עד כאן!

מכתב נשיאי אוניברסיטאות המחקר בישראל לעמיתיהם בעולם בעקבות דברי נשיאות האוניברסיטאות בשימוע בקונגרס

“מאז הטבח הנורא של ה-7 באוקטובר, גואה גל של אנטישמיות ואנטי ישראליות בקמפוסים של רבות מן האוניברסיטאות בארצות הברית, ובכללן אוניברסיטאות העילית. במקום אמפתיה ותמיכה בסטודנטים ישראלים ויהודים על האסון הנורא שפקד את העם היהודי בארצו, גועשים הקמפוסים בהפגנות הקוראות להשמדתה של מדינת ישראל (“מהנהר עד לים”), לפעילות טרור נגד אזרחי ישראל (“אינתיפאדה”), ולשנאת יהודים וישראלים באשר הם. זיכרונות מימים חשוכים מעברנו שבים ועולים. במציאות זו בולטת חשיבותה של הנהגה תקיפה באוניברסיטאות האמריקאיות שתאמר: “עד כאן”. לצערנו הנהגה זו חסרה בימים אלו.
כישלונן הצורב של הנשיאות בשימוע בקונגרס משקף אזלת יד, שלהן ושל נשיאות ונשיאים אחרים, בטיפול במופעי אנטישמיות ואנטי ישראליות בקמפוסים השונים בארצות הברית. אין די בהתנצלות ובהבעת צער, נדרשים מעשים ברורים ונחרצים.”

לקריאת המכתב – לחצו כאן