לקראת יפן

הטכניון קיים את טקס סיום הכימיאדה - התחרות הלאומית בכימיה לתלמידי תיכון

ביום חמישי האחרון, 4 בפברואר 2021 כ”ג בשבט תשפ”א, התקיים בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון גמר תחרות הכימיאדה תשפ”א. פעילות זו נערכת בניהול הטכניון מזה 20 שנה, ובשנים האחרונות היא מתקיימת  כמיזם משותף עם מרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס ועם משרד החינוך.

גמר התחרות מהווה גם את שלב המיון הסופי לנבחרת התלמידים לאולימפיאדה הבין-לאומית בכימיה, שתיערך השנה ביפן בהשתתפות ארבעה תלמידים שיזכו לייצג את מדינת ישראל. לתהליכי המיון ניגשו כמעט 3,000 מועמדים מכל רחבי הארץ, ולשלב הגמר הגיעו 37 תלמידים מקרית שמונה דרך ירושלים ועד באר שבע.

את הטקס הנחה פרופ’ זאב גרוס מהפקולטה לכימיה ע”ש שוליך, שנשא הרצאה בנושא “המדע שמאחורי החיסון החדשני נגד נגיף הקורונה”. פרופ’ גרוס, כיום דיקן לימודי המשך בטכניון, עומד בראש תוכניות הנוער בפקולטה לכימיה. בצוות שהכין את התלמידים ומלווה אותם חברים שלושה בוגרים של אולימפיאדות בין-לאומיות לכימיה, שלושתם כיום סטודנטים בטכניון, ובראש הצוות עומדת ד”ר איזנה ניגל אטינגר, מאמנת ראשית של הנבחרות בכימיה. ביום חמישי עברו התלמידים בחינה תאורטית ובחינה מעשית, ואת הבחינה המעשית כתבה גב’ גבריאלה הלוי, מהנדסת מעבדת סטודנטים ביסודות הכימיה וכימיה כללית.

מטעם הנהלת הטכניון בירכו את התלמידים דיקן לימודי הסמכה פרופ’ חוסאם חאיק וסגן הנשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים פרופ’ אלון וולף; מטעם משרד החינוך מפמ”ר כימיה ד”ר דורית טייטלבאום ומנהלת נבחרות ישראל במדעים גב’ ענת רולניק; ואלי פריד, מנכ״ל מרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס.

הזוכים בתחרות הם:

בתחרות לתלמידי י”א, שבה השתתפו גם תלמידים צעירים יותר:

ציון לשבח: נטע אייגר, תיכון שקד דרכא (כיתה י), שדה אליהו

ציון לשבח: נביא מנסור, תיכון נזירות סנט ג’וזף (כיתה י”א), נצרת

מקום ראשון: ניר כהן, תיכון הגימנסיה הריאלית (כיתה י”א), ראשון לציון

מקום שני: לאורה קרני, תיכון עירוני ב (כיתה י”א), מודיעין

מקום שלישי: אלון אלפסי, תיכון אוהל שם (כיתה י), רמת גן

בתחרות לתלמידי י”ב:

ציון לשבח: שון צ’רנייב, תיכון אורט דנציגר, קריית שמונה

ציון לשבח: טלי טייטלבאום, תיכון ליד”ה, ירושלים.

מקום ראשון: שלי סקופ , תיכון הכפר הירוק, רמת השרון

מקום שני: סאלח בשארה, תיכון עמל 1, טירה