בפעם הרביעית ברציפות : הטכניון במקום הראשון בישראל באישור פטנטים בארצות הברית

הטכניון הוא האוניברסיטה הישראלית היחידה במאייה הפותחת והוא מדורג במקום ה-89 בעולם

האקדמיה האמריקאית הלאומית לממציאים (NAI) קבעה: הטכניון במקום הראשון בישראל, והשני באירופה, במספר הפטנטים המאושרים בארצות הברית לשנת 2024. הטכניון הוא האוניברסיטה הישראלית היחידה ברשימה זו והוא מדורג במקום ה-89 בעולם עם 43 פטנטים רשומים.

רונה סמלר, מנהלת T3 – יחידת המסחור של הטכניון: “אני גאה מאוד על הדירוג שלנו מבין 100 אוניברסיטאות מובילות בעולם, ובמקום הראשון בישראל זו השנה רביעית ברציפות. זוהי הכרה חשובה מאוד, המעידה על מצוינותם המחקרית וההנדסית של חוקרי הטכניון וכן על מצוינותו של הטכניון בתרגום רעיונות למחקרים ובתרגום מחקרים לטכנולוגיות משנות עולם. זהו אחד האפיקים המרכזיים של הטבעת החותם הטכניוני על החברה ועל הכלכלה.”

רונה סמלר, מנהלת T3 – יחידת המסחור של הטכניון. קרדיט צילום: ניצן זוהר
רונה סמלר, מנהלת T3 – יחידת המסחור של הטכניון. קרדיט צילום: ניצן זוהר

רישום פטנטים בארצות הברית מאפשר למוסדות אקדמיים ואחרים לתרגם טכנולוגיות מקוריות למוצרים תחרותיים בשוק הגלובלי ולהטביע חותם על קהילת הצרכנים. נשיא ה-NAI ד”ר פול סנברג אמר כי “בהכרה בצעד חשוב זה בתהליך המסחור אנו מבקשים להדגיש כי הקניין הרוחני עשוי להועיל לממציאים ולמוסדותיהם ולעודד אותם לקדם מסחור של טכנולוגיות בעלות השפעה פוטנציאלית משמעותית על החברה ועל הכלכלה.”

דירוג ה-NAI מבוסס על נתוני משרד הפטנטים האמריקאי (USPTO) לשנת 2024. הוא מכיל 100 מוסדות ו-9,600 פטנטים.

לדירוג המלא לחצו כאן