טעם של עוד – סדרת הרצאות "טכניון על הבר" מסיימת שנה מוצלחת
מאות סקרניות וסקרנים נכחו השנה בסדרת ההרצאות "טכניון על הבר" - מיזם למען הקהילה המנגיש מדע ומחקר אקטואלי ישירות מלב הקמפוס לקהל הרחב.
חוקרי טכניון נבחרים הובילו השנה קהל מגוון למסע מדעי טכנולוגי מרתק במסגרתו נגעו בנושאים שונים בעלי ערך אקטואלי עם מבט צופה פני עתיד.
ההרצאות נערכו בפורמט המאפשר שיח פתוח, תוך אפשרות לשאילת שאלות וקבלת טיפים מעשיים מהחוקרים. כל זאת, לראשונה, מתוך פאב “הכבשה השחורה” בקמפוס.
הנה הצצה לנושאים שריתקו את הקהל:
מזון למחשבה– הקהל קיבל טעימה מחקר ההיסטוריה והעתיד של המזון המעובד, גילה תהליכים ייחודיים של הנדסת מזון, כולל ייצור קציצת בשר מDNA- של ממותה, וקיבל טיפים לתזונה בריאה.
המדע מאחורי ההישגים אולימפיים – על רקע ההישגים של נבחרות השייט והגלישה האולימפית, חוקרי המרכז הישראלי לחקר ספורט אולימפי בטכניון חשפו כיצד פיתוחים טכנולוגיים ומדעיים מסייעים לספורטאים למקסם את אימוניהם ולנצל את הציוד בצורה הטובה ביותר.
הצצה אל עתיד הזיכרון הדיגיטלי– בהרצאה מרתקת ניתנה הצצה לאופן שבו נשמור, נאחסן ונגבה את התמונות שלנו בעוד עשרות שנים, באמצעות שיטות פורצות דרך.
רפואה של המחר – נלמד כיצד חקר הDNA- מקדם שיטות טיפול בסרטן, וכיצד ענף הננוטכנולוגיה יכול להחדיר רכיבים מיקרוסקופיים למחזור הדם כדי לסייע באבחון מוקדם של מחלות לב וסרטן. במבט לעתיד, הוסבר כיצד טכנולוגיות אלו יהפכו לכלי עזר מהותי לטיפול במחלות שבעבר נחשבו לחשוכות מרפא.
זה בגנים – הקהל נחשף לחידושים בחקר הגנטיקה, כולל שיטות לריצוף מחדש של סלילי DNA אנושיים, במטרה ליצור מניפולציות בגנים עובריים ולמנוע מחלות תורשתיות. נותחו היתרונות, הסיכונים והסוגיות האתיות המורכבות הכרוכות בכך.
חקר המוח – הנוכחים ונוכחות שמעו על הציוד החדיש במעבדות הטכניון, על מכשיר ה MRI – המחקרי והמכשור המודרני הנלווה המסייע בחקר המוח, דימוי ופענוח בדיקות רפואיות, ואפילו בחקר היצירתיות האנושית לעומת יצירתיות בבינה מלאכותית.
מכונה אחרי בן אדם – בהרצאה מעשירה הוצגו האופנים בהן מכונות, רובוטים וכלי AI מקבלים החלטות, תוך כדי התייחסות לשינויים והתפתחות המהירה בתחום.
בונים את העתיד – גם באדריכלות: גם בתחומי הארכיטקטורה והאדריכלות ניתנה העשרה והורחבו האופקים בעזרת הסברים ומצגות על מבנים אוונגרדיים והחומרים המיוחדים המרכיבים אותם.
ההרצאות השאירו טעם של עוד בקרב הקהל, בוגרים וצעירים כאחד, הצמא לידע ונהנה ממפגשים בלתי אמצעיים עם עולם המדע והמחקר באווירה אחרת.
קרדיט צילומים: דוברות הטכניון