הטכניון העניק תארים ל-1,983 בוגרים ובוגרות שסיימו את התואר הראשון
מחברות סטארט-אפ ועד לקווי החזית, הבוגרים החדשים מגלמים את שילוב הערכים, העשייה והקדמה
מוסד נאמן: בשנים 2022-2015 לבדן הקימו בוגרי הטכניון, או ניהלו, 1,021 חברות הזנק – רבע מכלל החברות שהוקמו באותה תקופה. הטכניון מכשיר שליש מהמהנדסים יוצאי האוניברסיטאות בישראל וכמחצית מהדוקטורים במדע ובהנדסה בישראל
בוגר הטכניון נדיר יזרעאל, ממייסדי היוניקורן ארמיס, אמר בטקס כי תקופת לימודיו בטכניון היתה משמעותית מאוד עבורו והכינה אותו לחיים האמיתיים
בטקס חגיגי העניק הטכניון אמש תוארי בוגר ל-1,983 בוגרים במחזור צ”ה, 41% מהם נשים. בטקס, שהיה אמור להתקיים בחודש ספטמבר 2024 ונדחה בשל המלחמה, השתתפו הבוגרים והבוגרות, בני משפחותיהם הגאים, הנהלת הטכניון, דיקנים וחברי סגל. את הטקס הנחתה פרופ’ יעל יניב מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית.
טקס בוגרי מחזור צ”ה, המחזור התשעים וחמישה, התקיים בעיצומה של שנת המאה לפתיחת שערי הטכניון. הכיתה הראשונה בטכניון נפתחה בדצמבר 1924, בבניין הטכניון ההיסטורי בשכונת הדר, עם 16 סטודנטים וסטודנטית אחת. המרצים היו ברובם פרופסורים שהיגרו מאירופה ובקושי ידעו עברית והתשתית הייתה דלה מאוד, אבל מאותם ספסלי עץ של הכיתה הראשונה, מאותה התחלה צנועה, צמחה אוניברסיטה טכנולוגית הנמנית כיום עם עשרת המוסדות הטכנולוגיים המובילים בעולם.
בטקס הענקת התארים היה אמור להשתתף גם עמית חיות ז”ל, סרן במילואים ששירת בחטיבת אלון, חטיבת הנח”ל הצפונית, והיה מפקד מחלקה בגדוד. עמית נפל ב-26 באוקטובר 2024, בקרב בדרום לבנון, זמן קצר אחרי סיום לימודיו בפקולטה למדעי המחשב ע”ש טאוב. תעודת הערכה מיוחדת הוענקה אתמול בטקס להוריו ציפורה ויהושע חיות על ידי פרופ’ דני רז, דיקן הפקולטה למדעי המחשב ע”ש טאוב.
נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון בירך את הבוגרים ובני משפחותיהם ואמר כי “את שנת הלימודים הנוכחית פתחנו תחת אש. המלחמה הגיעה גם אלינו, עם מטחי הטילים על חיפה והגליל. עם זאת היה לנו ברור שלא נאפשר לארגוני הטרור לשבש לנו את החיים ולא עלה על דעתנו לסגור את הקמפוסים בנווה שאנן ובבת גלים. לטכניון תפקיד היסטורי בביצור בטחונה של מדינת ישראל ואנו גאים בכך. כשנפלו שברי מיירט בקמפוס הטכניון, בזמן מתקפות הטילים מאירן ומדרום לבנון, חלפה בראשי המחשבה שהטכניון הוא כנראה האוניברסיטה היחידה בעולם המוגנת ישירות באמצעות טכנולוגיות שפותחו על ידי בוגריה על סמך הידע שהקנינו להם – ואנה הייתה באה מדינת ישראל בלעדיהם.
הימים המורכבים האלה מזכירים לנו שחברה אינה נמדדת רק בהישגיה הטכנולוגיים אלא בעיקר בעקרונותיה החברתיים ובלכידותה. לכן, כשאנחנו מציינים את שנת המאה לטכניון אנחנו חוגגים לא רק את הישגנו אלא גם את הערכים והמורשת שהנחו אותנו במסע הזה – את רדיפת האמת ואת הפלורליזם, את החתירה לשוויון, מתינות, סובלנות, הכלה וחופש ביטוי. כך הורו האבות המייסדים לפני 115 שנים וכך מורה חוקת הטכניון. ולכם, כבוגרי המוסד המפואר הזה, נועד תפקיד חשוב ומרכזי בהתמודדות עם האתגרים הניצבים לפתחנו כגורם ממתן הפועל לריפוי שסעי החברה.”
נשיא הטכניון התייחס בדבריו גם לדוח חדש של מוסד שמואל נאמן, שהתפרסם לכבוד שנת המאה לטכניון, החושף כי בשנים 2022-2015 לבדן הקימו בוגרי הטכניון, או ניהלו, 1,021 חברות הזנק – רבע מכלל החברות שהוקמו באותה תקופה. הטכניון הוא האוניברסיטה המובילה בישראל במספר הבוגרים המועסקים בחברות המובילות במשק. בנוסף עולה מהדו”ח כי הטכניון מכשיר שליש מהמהנדסים יוצאי האוניברסיטאות בישראל וכמחצית מהדוקטורים במדע ובהנדסה בישראל.
