ארבע מדליות לחברי משלחת ישראל לאולימפיאדת מנדלייב בכימיה, שהוכשרו בפקולטה לכימיה ע״ש שוליך בטכניון

ברכות לחברי המשלחת הישראלית, שחזרו עם ארבע מדליות מאולימפיאדת מנדלייב בכימיה שהתקיימה בשנזן, סין.

זו הפעם ה-58 לקיומה של אולימפיאדה זו והשנה השתתפו בה 26 מדינות ויותר מ-150 תלמידים. במסגרת זו התקיימו שני מבחנים תיאורטיים וגם מבחן מעבדה מעשי, כל אחד מהם נמשך 5 שעות.

התלמידים שנבחרו למשלחת הישראלית הוכשרו בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון על ידי צוות בראשות פרופ’ זאב גרוס. “בימים שבהם החוסן הלאומי חשוב כל כך הייתה זו גאווה וזכות גדולה להנחות את עשרות התלמידים המוכשרים שהשתתפו במיונים והכנות לתחרות ולראות אותם מגיעים לשיאים של חשיבה יצירתית,” אמר ראש המשלחת פרופ’ זאב גרוס. “ההתרגשות הגיעה לשיאה כאשר זכינו לראות את דגל ישראל מונף בגאווה בסין באירוע בין-לאומי שבו זכו תלמידי המשלחת הישראלית בארבע מדליות ב’אולימפיאדת המוח’ בכימיה.”

אלה חברי הנבחרת הישראלית:

• גיא צימרמן מתל אביב, תלמיד כיתה י”ב בבית הספר החקלאי הכפר הירוק – מדליית כסף.
  • יונתן גונטמכר מראשון לציון, תלמיד כיתה י”א בגימנסיה הריאלית ע”ש קררי – מדליית כסף.
  • איתמר בן שמואל מרמת גן, תלמיד כיתה י’ בבית הספר החקלאי הכפר הירוק – מדליית ארד.
  • עומר זכריה בן-עמי מתל אביב, תלמיד כיתה י”א בבית הספר עירוני ד’, תל אביב – מדליית ארד.
  • מקסים סבוסטיאנוב מאשדוד, תלמיד כיתה י”ב בבית הספר מקיף ג’, אשדוד.
  • יוגב כהן בן-זקן מצורן, תלמיד כיתה י’ בבית הספר החקלאי הכפר הירוק.
מימין לשמאל: מקסים סבוסטיאנוב, עומר בן עמי (מדליית ארד), גיא צימרמן (מדליית כסף), יונתן גונטמכר (מדליית כסף), איתמר בן שמואל (מדליית ארד) ויוגב כהן בן זקן

פרויקט האולימפיאדות לתלמידי תיכון הוא מיזם משותף של עמותת מדעני העתיד (מיימונידיס) ומשרד החינוך, והטכניון נבחר כמוסד האקדמי שאחראי למיון ולהכשרה של התלמידים שמהווים את השלד של המשלחת. התלמידים אומנו במהלך שנה מאתגרת זו בניצוחה של המאמנת הראשית ד”ר רעות שפירא ובהנחיית צוות המאמנים המסור: ד”ר יורי אנדרייב, הדוקטורנט אלכס קורונטוב, מהנדסת המעבדה גבריאלה הלוי, וזוכי אולימפיאדות בעברם אסף מעודה ושון חנץ. את חברי המשלחת לסין ליוו רכזת תוכניות הנוער בפקולטה לכימיה הגב’ ליאת אביב והדוקטורנט אלכס קורונטוב.