מתנדבים במד”א

סיון היא דוקטורנטית בהנחיה משולבת של הפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט (פרופ ג’קי שילר ופרופ’ יצחק שילר) והפקולטה למדעי המחשב ע”ש טאוב (ד”ר חיים בסקין). נוהר הוא סטודנט (שנה חמישית) בפקולטה להנדסת חשמל ע”ש ויטרבי. לדברי סיון, “הכול התחיל כשהגענו מודאגים וכאובים לתרום דם בשבת שבה החלו האירועים, וגילינו שהעומס יצר בלגן טוטאלי. אנשים הגיעו עם דמעות והלם. לא היו מים, והמונים הצטברו בדלתות הכניסה.”

סיון ונוהר מיהרו ליצור קשר עם סטודנטים נוספים וכך יצרו מערך סיוע הכולל סטודנטים מהפקולטה לרפואה ומפקולטות אחרות בטכניון כמו גם סטודנטים ממוסדות אחרים. הסטודנטים מבצעים את התשאול הרפואי לפני תרומת הדם, לוקחים מדדי לחץ דם ודופק, מסייעים בארגון התורים ובהפחתת העומסים, מספקים מזון ומים לאנשי מד”א, אנשי בנק הדם ותורמי הדם, דואגים שיהיה דובר רוסית בצוות, ועוד. סטודנטים מהפקולטה לרפואה שסיימו את השנה השישית, וכן סטודנטים בשנים הקליניות, מסייעים גם בבירורים הנוגעים לתרופות ספציפיות ובטיפול במקרי התעלפויות.

צוות המתנדבים מגיע יום-יום למוקדי מד”א בחיפה ובצפון ומקיים קשר ישיר עם אחראי בנק הדם ומד”א בחיפה. המתנדבים גם מסייעים לצוותים ולתורמים בעת חירום ועוזרים בפינוי למרחבים מוגנים.

ביוזמה אחרת פועלות סיוון שוורץ ומירב שומסקי, שתיהן סטודנטיות בפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט, להקמת מערך המספק מענה לילדי החינוך המיוחד על ידי מתנדבים בעלי הכשרה וניסיון לעבודה עימם.

להתנדבות במוקדי מד”א מלאו את הטופס:

https://forms.gle/5RWhyxm9Wm7Pek5F7

 

להתנדבות עם ילדים עם צרכים מיוחדים מלאו את הטופס:

https://forms.gle/PhBVanz1EqWwKwtk8

כשמשלבים כוחות – הכול אפשרי

לדברי גולדברג, מרכזת משאבי אנוש ופרויקטים מיוחדים בפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים ע”ש ויטרבי, “הכול החל מפנייה של עיריית חיפה, המפעילה מערך תמיכה המסייע למשפחות מפונים שהגיעו לחיפה מהדרום ומהצפון. אחת הבקשות הייתה איתור מחשבים עבור ילדיהן של משפחות אלה.”

בתמונה, מימין לשמאל: אימו של אחד מילדי שדרות שקיבלו מחשבים עם ליאור גולדברג ומיכל מאיר
בתמונה, מימין לשמאל: אימו של אחד מילדי שדרות שקיבלו מחשבים עם ליאור גולדברג ומיכל מאיר

באמצעות מדור הציוד בטכניון יצרו השתיים קשר עם Ecommunity – מפעל העוסק במיחזור פסולת אלקטרונית ומעסיק עובדים עם מוגבלויות. עיקר הקשר בין המפעל לטכניון בימי שגרה הוא בהעברה של ציוד אלקטרוני שיצא מכלל שימוש מהטכניון ל-Ecommunity.

לדברי מיכל מאיר, ראש מדור פרסים והוקרה בלשכת הסגל האקדמי, “המפעל נרתם ותרם מייד חמישה מחשבים ניידים ללא כל תמורה. המחשבים הגיעו לטכניון ביום חמישי ושתינו נסענו למלון דן פנורמה, שם שוהות משפחות שפונו מבתיהן, ומסרנו אותם לילדים משדרות. מרגש לראות את רוח ההתנדבות הטכניונית, שבעזרתה הטכניון מצליח לעזור באופן כל כך ישיר לאנשים שנפגעו וצריכים סיוע.”

