בראש הטבלה המחזורית

גמר הכימיאדה, אולימפיאדת הכימיה הארצית, התקיים השבוע בטכניון. זה אחד השיאים בתהליך שבסופו ייבחרו ארבעה תלמידים עבור הייצוג של מדינת ישראל באולימפיאדה הבינלאומית בכימיה, שתתקיים בקיץ באיסטנבול

34 תלמידים מכל רחבי הארץ השתתפו השבוע בגמר הכימיאדה, אולימפיאדת הכימיה הארצית, שהתקיימה בפקולטה לכימיה ע״ש שוליך בטכניון. במקום הראשון זכו במשותף בר שפר, תלמיד כיתה י”ב מקרית חינוך דרור בבני דרור ומיכאל גלגולה, תלמיד כיתה י”ב מהכפר הירוק.

את התלמידים ואת הקהל בירכו ראש תוכניות הנוער בפקולטה פרופ׳ זאב גרוס; פרופ׳ מרק גנדלמן, סגן דיקן הפקולטה; מנהלת נבחרות ישראל במדעים במדעני העתיד ד”ר נעמה בני; ד”ר איזנה ניגל, מאמנת ראשית של נבחרת ישראל בכימיה; וסגן ראש עיריית חיפה עו”ד דוד עציוני. את הטקס הנחתה ד”ר אביטל להב, מנהלת פרויקטי הנוער בפקולטה.

“מדהים ומרגש לראות מדי שנה את הניצוץ בעיני התלמידים המצטיינים שהתחרו בכימיאדה והגיעו היום מכל רחבי הארץ,” אמר פרופ׳ זאב גרוס, ראש תוכניות הנוער בפקולטה. “התלמידים המצטיינים ביותר יתאמנו בהובלת ד”ר איזנה אטינגר ובסיוע צוות שכולל כמה מבוגרי האולימפיאדה הלומדים כיום בטכניון. בסוף התהליך ייבחרו ארבעת התלמידים שיזכו לייצג את מדינת ישראל באולימפיאדה הבינלאומית בכימיה, שתיערך באיסטנבול בקיץ הקרוב.”

זו השנה ה-21 לקיומה של הכימיאדה, הנערכת בהובלת הפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון במימון קרן מיימונידיס ומשרד החינוך. בתחרות זו נבחרים התלמידים המועמדים לאולימפיאדת הכימיה הבין-לאומית. נבחרות ישראל לאולימפיאדה רושמות בהתמדה הצלחות מרשימות, ונבחרת 2019 חזרה בקיץ מפריז עם מדליית כסף ושלוש מדליות ארד.