לרקוד עם כוכבים גרסת הטכניון
בוגרת הטכניון ד”ר אנסטסיה ברגינסקי היא רקדנית מקצועית, הייטקיסטית ומרצה למערכות הפעלה
סדר היום של ד”ר אנסטסיה ברגינסקי אינו מחולק לשעות אלא לחצאי שעות – בכל חצי שעה מופיעה לה משימה באפליקציה. חריג אך לא מפתיע, שכן אנסטסיה היא הייטקיסטית, רקדנית מקצועית, מרצה בטכניון ואם לשני ילדים קטנים.

ד”ר ברגינסקי נולדה וגדלה בקישינב בירת מולדובה. בגיל 14 עלתה לבדה במסגרת נעל”ה – “נוער עולה לפני הורים”. היא נקלטה בפנימייה בבוסתן הגליל ולמדה בבסמ”ת – תיכון לחינוך מדעי וטכנולוגי שהוקם על ידי הטכניון ב-1928.
כבר בגיל שש, בקישינב, היא נחשפה לראשונה לריקודים סלוניים – “ומייד ידעתי שזה מה שאני רוצה לעשות.” עם זאת, עד שהחלה ללמוד בטכניון כעבור עשור וחצי היא רקדה רק באופן חובבני. “הגעתי לטכניון בשנת 2000, וב-2003 גיליתי את החוג לריקודים סלוניים בהדרכתה של מרגריטה פוליאקוב.” כמו בכל מה שהיא עושה, גם כאן היא נכנסה לעניין בשיא הרצינות וההשקעה. בהמשך הלימודים ואחריהם היא הפכה לרקדנית מקצועית, סגנית אלופת הארץ בריקודים סטנדרטיים, עברה קורס מאמני ריקודים סלוניים בווינגייט והחלה להשתתף בתחרויות בין-לאומיות. היום היא רוקדת ריקודים סלוניים לטיניים למקצוענים.
הריקודים הסלוניים (Ballroom dancing) החלו כריקודי נשף והתמסדו באירופה, ובעיקר בלונדון, בתחילת המאה ה-19. בהדרגה התגבש סטנדרט שכלל חמישה ז’אנרים של ריקוד: ואלס אנגלי, טנגו, סלוופוקס/פוקסטרוט, ואלס וינאי וקוויקסטפ. בהשפעת הריקודים הלטינו-אמריקאיים נוספו לסטנדרט האירופי עוד חמישה ז’אנרים: צ’ה-צ’ה-צ’ה, סמבה, רומבה, פסדובלה וג’ייב. הסטנדרטיזציה של הריקודים הסלוניים אפשרה להפוך אותם לענף מקצועי שכולל תחרויות מקומיות ובין-לאומיות, ובמדינות מסוימות – דנמרק, לדוגמה – הריקודים האלה הם חלק מתוכנית הלימוד בבית הספר.
החוג בטכניון הפך למועדון Dance Spirit ללימוד ריקודים סלוניים והתקיים במועדונים שונים בחיפה, עד שב-2022 חברה ד”ר ברגינסקי לפוליאקוב והן החזירו את Dance Spirit לטכניון. בסמסטר האחרון התקיים החוג לראשונה במסגרת אקדמית כאחד מחוגי הספורט המקנים למשתתפים נקודות זכות אקדמיות. לדברי ברגינסקי, “עבור הסטודנטים זאת נקודת אור בתוך הלימודים התובעניים, כמה שעות שבהן הם זזים ומפעילים את הגוף כמו בענפי ספורט אחרים. לריקודים הסלוניים יתרונות נוספים רבים ובהם שיפור קואורדינציה, סבולת לב-ריאה, גמישות וביטחון עצמי. כיום יש גם חוגים כאלה לחולי פרקינסון, אחרי שהוכח שהריקוד בולם את ההתדרדרות המוטורית.”
ד”ר ברגינסקי השלימה בפקולטה למדעי המחשב ע”ש טאוב את כל תאריה האקדמיים: תואר ראשון בציון ממוצע 89 ותואר שני שהפך לדוקטורט במסלול ישיר בהנחייתו של פרופ’ ארז פטרנק. בין סיום התואר הראשון לתחילת התואר השני היא עבדה במעבדות המחקר של IBM בחיפה. כמו בריקוד גם בעולם ההייטק היא התקדמה בהתמדה. היא עבדה בחברת Yahoo וכיום היא עובדת במחלקת המחקר של חברת Red Hat, שם היא מתעמקת בכל ההיבטים של מערכות מחשב מקביליות ומבוזרות.
עיסוק נוסף של ברגינסקי, שהחל בתחילת לימודי התואר השני ונמשך עד היום, הוא ההוראה. ״אני מאוד מאוד אוהבת ללמד, ונראה לי שהסטודנטים אוהבים ללמוד אצלי.” אומרת ד״ר ברגינסקי.
במקביל לעיסוקיה הרבים היא התחתנה ויחד עם בעלה אלכסנדר פבזנר היא מגדלת שתי בנות, שרה בת התשע וסופיה בת החמש. איך היא משלבת את כל הדברים האלה ביממות של 24 שעות? “ניהול זמן נכון, בלי סרטים וטלוויזיה והסחות דעת נוספות. אני אוהבת את כל מה שאני עושה ולא רוצה לוותר על אף אחד מהדברים, ולכן אני צריכה להיות ממוקדת ויעילה בכל החזיתות. אין לי ספק שזה שווה את זה.”
קישור לחוג של אנסטסיה:
https://www.facebook.com/DanceSpiritHaifa?mibextid=JRoKGi