הטכניון בכף היד

app2

הטכניון משיק את האפליקציה החדשה שלו לסטודנטים. לראשונה יהיה כל המידע הרלוונטי והעדכני ביותר זמין לסטודנטים בכל עת במרחק נגיעה.

היכן ומתי תתקיים הבחינה? מהי מערכת השעות וכמה קיבלתי במבחן? סטודנטים בטכניון יוכלו לקבל מעתה מענה לשאלות הבוערות באמת באמצעות אפליקציית הטכניון החדשה לטלפונים חכמים. את האפליקציה, שפותחה בהובלת האגף למחשוב ומערכות מידע בטכניון, יכולים הסטודנטים להוריד ישירות למכשירי האייפון או האנדרואיד שלהם.

לצד גישה למערכת השעות, לוח המבחנים והציונים, עדכונים וחדשות אחרונות, מצטיינת האפליקציה החדשה בממשק הניווט הייחודי שלה, המאפשר הגעה מדויקת ליעד המבוקש בדרך הקצרה והמהירה ביותר. הצורך בניווט מדויק חזר ועלה במהלך אפיון הצרכים שבוצע בשלב התכנון, זאת לאור העובדה שלקמפוס הטכניון, השוכן על צלע הכרמל, מבנה טופוגרפי ייחודי והוא מתאפיין בריבוי מבנים המשתרעים על פני שטח גדול.

להורדת האפליקציה חפשו “הטכניון” בחנויות האפליקציות או לחצו על הלינק המתאים:

משתמשי אנדרואיד:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobitti.technion

משתמשי אייפון:

https://itunes.apple.com/il/app/htknywn/id912763943?mt=8

אפליקציית הטכניון מתאימה לכל טלפון חכם עם מערכת הפעלה אנדרואיד 2.3 ומעלה או iOS 6 ומעלה (אייפון)

פתיחת שנת הלימודים בטכניון

נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא ולצדו (יושבים) דיקן לימודי הסמכה-פרופסור יכין כהן, דיקן הסטודנטים-פרופסור מוריס אייזן ויו"ר אגודת הסטודנטים-דני מגנר
נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא ולצדו (יושבים) דיקן לימודי הסמכה-פרופסור יכין כהן, דיקן הסטודנטים-פרופסור מוריס אייזן ויו”ר אגודת הסטודנטים-דני מגנר

2,185 סטודנטים חדשים החלו היום את לימודיהם בטכניון, וייהנו ממסלולי לימוד יחודיים והרחבה משמעותית של המעונות.

“המשך הקיצוצים בהשכלה הגבוהה פירושו איום ממשי על חוסנה העתידי של ישראל,” אמר נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא לסטודנטים החדשים שהחלו את לימודיהם בטכניון. “היפוך מגמה והגדלת התקציבים פירושם ישראל חזקה יותר כלכלית, חברתית וביטחונית גם בדורות הבאים. קל מאד לקצץ ולפגוע, קשה ויקר הרבה יותר לשקם ולבנות מחדש”. פרופסור לביא אמר את הדברים בטקס החגיגי של פתיחת שנת הלימודים בטכניון, שהתקיים אתמול (19.10.14) במסגרת יום ההכוון לסטודנטים חדשים.

השנה מציע הטכניון כמה מסלולי לימוד חדשים וייחודיים, במטרה לספק מענה לצורך הגובר במומחים בתחומים חדשניים של מדע, הנדסה וארכיטקטורה. הסטודנטים במסלול המשותף של הנדסת חומרים וביולוגיה (BSc) ילמדו על מגוון נושאים כגון שתלים העשויים חומרים מיוחדים, מערכות זעירות להחדרת תרופות, ותיקון רקמות פגועות של שריר ועצם. תוכנית הלימודים החדשה בפקולטה לארכיטקטורה, אשר הותאמה לצורכי המאה ה-21, כוללת עתה שני תארים נפרדים – “בוגר במדעי הארכיטקטורה” (B.Sc) ותואר “מגיסטר לארכיטקטורה ובינוי ערים” (M.Arch) עם אוריינטציה מעשית והתמחויות ספציפיות. התוכנית ברובוטיקה ומערכות אוטונומיות (מגיסטר ודוקטורט) מתמקדת בדור הבא של מערכות טכנולוגיות: מערכות המתפעלות את עצמן באופן עצמאי – ללא מפעיל אנושי – בתחומי הרפואה, החלל ועוד. בפקולטה לרפואה נפתח מסלול מדעי חדש, לקראת תואר בוגר במדעי הרפואה, המיועד למועמדים בעלי ציון סכם גבוה המעוניינים בידע מעמיק במדעי החיים והרפואה.

