הטכניון העניק תוארי עמית כבוד לאישים שתרמו תרומה יוצאת דופן לטכניון, למדינת ישראל ולאנושות
הטקס התקיים במסגרת מושב הקורטוריון, חבר הנאמנים של הטכניון, בסימן 100 שנים לפתיחת הטכניון
במסגרת מושב הקורטוריון, חבר הנאמנים של הטכניון, הוענקו תוארי עמית כבוד לאישים שתרמו תרומה יוצאת דופן לטכניון, למדינת ישראל ולאנושות. הטקס התקיים בסימן 100 שנים לפתיחת הטכניון.
נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון אמר כי “השפעתו של הטכניון על ישראל ועל האנושות במאה שנותיו הראשונות הייתה – ועודנה – עמוקה ורחבה. אנו מכשירים שליש מהמהנדסים בוגרי האוניברסיטאות וכמחצית מהמומחים המחזיקים בתארים מתקדמים בישראל. אומת הסטארטאפ שלנו בנויה במידה רבה על בוגרי הטכניון. השפעה כבירה זו מבוססת על נדיבותה של משפחת הטכניון המסורה. נפל בחלקנו הכבוד להוקיר שישה אישים המגלמים רגש עמוק של מחויבות הדדית וסולידריות כחברי הקהילה. אבקש להודות להם באופן אישי ובשם כולנו.”
בשם מקבלי התארים נשאה דברים ברברה (ברכה) דאהל, שאמרה כי “הטכניון הוביל את כולנו בנתיבים חדשים, מתוך הבנת משמעותה של השכלה איכותית לצעירים החיים בישראל, בוודאי בתקופה המטלטלת הזאת, והכרה בדרך שבה שינו חוקרי הטכניון ובוגריו את פניה של ישראל. בטכניון משגשגים ולומדים יחד אנשים מכל העולם, מכל מוצא, מגדר ודת, בידיעה שהם מטביעים חותם בעולם ובהם עצמם. הטכניון לא רק סייע למדינת ישראל לשגשג אלא גם תרם רבות להישגים ברפואה, במדע ובטכנולוגיה בעולם כולו.”
מקבלי התארים:
ברברה (ברכה) דאהל – ארה”ב
על מסירותך לישראל ולטכניון ועל תרומתך כ”נאמנת הטכניון”, כחברה בהנהלה הלאומית של ה-ATS, אגודת ידידי הטכניון בארצות הברית, ובקורטוריון; על אמונתך בחשיבות ההשכלה הגבוהה ובחיבורם של אנשים לטכניון ולמכון טכניון-קורנל ע”ש ג’ייקובס; על תמיכתך הנמרצת בחקר המוח ועל המשך המורשת המשפחתית הרב-דורית של תמיכה בטכניון.
ג’ון דייוויסון בשם ריצ’רד (שמואל) דייוויסון – ארה”ב
בהוקרה על מסירותו האיתנה של דיק דייוויסון ז”ל לטכניון ולמדינת ישראל; על מנהיגותו בהנהלה הארצית של ה-ATS, אגודת ידידי הטכניון בארצות הברית, כנשיא סניף ATS בבולטימור וכחבר כבוד בקורטוריון; על נדיבותו בהקמת קרנות התומכות בחברי סגל ובסטודנטים לתואר ראשון; ועל מסירותו העמוקה, שאותה הוריש לדור הבא של משפחת דייוויסון.
מיכאל ולוריק – ארה”ב
בהוקרה על מסירותך לטכניון ולמדינת ישראל, הממשיכה את מורשת הדורות במשפחתך; על מנהיגותך בכל הרבדים של ה-ATS, אגודת ידידי הטכניון בארצות הברית, ובקורטוריון; על מסירותך כ”נאמן הטכניון”, לרבות תרומות נדיבות לבניין בפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל; ועל תפקידך כמוביל שינוי עולמי בבריאות ובהשכלה הגבוהה.
אדוארד רבינוביץ’ ומריאנה רבינוביץ’ – ארה”ב
על תמיכתכם המסורה ורבת השנים בישראל ובטכניון; על השפעתכם הניכרת בשיפור בטיחות האש בקמפוס; על מנהיגותכם המופתית ועל השקעתכם הנלהבת בבוגרי הטכניון; על מעורבותכם ברמה המקומית של ה-ATS, אגודת ידידי הטכניון בארצות הברית, ובקורטוריון; ועל השפעתכם על תחום טכנולוגיות המחשוב.
גיורא שלגי – ישראל
בהערכה על תרומתך יוצאת הדופן לביטחונה של מדינת ישראל ולכלכלתה; על הישגיך בתעשייה הביטחונית; ועל מאמציך הראויים לשבח בהפיכתה של רפאל לחברת טכנולוגיה חלוצית ומצליחה.