פרופ’ יואב ערבה, סגן דיקן לימודי הסמכה, אמר לבוגרים הטריים: “בשנים האחרונות, ובוודאי לאחר 7 באוקטובר, ראינו אתכם מתנדבים לסייע לאזרחי ישראל בצורה מדהימה. רבים התגייסו לשירות מילואים ובילו עשרות ומאות ימים בשמירה על כולנו. אנחנו אסירי תודה לכם על כך. נתתם ועשיתם מעל ומעבר לתפקידכם הרשמי כ’סטודנטים’, ולפעמים על חשבון הלימודים. בקשתי היא שגם בעתיד, כשתובילו את מדינת ישראל, תובילו לא רק בתחום המקצועי שבו תעסקו, אלא גם את החברה שמסביבכם, ובכל ישראל, למקום טוב יותר. ברכות חמות, עלו והצליחו!”
אחד הבוגרים הבולטים בעולם היזמות הטכנולוגית הוא נדיר יזרעאל, בוגר הפקולטה למדעי המחשב ע”ש טאוב ומייסד-שותף של היוניקורן ארמיס העוסק באבטחת מידע. בטקס אתמול הוא אמר לבוגרים החדשים כי “לפני עשר שנים וקצת ישבתי כאן בקהל בדיוק כמוכם היום, וקיבלתי את תעודת ההצטיינות שלי בתואר, שעבדתי כל כך קשה בשבילה. הייתי מלא בגאווה כבר אז, אבל עוד לא הבנתי עד כמה התקופה שלי בטכניון תהיה משמעותית כל כך בהמשך. אני ויבגני דיברוב, שלמד איתי בתוכנית המצוינים ‘לפידים’, הקמנו לפני תשע שנים את חברת הסייבר ארמיס, שהיום מעסיקה קרוב ל-900 עובדים בארץ ובעולם, עם לא מעט בוגרי טכניון בשורותיה.”
הוא המשיך ואמר: “אני רוצה לספר לכם משהו על הצלחה ועל הקשר שלה למוסד המדהים הזה. הצלחה היא 10% כשרון, ו-90% שאפתנות, התמדה וכוח רצון בלתי מתפשר. כשאתם הולכים לחדר כושר, אתם לא הולכים כדי שיהיה לכם קל – כי אם זה קל, אתם לא עושים את זה נכון. הטכניון הוא אחד מחדרי הכושר האקדמיים הטובים ביותר בעולם, ואתם באופן מובהק קבוצת עילית של אתלטים שאפתנים ברמה עולמית. כדי להגיע למה שהגעתם נדרשים כוח וחוסן יוצאי דופן. המשיכו לפתח את עצמכם דרך התמודדות עם אתגרים. כל הכבוד לכולם ובהצלחה!”
יו”ר אס”ט איתי ישראל בירך את הבוגרים ואמר: “כולכם טיפסתם על הר משלכם – עם קורסים מאתגרים, לילות בלי שינה ורגעים של שבירה. ובכל זאת, גם ברגעים הקשים בחרתם להמשיך, לעזור לאחר ולשים את האנושיות לפני ההישג האישי. התואר הזה הוא לא רק תעודה – הוא עדות לכך שעמדתם באתגרים, בחרתם נכון ולא ויתרתם.” ישראל הדגיש בדבריו את הרוח האנושית ואת הבחירות הערכיות שנעשו לאורך הדרך גם ברגעים של קושי, וגם לנוכח אתגרים לאומיים כבדים. הוא ציין את עמידתם האיתנה של הבוגרים ואת התקווה שהם מעניקים לכולנו וסיים בהוקרה לזכר שלושת הסטודנטים שנפלו במהלך המלחמה – עמית חיות, דניס וקסלר ואלון ספראי ז”ל – והזכיר את מקומו הריק של עמית בטקס כסמל לכאב, אך גם להכרת תודה ולחיים שזכינו להם בזכותם.
את דברי התודה בשם בוגרי מחזור צ”ה נשא שניר כרמלי, סטודנט לתואר שני בפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים ע”ש אנדרו וארנה ויטרבי. כרמלי, שהשלים תואר ראשון בפקולטה להנדסת מכונות, שם הוא מתרגל (בקרה ורובוטיקה), עובד כיום על תואר שני בהנחיית ד”ר קיריל סולוביי ובנוסף עובד כמדריך סלסה בטכניון. “אנחנו מסיימים היום פרק משמעותי בחיינו,” אמר כרמלי, “וממשיכים לאתגרים הבאים העומדים בפני האנושות. כבוגרי הטכניון נופלת בחלקנו הזכות ומוטלת עלינו האחריות לפתח פתרונות להתחממות הגלובלית, לשפר ולייעל את עולם הרפואה, לקדם את התעשייה הישראלית ולדחוף קדימה את גבולות המחקר, יחד עם אתגרים מרובים נוספים שבהם אנחנו יכולים לתרום ולהשפיע. זו המחויבות שלנו.”
לקריאת הנאום המלא של נשיא הטכניון >
קרדיט צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון