נשים באוקיינוס

פרופ' דבי לינדל מהפקולטה לביולוגיה וחמש חוקרות נוספות הובילו מסע מחקר באוקיינוס השקט. ארבעת חברי הצוות הטכניוני חקרו את השינוי המרחבי באוכלוסיות הנגיפים באוקיינוס

שש החוקרות הראשיות שהובילו את המסע, מימין לשמאל: פרופ' רנדל בנדי מאוניברסיטת וושינגטון, פרופ' דבי לינדל מהטכניון, פרופ' לורי ג'ורנק מאוניברסיטת אורגון, פרופ' אנג'ל ווייט מאוניברסיטת הוואי, פרופ' ג'יג'ר ארמברוסט (המדענית הראשית של המשלחת) מאוניברסיטת וושינגטון ופרופ' אניטרה אינגלס מאוניברסיטת וושינגטון

שש החוקרות הראשיות שהובילו את המסע, מימין לשמאל: פרופ’ רנדל בנדי מאוניברסיטת וושינגטון, פרופ’ דבי לינדל מהטכניון, פרופ’ לורי ג’ורנק מאוניברסיטת אורגון, פרופ’ אנג’ל ווייט מאוניברסיטת הוואי, פרופ’ ג’יג’ר ארמברוסט (המדענית הראשית של המשלחת) מאוניברסיטת וושינגטון ופרופ’ אניטרה אינגלס מאוניברסיטת וושינגטון

צוות מחקר מהטכניון, ובו שלוש חוקרות וחוקר, שב לאחרונה ממסע מחקר באוקיינוס השקט. את הצוות הובילה פרופ’ דבי לינדל מהפקולטה לביולוגיה והוא כלל את לור ארסניף, פוסט-דוקטורנטית מצרפת, קמליה גוצ’ב, דוקטורנטית מישראל, וסיגיטס סולציוס, עמית מחקר מלטביה.

המשלחת יצאה ב-22 בינואר מסן דייגו, הפליגה מעבר לקו המשווה וסיימה את המסע בהונולולו ב-18 בפברואר. לדברי פרופ’ לינדל “זה היה מסע מיוחד מאוד בהקשר של נשים במדע, שכן גם בקבוצת המדענים כולה היה רוב נשי – 19 מתוך 34 חברי צוות ו-100% מהחוקרים הראשיים. זהו אירוע מאוד נדיר בעולם האוקיינוגרפיה, ואני מקווה שהוא יעניק השראה לחוקרות צעירות השואפות להיכנס לתחום זה.”

מטרת המסע כולו הייתה חקירה של מנגנונים ביולוגיים המכתיבים את המבנים של אוכלוסיות ביולוגיות שונות בקווי רוחב שונים ובתנאי סביבה שונים. הצוות הטכניוני התמקד בתפקידם של נגיפים באותם אזורים ותנאים.

צוות הטכניון, מימין לשמאל: ד"ר סיגיטס סולציוס, פרופ' דבי לינדל, הדוקטורנטית קמליה גוצ'ב וד"ר לור ארסניף

צוות הטכניון, מימין לשמאל: ד”ר סיגיטס סולציוס, פרופ’ דבי לינדל, הדוקטורנטית קמליה גוצ’ב וד”ר לור ארסניף

המסע התקיים באוניית המחקר תומס ג’ תומפסון, שנבנתה ב-1990 ושייכת ליחידת המחקר של הצי האמריקאי. האונייה, שאורכה כ-84 מטר, קרויה על שם הכימאי האמריקאי תומפסון שהקדיש את חייו לחקר מי הים. היא בנויה למסעות של 35 אלף קילומטרים, יכולה לאכלס 59 איש ומצוידת במערכות מתקדמות של חישה, מדידה ועוד. ההפלגה מומנה על ידי קרן סימונס, התומכת גם בקבוצת המחקר מהטכניון, ועל ידי הקבוצות מהאוניברסיטאות האחרות.

תמונה קבוצתית של הנשים בצוות המחקר