אל תתפשרו – בואו ללמוד בטכניון

עלייה בהרשמה ליום הפתוח בטכניון, שבו יינתנו 50 אחוזי הנחה בדמי הרישום וייעוץ מיוחד למשרתי המילואים. באירוע שיתקיים מחר בקמפוס ישתתפו אלפי מתעניינים

אלפי מתעניינים ומתעניינות בלימודים בטכניון ישתתפו מחר, יום חמישי, ביום הפתוח, שיחשוף בפניהם את מסלולי הלימוד לתואר ראשון בכל הפקולטות והמסלולים. השנה חלה עליה במספר הנרשמים ליום הפתוח, והטכניון הודיע שיעניק למשתתפים באירוע הנחה של 50% בדמי הרישום.

ביום הפתוח תפעל עמדת ייעוץ ייעודית למשרתי המילואים ולבני משפחותיהם ובה הם יוכלו ללמוד על מכלול ההתאמות האקדמיות וההטבות שערך הטכניון מאז פרוץ המלחמה כדי לסייע לסטודנטים משרתי המילואים ולהקל עליהם. את העמדה יפעיל מדור רישום וקבלה של לימודי הסמכה. לשכת דיקן הסטודנטים, האחראית על סיוע לכלל הסטודנטים בטכניון לרבות מעונות, מלגות ופעילויות רווחה תפעיל גם היא עמדה מיוחדת ביום הפתוח. בתקופה זו, מטבע הדברים, מגבירה לשכת הדיקן את פעילותה למען הסטודנטים משרתי המילואים, והטכניון מוביל בנושא מבין המוסדות האקדמיים בארץ במגוון ובהיקף של ההתאמות האקדמיות, הסיוע הכלכלי והסיוע הרגשי הניתנים לסטודנטים משרתי המילואים.

ביום הפתוח יחשפו כל הפקולטות המדעיות וההנדסיות בטכניון את מסלולי הלימוד המגוונים שלהן – בהנדסה, במדע, ברפואה, בחינוך ובארכיטקטורה ובינוי ערים. לכבוד האירוע יוקם ברחבת אולם צ’רצ’יל “מתחם הפקולטות” שבו יציגו סטודנטים וחברי סגל את מסלולי הלימוד השונים בפקולטות. לאחר מכן יוזמנו המתעניינים לסיורים בפקולטות ובמעבדות, להרצאות של חוקרי הטכניון ולפאנל בוגרים.

הטכניון הוא האוניברסיטה היחידה בישראל שבו פועלות פקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל ופקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון. שוב ושוב מדורג הטכניון במדד שנחאי המדרג את מאה האוניברסיטאות הטובות בעולם במקום גבוה – המקום הראשון מבין האוניברסיטאות הישראליות המלמדות סטודנטים לתואר ראשון. הטכניון מוביל בארץ ובאירופה בתחום הבינה המלאכותית ובמספר הפטנטים שחוקריו רושמים בארצות הברית.

הטכניון מציע לסטודנטים ולסטודנטיות מגוון נרחב של אפיקי לימוד ומכלול כלים הדרוש בעולם התעסוקה הדינאמי, לרבות כישורים יזמיים הנדרשים הן בעולם הסטארטאפ והן בחברות ותיקות. כיום מקיים הטכניון קשר הדוק עם חברות מובילות בתעשייה, בעיקר במגזר ההייטק, ורבים מהסטודנטים מתחילים לעבוד בחברות מובילות כבר בתקופת לימודיהם.

בוגרי הטכניון הם חלק משמעותי וחשוב בקשרים בין הטכניון לתעשייה הישראלית, ובפאנל הבוגרים “הטכניון נתן לי יותר” יציגו כמה מהבוגרים את מסלול הקריירה שהלימודים בטכניון פתחו בפניהם. בפאנל ישתתפו:

• מנחת הפאנל רינת חדשי, מהנדסת תוכנה בכירה בחברת NVIDIA אנבידיה, שהשלימה בטכניון תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני בהוראת מדעי המחשב.
  • אלון קרמר, מנכ”ל מועדון הפועל ירושלים בכדורסל, בעבר מנהל הדאטה במינהלת ליגת הפוטבול האמריקאית NFL.
  • ד”ר ענבל צפיר לביא, מנכ”לית ומייסדת-שותפה ב- Nevia bio המפתחת בדיקה לגילוי מוקדם של סרטן השחלות.
  • עידן חלפון, מומחה בתחום הדאטה ו-AI בחברת רפאל מערכות לחימה מתקדמות, ומנטור בתוכנית המנטורים של הטכניון
  • רוית אבל, שהשלימה בטכניון תואר ראשון ושני וכרגע עובדת על הדוקטורט. בשנת 2021 היא פיתחה עם עמיתיה את Defi – דפיברילטור נייד, זול ופשוט לשימוש. באותה שנה זכה צוות Defi במקום הראשון בשתי תחרויות: תחרות iTrek של הטכניון ומכון טכניון-קורנל ע”ש ג’ייקובס ותחרות היזמות BizTEC.