הלימודים בטכניון החלו לפני 90 שנה בדיוק, בשנת 1924, עם 17 סטודנטים להנדסת בנאות וארכיטקטורה. כיום לומדים בטכניון יותר מ-13,000 סטודנטים, ומספר בוגרי הטכניון עבר הקיץ את רף ה-100,000. לנוכח העליה המתמדת במספר הסטודנטים מתחילה בימים אלה בנייתם של מעונות עבור 500 סטודנטים נוספים. זאת בנוסף על המעונות הקיימים, המציעים כבר עתה פתרונות דיור לכ-4,500 סטודנטים – נתון המציב את הטכניון במקום הראשון בתחום המעונות. בניית המעונות החדשים התאפשרה בזכות תרומת הענק של המיליארדר הסיני לי קא-שינג.

מפרס הארווי – לנובל בפיזיקה

פרופסור נקמורה ונשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא בטקס הענקת פרס הארווי (2009) בטכניון
פרופסור נקמורה ונשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא בטקס הענקת פרס הארווי (2009) בטכניון

פרופסור שוג’י נקמורה, שזכה לפני חמש שנים בפרס הארווי של הטכניון, הוא אחד משלושת חתני פרס נובל בפיזיקה לשנת 2014.

פרופסור שוג’י נקמורה, אחד משלושת הזוכים בפרס נובל בפיזיקה לשנת 2014, זכה בעבר בפרס הארווי של הטכניון. פרס הארווי ידוע כ”מנבא נובל” – 13 מחתני פרס הארווי זכו לימים בפרס נובל.

“זכייתו של נקמורה בפרס נובל מוצדקת וראויה,” אמר פרופסור גדי אייזנשטיין, ראש המכון לננו-טכנולוגיה בטכניון, שהמליץ בזמנו על הענקת פרס הארווי לפרופסור נקמורה.  “נקמורה הוא חלוץ משמעותי מאוד בתחום ה-LED  וברכיבים אופטו-אלקטרוניים בכלל. הוא הצליח לגדל (לייצר) גבישים איכותיים של גליום-ניטריט, ובכך חולל מהפכה עצומה בתחום האופטיקה. בהמצאת ה-LED הכחול הוא סלל את הדרך לתאורת LED  לבנה, שהשלכותיה על הסביבה עצומות. טכנולוגיה זו, התופסת מקום הולך וגדל בנורות ובמסכים, מובילה לחיסכון דרמטי באנרגיה ומאפשרת ייצור של נורות בעלות תוחלת חיים ארוכה במיוחד. לפיכך, מעבר לפריצת הדרך המדעית החשובה כשלעצמה, יש כאן השלכות יישומיות מרחיקות לכת.”

יחד עם נקמורה יקבלו את פרס נובל בפיזיקה הפרופסורים איסאמו אקסאקי והירושי אמאנו, על “המצאת דיודות הפולטות אור כחול, שאיפשרו את פיתוחם של מקורות-אור חזקים וחסכוניים באנרגיה”.