חנות “מועד ב” בטכניון נרתמת למען הסטודנטים והתושבים בצפון ובדרום

בחנות נמכרים במחירים סמליים פריטים מגוונים ובהם בגדים, תיקים, תכשיטים, כלי בית וכלי מטבח, ספרים, משחקי ילדים וחפצי נוי. כל הכנסות החנות עוברות לאס”ט לטובת תמיכה בסטודנטים הזקוקים לסיוע. כעת, כאמור, ניתנים הפריטים ללא תשלום לתושבי הדרום והצפון ולסטודנטים הזקוקים להם.

החנות צמודה לצדו הימני של בניין בורוביץ (הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית). שעות הפעילות בימי שגרה הם א’, ב’, ג’, ה’ – 10:00-13:00, ד’ – 12:30-17:00. כעת שעות הפתיחה מצומצמות יותר ואפשר להתעדכן אצל רונית פארן מהפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית – 054-2722208.

קריאה לשחרור הילדים הישראלים החטופים בעזה

כ- 400 מבכירי האקדמיה הישראלית והבינלאומית, ועוד כ- 700 מומחים נוספים בתחום, ממגוון דיסציפלינות ומוסדות אקדמיים, יצאו היום בקריאה לקהילה הבינ”ל ומזכ”ל האו”ם בקריאה לפעולה דחופה לשחרורם המיידי של הילדים הישראלים החטופים בעזה. במכתבם, ציינו המומחים את ההשלכות ההרסניות של אירוע טראומטי זה על חייהם של הילדים והתפתחותם, שמעמיד את הילדים בסכנה הישרדותית. השלכות אשר עלולות לגרום לנזק בלתי הפיך והולכות ומתעצמות עם כל יום בו הם נמצאים בשבי חמאס.

בכירי המומחים בעולם במגוון דיסיפלינות – עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, קרימינולוגיה, משפטים, רפואה ומדיניות ציבורית – ברחבי העולם, חתמו על מכתב הקורא לקהילה הבינ”ל לפעול לשחרורם המהיר של הילדים הישראלים החטופים בעזה.

המכתב, הקורא להביא לשחרורם של 30 הילדים הישראלים הכלואים בשבי חמאס, מהמתקפה האכזרית של ה 7 לאוקטובר. נוסח ביוזמה ושיתוף פעולה בין מומחיות בכירות מהמוסדות האקדמיים המובילים בארץ – האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה, הטכניון, אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת בן גוריון בנגב עם מטה משפחות החטופים והנעדרים.

המכתב, עליו חתמו מומחים מרחבי העולם, מפרט את אירועי ה 7 לאוקטובר, את המסגרת החוקית להגנה על ילדים בעיקר בזמן מלחמה וכן, את הנזק הנפשי וההתפתחותי שנגרם וממשיך להיגרם לילדים עם כל רגע שעובר והם עודם בשבי, חלקם פעוטות השוהים לבדם בשבי. המומחים הדגישו במכתבם כי הברוטליות הקשה והבלתי ניתנת לתיאור אותה חוו הילדים והפעוטות, אשר כללה גם רצח של בני משפחתם הקרובה מול עיניהם, יוצרים סכנה מוחשית להישרדותם הנפשית והפיזית עם כל דקה שעוברת והם עודם בשבי ארגון הטרור.

בין החתומים על המכתב נמצאים חוקרים בולטים מרחבי העולם מניו זילנד, דרך ברזיל, מדינות אירופה וארה”ב והיא כוללת החוקרים האקדמיים מהאוניברסיטאות המובילות בעולם כגון אוניברסיטת ייל, אוניברסיטת דיוק, הרווארד, UCLA. בין החותמים על המכתב מופיעים אלו:

פרופ’ ג’ק שונקוף   – פרופסור לרפואת  ילדים  מאוניברסיטת הרווארד. מומחה בעל שם עולמי בתחום בריאות הנפש של ילדים ומומחה בהשפעות טרואמה על התפתחות ילדים

פרופסור ג׳ודית לואיס הרמן – פסיכיאטרית מאוניברסיטת הארווארד, מחברת הספר טרואמה והחלמה מומחית בעלת שם עולמי בטראומה ידועה בתרומתה הייחודית לתחום המחקר והטיפול בטביעת המושג פוסט טראומה מורכבת

פרופ׳ אדוארד טרוניק – פסיכולוג התפתחותי אמריקאי, מומחה עולמי ותרומה ייחודית בהבנה של אינטראקציה אם ילד משובשת. פיתח את הפרדיגמה של ה still face

פרופסור אלישיה ליברמן – פסיכולוגית בעלת שם עולמי מאוניברסיטת קליפורניה סן פרנסיסקו. מומחית בטיפול בטראומה של ילדים.

