מחממים מנועים

צוותי "פורמולה סטודנטים" בישראל ייסדו את תחרות פורמולה סטודנטים הישראלית הראשונה בארץ. נבחרת הטכניון לתחרות היא הגדולה ביותר בתולדותיו

נציגי נבחרת הטכניון עם מודל 2021

נציגי נבחרת הטכניון עם מודל 2021. קרדיט צילום: יעל צור

השבוע תתקיים בבאר שבע תחרות פורמולה סטודנטים הראשונה בישראל בהשתתפות שלוש אוניברסיטאות: הטכניון, אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בן גוריון. הסטודנטים שנאלצו להיעדר בשנתיים האחרונות מהתחרויות בחו”ל בשל מגפת הקורונה ייסדו את תחרות פורמולה סטודנטים הישראלית הראשונה.

את נבחרות הטכניון לתחרויות פורמולה מובילה מאז 2013 הפקולטה להנדסת מכונות. על ההנחיה האקדמית מופקד פרופ’ ליאוניד טרטקובסקי שהחליף את פרופ’ ראובן כץ שהנחה את הפרויקט בשנים 2019-2013.

השנה התגבשה הקבוצה הטכניונית הגדולה ביותר בתולדות תחרויות פורמולה סטודנטים – יותר מ-55 סטודנטים ממגוון פקולטות ובראשם מואנס עומרי, סטודנט לתואר שני בפקולטה להנדסת מכונות. עומרי משתתף בפרויקט הפורמולה בטכניון כבר שלוש שנים, בתחילה כמתנדב ונהג, בהמשך ראש צוות מנוע ומאז 2021 הוא ראש הפרויקט בטכניון. כנהג הוא הספיק לנהוג במקצה השמיניות (Skidpad) בתחרות שהתקיימה בצ’כיה בקיץ 2019, רגע לפני שהקורונה הגיחה לעולם. באותה תחרות הציג הטכניון את המכונית הקלה ביותר בהיסטוריה של התחרות – 132 קילוגרם של טכנולוגיה מתקדמת. זאת לאחר שתוך שלוש שנים בלבד השילה פורמולה טכניון 120 קילוגרמים ממשקלה.

רכבי הפורמולה של האוניברסיטאות הישראליות שישתתפו בתחרות

רכבי הפורמולה של האוניברסיטאות הישראליות שישתתפו בתחרות. קרדיט צילום: יעל צור

“אחרי שנתיים שבהן לא יכולנו להשתתף בתחרויות באירופה בגלל המגפה החלטנו להביא את התחרות לישראל,” אומר עומרי, “ויש כאן שיתוף פעולה מלא בין שלוש האוניברסיטאות שישתתפו בתחרות באוקטובר: הטכניון, אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בן גוריון. זהו אירוע מוטורי ייחודי עתיר אנדרנלין המשלב חשיבה הנדסית ויישומים טכנולוגיים, ואנחנו מאמינים שהוא ישפיע ישירות על תחום הרכב בארץ ויעודד משקיעים וחברות מקומיות לפתח כלי רכב ומוצרים נוספים בתחום.”

באירוע הפתיחה שהתקיים באוגוסט השתתפו מומחים ממשרד התחבורה, שיעצו לצוותים בעניין התאמת המכוניות לדרישות הרישוי בארץ. התחרות תתקיים ב-20 באוקטובר (יום היערכות) ולמחרת, 21 באוקטובר (המקצים עצמם) במסלול מוטור סיטי בבאר שבע.

נבחרות הסטודנטים של כל האוניברסיטאות עם כלי הרכב

נבחרות הסטודנטים של כל האוניברסיטאות עם כלי הרכב. קרדיט צילום: יעל צור