פרס הארווי הוא הפרס המדעי היוקרתי ביותר שמעניק הטכניון, והוא ניתן מאז שנת 1972 לציון הערכה והוקרה על תרומות חדשות ובולטות במדע, בטכנולוגיה וברפואה , ועל תרומה יוצאת דופן לשלום במזרח התיכון. קרן הפרס, שהוקמה על ידי ליאו מ’ הארווי ז”ל (1887- 1973), תעשיין וממציא מלוס אנג’לס, מעניקה מדי שנה פרסים בשווי 75,000$ לכל זוכה.

במעמד קבלת פרס הארווי ב-2009 אמר נקמורה כי “הטכניון הוא אחת האוניברסיטאות הטובות בעולם. יש כאן המון אנשים חכמים שניחנו בתפיסה היי-טקית. בעיני הטכניון הוא אוניברסיטה מופלאה.”

פורום מנהלים לחדשנות ה-5 בטכניון

inno

מרכז הידע לחדשנות בטכניון משלים בימים אלה את ההכנות האחרונות לקראת ההתכנסות החמישית של פורום המנהלים לחדשנות. המפגש הראשון יתקיים ב-11 בנובמבר. ההרשמה בעיצומה.

“פורום המנהלים לחדשנות” התכנס לראשונה בשנת 2010. כיום הוא הוא מאגד בתוכו כ-80  מנכ”לים ומנהלים בכירים, בלמעלה מ-40 חברות מובילות במשק, בהן “אלביט”, ‪”אינטל”, “ביוסנס”, וובסטר”, “אמדוקס”, “רפא’ל”,”, “HP Indigo” “כתר פלסטיק”, “תמה תעשיות”, “סטפאק” ועוד.

הפורום נועד להקנות למנהלים ידע מעשי הנוגע להתנעת תהליכי חדשנות בארגונים במטרה לשמר את היתרון התחרותי של הארגון ולתרום לצמיחתו וכן לעודד שיתופי פעולה וחילופי ידע בין החברות לבין עצמן.

מפגשי הפורום יתמקדו השנה במגמות החדשנות ויעסקו בנושאים כגון “האינטרנט של הדברים”, “ביג דאטה” “מחשוב ענן” “הדפסת תלת מימד”  “הגנת הסייבר” “E- Commerce” והשלכותיהם ברמת הארגון. על המרצים השנה יימנו: בועז מעוז, מנכ”ל סיסקו ישראל; דר’ איה סופר, מנהלת תחום ניתוח נתונים ומחשוב אנליטי בIBM  העולמית; אמנון בר-לב, נשיא צ’ק פוינט; רותי קידר, סמנכ”לית טכנולוגיות פיתוח ב- Microsoft Israel; ניר פלג, ראש אגף בכיר מו”פ במטה הקיברנטי במשרד ראש הממשלה; סער יוסקוביץ’, מייסד ומנכ”ל Augory; גלעד בכר, מנכ”ל MOBurst; אלי איטין מאמדוקס.

מפגשי הפורום יתקיימו אחת לחודש, בטכניון בחיפה, מלבד מפגש אחד,  אשר יתקיים ב- Microsoft  Technology Center  ברעננה. מפגש הראשון יכלול משחק תפקידים עסקי שיעסוק באסטרטגיות השונות ליצירת צמיחה ארגונית תוך סקירת השיקולים של מקבלי ההחלטות בזמן אמת. ישתתפו בו זה אנשי מפתח מתחום התעשייה, המשפט, האקדמיה והפיננסים.

מפגשי הפורום ייחתמו השנה ב”האקתון” לפיתוח רעיונות חדשניים, על בסיס המגמות שיידונו במפגשים במהלך השנה.

מנהלים ומובילי חדשנות אשר מעוניינים להיחשף לחזית הידע בתחום החדשנות, במטרה לקדם וליישם תהליכי חדשנות בארגון מוזמנים להצטרף לפורום, ההרשמה בעיצומה.

לאתר הפורום לחצו כאן

להרשמה לחצו כאן

יעניין אתכם גם: חדשנות, חדשנות טכנולוגית, חדשות טכנולוגיה, הייטק בישראל, חדשנות ישראלית, פיתוחים טכנולוגיים ישראלים