל פינברג, נשאה דברים בשם המשפחה: “אבא שלי, אדם של מחקר, הוראה ונתינה, מאמין במגע אישי עם הסטודנטים ובהפריה הדדית. המתחם הזה, אשר ישרת סטודנטים, חוקרים ורופאים, הוא תוצר של מסירותו ואהבתו הרבה לפקולטה ולטכניון.”

פרופ’ פינברג נולד וגדל בלונדון וביקר לראשונה בישראל בשנת 1960 במסגרת מפגש בין-לאומי של תנועת הצופים. לאחר שהשלים דוקטורט ב- Imperial collegeבלונדון, עלה לישראל ב-1970 עם אפרת, רעייתו לעתיד. אחרי פוסט-דוקטורט בארה”ב (מכון Roche לביולוגיה מולקולרית) הצטרף ב-1978 למחלקה לפרמקולוגיה בפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט בטכניון בדרגת מרצה בכיר. במהלך השנים מילא תפקידים מרכזיים בפקולטה ובהם יועץ לסטודנטים, אחראי על מינויים קליניים וסגן דיקן למחקר. הוא עסק רבות באתיקה בניסויים בבעלי חיים והיה יו”ר הפורום הבין-אוניברסיטאי לקידום המחקר הביו-רפואי במשך שנים רבות. אחת מפסגות הישגיו המחקריים היא פיתוחה של ה”אזילקט” – התרופה הראשונה בהיסטוריה המאטה את התפתחותה של מחלת פרקינסון.

מתחם החינוך ע”ש פינברג נחנך בטקס חגיגי שבו הודגשו פעילותו האקדמית והחברתית של פרופ’ פינברג בפקולטה לרפואה והמעשה הנדיר של תרומתו לפקולטה. נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון אמר בטקס כי “לאורך 100 שנות הטכניון נפרשת שרשרת ארוכה של אנשים שכל אחד ואחת מהם השאיר את טביעת האצבע המיוחדת שלו – ופרופ’ פינברג הוא דמות בולטת בשרשרת זו. כחוקר שותף לפיתוח התרופה “אזילקט”, כמורה וכעת גם כתורם, חותמו העצום ילווה את הטכניון לדורות.”

דיקן הפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט, פרופ’ עמי אהרונהיים, סיפר כי במשך זמן רב פעלה הנהלת הפקולטה לפיתוח מערך הוראה חדש שיחליף את המערך הישן שנבנה לפני כחמישה עשורים.
“כשנודע לי שהתורם הוא פרופ’ ג’ון פינברג, הבנתי עד כמה מתאים שהמערך החדש ייקרא על שמו – אדם שעסק שנים רבות בהוראת דורות של רופאים. בנוסף להיותו של ג’ון חוקר ומורה מצוין הוא גם ניחן באצילות נפש ורוחב לב עצומים. נועם הליכותיו וסבלנות אין קץ הן שאפשרו לנו לסיים את הפרויקט באופן מיטבי. לנשות מערך ההוראה ולחברי המחלקה לחינוך רפואי אני מאחל שתהנו מהמתקן החדש. אני סמוך ובטוח כי הצעד הזה יועיל לגיבוש רוח הצוות וייטיב את שיתוף הפעולה בין מערך ההוראה לחינוך הרפואי.”

קרדיט צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון