פרס מחקר בינ”ל הוענק לד”ר נגה רון-הראל

ד"ר נגה רון-הראל מהפקולטה לביולוגיה ועמיתיה באוניברסיטת מניטובה (קנדה) ובאוניברסיטת צוקובה (יפן) זכו בפרס המחקר מטעם האקדמיה הלאומית היפנית. הפרס ניתן במסגרת תחרות בינלאומית שיזמה האקדמיה האמריקאית לרפואה. התחרות נועדה לעודד את המחקר בתחום הביולוגיה של הזיקנה ולקדם את פיתוחן של טכנולוגיות חדשות שיאריכו את איכות החיים ולא רק את משך החיים.

הצעת המחקר שזיכתה את הקבוצה הבין-לאומית בפרסים כוללת שימוש ב”בועיות בין-תאיות” (EVs), המופרשות מתאים צעירים, להצערת מערכת החיסון ולהגנה על היכולות הקוגניטיביות בזיקנה.

שיתוף הפעולה בין ד”ר רון-הראל והחוקרים הנוספים ד”ר עאיישה סאלים וד”ר הירושי יאמאדה התרקם במסגרת יוזמה יוקרתית של ה NYAS (האקדמיה למדעים בניו יורק) והאקדמיה הלאומית היפנית, שהפגישה חוקרים צעירים מכל העולם במטרה לקדם את חקר הזיקנה ולסלול כיוונים חדשים למחקר. במסגרת זו זכתה קבוצת המחקר הבין-לאומית גם בפרס על הפרזנטציה הטובה ביותר.

Photo courtesy of the New York Academy of Science