ניבוי בריא

אבחון וניבוי של מחלות על סמך דימות רב-מערכתי – בכך עוסקת המעבדה החדשה של ד"ר קתרין ונדורנה מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית

ד"ר קתרין ונדורנה

ד”ר קתרין ונדורנה

“התשוקה המדעית שלי היא לפתח דרכים חדשות, לא פולשניות, לדימות ביולוגי ולפענוח תהליכים ברקמה, באיבר ובאורגניזם השלם לטובת ניבוי ואבחון מוקדם של מחלות.” כך אומרת ד”ר קתרין ונדורנה, ראש המעבדה לדימות רב-מערכתי פרה-קליני בפקולטה להנדסה ביו-רפואית. “אני מתמקדת בתהליכים דלקתיים (inflammation) המובילים הן למחלות קרדיו-וסקולריות והן לסרטן.”

ד”ר ונדורנה השלימה תואר שני ברפואה וטרינרית באוניברסיטת גנט בבלגיה מולדתה ותואר שלישי במכון ויצמן למדע. לאחר מכן היא מונתה למרצה בכירה באוניברסיטה הטכנולוגית של איינדהובן והייתה עמיתת מחקר בבית הספר לרפואה בהרווארד. ב-2020 הצטרפה לסגל הפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון.

בימים אלה מגיע למעבדתה של ד”ר ונדורנה מכשיר הדמיה חדש, היחיד מסוגו בטכניון, והיא מעריכה כי הדבר יקדם משמעותית את מחקריה הייחודיים.