מהמעבדה למסעדה
השנה השנייה בסדרת ההרצאות "טכניון על הבר", נפתחה במפגש מעורר תאבון
כיצד ניתן לפתח ולייצר מזון בריא יותר מבלי להתפשר על המרקם והטעם? זו הסוגייה אשר עמדה במוקד המפגש הראשון בסדרת ההרצאות, המנגישות את הפיתוחים המדעיים האחרונים מבית הטכניון – לקהל רחב.
ענף הנדסת המזון זוכה לעדנה ולסקרנות ציבורית לאור הביקוש הרב למזון שיענה על מגוון צרכים: בריא, עשיר בחומרים תזונתיים וטעים.
פרופ’ מאיה דוידוביץ פנחס, ראש המעבדה להנדסת חומרים במזון, בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, בטכניון, חשפה בפני הקהל, שהתכנס בפאב “הכבשה השחורה” הטכניוני, באלו דרכים ואמצעים חדשניים ניתן לייצר תחליפים הולמים לשומן רווי. שומן זה אחראי ליצירת מבנה מוצק, נח לבישול ובעל מרקם מועדף אשר משפיע לטובה על חווית הצריכה, אך נחשב לפחות בריא.
בין היתר הוצגו חידושים אשר נמצאים בשלבי מחקר מתקדם מתחום התמחותה של פרופ’ דוידוביץ פנחס ובהם יצירה של תחליפי שומן המבוססים על שמנים נוזליים דמויי ג’לי אשר מדמים את תכונות השומן הרווי. שומנים אלה מאפשרים שימוש באפיה, מריחה וייצור תעשייתי במטרה להפחית את כמות השומן הרווי בתעשיית המזון מבלי לפגוע במרקם הסופי של המוצר.
כמדי מפגש, גם הפעם, ניתנה לקהל הזדמנות לשאול שאלות, להתרשם מהתוצרים ולקבל הצצה לאופי העבודה במעבדה ובהתקדמות המחקר.
ההרצאה הבאה בסדרה – כימיה ובינה מלאכותית בהגשת פרופ’ רננה גרשוני פורן (הפקולטה לכימיה על שם שוליך) תתקיים ב-23.12 בפאב הכבשה השחורה בבית הסטודנט בטכניון.
לפרטים נוספים והרשמה: טכניון על הבר – כימיה ובינה מלאכותית