פרופ’. צ׳ארלס זינה – אוניברסיטת טולן ארה”ב,   פסיכיאטר ילדים ונוער, מומחה בעל שם עולמי בבריאות הנפש של תינוקות ילדים ומתבגרים.

פרופסור אסטריד ברג – נשיאת האירגון העולמי לבריאות הנפש של התינוק. פסיכיאטרית אוניברסיטת קייפ טאון

פרופסור אבשלום כספי – מאוניברסיטת דיוק בארה”ב, פסיכולוג ישראלי אמריקאי בעל שם עולמי, מחקריו פורצי דרך בתחום של השפעת חוויות של אלימות בילדות והשפעתן על התפתחות

פרופסור אלי ליבוביץ פסיכולוג  – מאוניברסיטת ייל מומחה בינלאומי בחרדה אצל ילדים

הטכניון למען משרתי המילואים

בהתאם להודעת ראשי אוניברסיטאות המחקר, שנת הלימודים תשפ”ד תיפתח בטכניון כאשר יחל תהליך השחרור של משרתי המילואים, אך לא לפני ה- 3.12.2023.

הודעה מקדימה על פתיחת שנת הלימודים תינתן שבועיים מראש. במהלך אותם שבועיים נפעל יחד לחזרה לשגרה ולמסלול האקדמי, נקלוט את הסטודנטים המתחילים שנה א’ ואת הסטודנטים הממשיכים, נרענן ונשלים פערים.

בנוסף, מינינו צוות מיוחד של חברי סגל העוסק יחד עם לימודי הסמכה ובית הספר לתארים מתקדמים בהתאמות אקדמיות למשרתי המילואים והקמנו מערך תמיכה לקליטה שלהם ולטיפול בהתאמות לאחר שובם. דיקנאט הסטודנטים תומך במשרתי מילואים במעטפת הכוללת, בין השאר, פטור מתשלום שכר הדירה במעונות לחודש אוקטובר וסיוע כלכלי ואישי, למשרתי המילואים ולבני ובנות זוגם. לגבי קיום בחינות מועדי ב’ לסמסטר אביב וקיץ תשפ”ג ולגבי ההתאמות תצא הודעה נפרדת.

הטכניון גאה מאוד במשרתי המילואים. אנו סומכים עליכם ומייחלים לשובכם הביתה בשלום ולחזרה ללמידה ולהוראה בקמפוס. גם אם הדבר ייקח זמן, אנחנו כאן בשבילכם.

עשרים ושמונה שנים לרצח יצחק רבין

התואר הוענק לו “כהוקרה על תרומתו הרבה לבטחון מדינת ישראל ועל פעילותו בארץ ובעולם למען חוסנה של מדינת ישראל ולחיזוק מעמדה.”בנאומו הודה רבין לחברי הקורטוריון של הטכניון ואמר:איני יודע אם רק מציון תצא תורה, אבל חשוב שגם מחיפה ומהטכניון תצא תורה. עבורי זהו כבוד גדול, זכות גדולה, להיות חבר בחבורה מכובדת זו, שקורטוריון הטכניון בחר להעניק לה את התואר דוקטור לשם כבוד. הזכייה בכבוד המיוחד הזה מהמוסד המכובד והאיכותי הזה, הטכניון, היא אחד משיאי חיי.”

הנדסת חלות

במלאכת הלישה והאפייה לקחו חלק דיקנית הפקולטה פרופ’ סימה ירון, עובדים וסטודנטים לתארים מתקדמים, והחלות נאפו במתקן החצי-חרושתי בפקולטה. את החלות הסיעו לבסיסים השונים עובדי הפקולטה במכוניותיהם הפרטיות. לכל החבילות צורפו ציורים וברכות של ילדי העובדים.

לדברי הדיקנית פרופ’ סימה ירון, “נקודת האור שמחזקת אותנו בתקופה הקשה הזו היא האחדות והעזרה ההדדית של הישראלים בחזית ובעורף. מאז השבת השחורה, גם הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון תורמת את חלקה למען החיילים ותושבי היישובים שנפגעו. אתמול התגייסנו כולנו, סטודנטים, עובדים, וחברי סגל, וניצלנו את התנורים שמשמשים אותנו בימי שיגרה ללמוד על אפייה כדי לאפות בהתרגשות רבה מאות חלות שנשלחו באהבה רבה למגויסים ברחבי הארץ. חלק מהחלות נשלחו גם לסטודנטים ולסטודנטיות של הטכניון שגויסו, ואנחנו מאחלים לכולכם שתשובו אלינו במהרה בריאים ושלמים, יחד עם כל יתר החיילים וכמובן החטופים שמוחזקים בעזה.”

שבת שלום!!

מכתב נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון

לבית הטכניון שלום,
לאור תלונות שהגיעו להנהלת הטכניון מתחילת המלחמה על פרסומים ברשתות החברתיות הכוללים גילויי תמיכה בחמאס, מיניתי צוות לבדיקת התלונות בראשות סגנית הנשיא. לאחר בדיקת הצוות הועבר הטיפול בארבע תלונות לבית הדין המשמעתי. כפי שדווחנו, בחלק מהמקרים מתנהלת חקירת משטרה.
עוד עלה כי במקרים לא מעטים מדובר בפרסומים של אנשים שאינם נמנים על סגל הטכניון או על ציבור
הסטודנטים ובמקרים ספורים ב האשמת שווא.
הנהלת הטכניון מביעה שאט נפש ודוחה כל גילוי תמיכה בארגון הטרור חמאס ותגלה אפס סובלנות לאירועים מסוג זה. משפחת הטכניון כולה מאוחדת בגינוי הטבח הנורא שביצעו ארגוני הטרור.
בימים קשים אלו אנו קוראים ל היזהר מפגיעה במרקם החיים המשותפים בטכניון ובמדינת ישראל. אלפי סטודנטים, סטודנטיות וחברי סגל מנהלי ואקדמי שלנו גויסו בצו 8 ואנו מחזקים את ידיהם ואת ידי כוחות הביטחון באשר הם ומתפללים לשובם בריאים ושלמים במהרה.
קהילת הטכניון נרתמה לסיוע למפונים מהדרום ומהצפון ואנו מארחים במעונות ברחבי הקמפוס עשרות משפחות.
הנהלת הטכניון, ציבור העובדים והסטודנטים שולחים תנחומים למשפחות הנופלים והנרצחים, מאחלים
החלמה מהירה לפצועים ומתפללים לשובם של החטופים והנעדרים משבי ארגוני הטרור.
בתקווה לימים שקטים,
פרופ’ אורי סיון
נשיא

מחזקים ומחבקים את תלמידי עוטף ישראל

בתחילת השבוע, בסיוע מוקד הערבות ההדדית שהוקם בטכניון ולשכת הסגל, פגש צוות היחידה תלמידים מפונים מקיבוץ ברור חיל, שדרות ושלומי, אשר מתאכסנים במלון דן פנורמה בחיפה.

למספר שעות, התלמידים נגעו בנושאי מכניקה הנדסית, בנו מערכות, והתמקדו בתחום הבקרה. כמו כן, תכנתו רובוטים באמצעות תקשורת אינפרא-אדום. ההתמקדות בפעילות, בעבודת הצוות, בפתרון הבעיות תוך כדי הלמידה שימשה לתלמידים מעטפת חמה ומחבקת בימים אלו.

אריאל, תלמידת כיתה י’, ועמית, תלמידת כיתה ח’, ציינו בסוף הפעילות את ההנאה הגדולה שהפיקו.

חלק מהתלמידים שיתפו את המדריכים החברתיים המלווים אותם בחוויה הנפלאה ובעניין הרב שנוצר כתוצאה ממנה.

בתום הפעילות, נפרדנו מהתלמידים, לא לפני שהשארנו להם משחק חשיבה וחוברת חידות מאתגרות, מתנת היחידה לנוער.

היחידה לנוער בטכניון גאה בזכות להפעיל, לסקרן, לחזק ולחבק את תלמידי ותלמידות ישראל בכל עת.

יחד ננצח.

כאן בשבילכם ובשבילכן

הטכניון למען המילואימניקים

בימים קשים אלה, כשרבים מאזרחי ישראל מגויסים למילואים, הטכניון תומך בסטודנטים ובסטודנטיות שלו שהתגייסו למערכה כמשרתי מילואים.

הסיוע הנרחב כולל:

· פטור מתשלום שכר הדירה של חודש אוקטובר ונובמבר למשרתי מילואים המתגוררים במעונות

· הקלות אקדמיות כמפורט באתר לימודי הסמכה (כאן) ובמכתב דיקן בית הספר לתארים מתקדמים (מצורף)

· סיוע רגשי – counseling-director@technion.ac.il, 077-8874112

· סיוע כלכלי (בנוסף על דחיית תשלומי שכר לימוד והמשך תשלום מלגות בתארים מתקדמים) – לחצו כאן למילוי הטופס

סטודנטים וסטודנטיות שבני או בנות הזוג שלהם גויסו למילואים מוזמנים לפנות למזכירויות היחידות על מנת שנוכל לייעץ ולסייע.

משרתי המילואים – אנו בטכניון גאים בכם, סומכים עליכם ומייחלים לשובכם הביתה בשלום.

———————————————————————————————————————–

לקריאת חוזר בית הספר לתארים מתקדמים בעקבות מצב המלחמה – לחצו כאן

———————————————————————————————————————–

מוקד ערבות הדדית

הטכניון מקים מוקד “ערבות הדדית”: מוקד זה פועל למען קהילת הטכניון ובני משפחותיהם. בימים הקרובים תתרחב פעילות המוקד לסיוע גם לתושבי הדרום והצפון וכוחות הביטחון. אנו מזמינים אתכם לקחת חלק כמתנדבים וכמקבלי סיוע.
פרטים נוספים בקישור המצורף >>> https://technion.my.canva.site

קבלת שבת מיוחדת: הטכניון מצדיע לאורחיו מהצפון ומהדרום

נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון הגיע לאירוע עם רעייתו יעל ואמר: “איננו שמחים על הנסיבות אבל שמחים בהחלט על האפשרות לארח אתכם ולסייע לכם. ההירתמות בטכניון, כמו בכל הארץ, עצומה. הטכניון אימץ שתי חטיבות ועוד כמה יחידות צבאיות ומסייע להן במזון, בציוד ובפתרון בעיות טכניות. אני יכול רק לדמיין כמה קשים הימים האלה עבורכם ומבטיח לעשות למענכם כל מה שביכולתנו.”

תמונה קבוצתית של נשיא הטכניון פרופ' אורי סיון ורעייתו יעל עם משפחות המפונים בקבלת השבת
תמונה קבוצתית של נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון ורעייתו יעל עם משפחות המפונים בקבלת השבת

את האירוח בבית ההארחה פורשהיימר ובמעונות מרכזות לורן גפן-ביניה, הממונה על ארגון הסגל האקדמי, אפי ברקאי- גורל מלשכת דיקן הסטודנטים ולימור עבאס-אור, רכזת תוכנית “מובילים בקמפוס”. את קבלת השבת יזמו וארגנו מיטל ניסים מאגף קשרי ציבור ופיתוח משאבים ואורטל פרנקל מלשכת דיקן הסטודנטים, שרתמו לאירוע שני מוזיקאים ששרו וניגנו בפני האורחים.

נשיא הטכניון פרופ' אורי סיון ורעייתו יעל עם משפחות המפונים
נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון ורעייתו יעל עם משפחות המפונים

 

עידוד מוזיקלי – לחצו לקריאה

הילה חצב – לחצו לקריאה

הטכניון עוזר

-סטודנטיות וסטודנטים מתנדבים בכל יום במסגרות לילדי העובדים בקריה הרפואית רמב”ם, בית החולים בני ציון, בית החולים כרמל ומתנדבים במסגרות שנפתחו לילדי עובדי שרותי בריאות כללית באיזור חיפה.
– הסטודנטים והסטודנטיות הקימו מרכז לאיסוף תרומות עבור החיילים הפזורים בארץ ומשפחות מהדרום. את האיסוף ריכזו שקד והילה – סטודנטיות שיתחילו בקרוב את שנת לימודיהן הרביעית.