תרומה של 20 מיליון דולר תאפשר למכון ויצמן למדע, לטכניון ולאוניברסיטת מישיגן לשתף פעולה בקידום רפואה מדויקת

קרן דן ובטי קאהן התחייבה לתרום 20 מיליון דולר כדי להרחיב את שיתוף הפעולה של מכון ויצמן למדע והטכניון עם אוניברסיטת מישיגן

נשיא קרן דן ובטי קאהן לארי וולף מכריז על התרומה credit: Austin Thomason, Michigan Photography

נשיא קרן דן ובטי קאהן לארי וולף מכריז על התרומה
credit: Austin Thomason, Michigan Photography

קרן דן ובטי קאהן ממישיגן תתרום 20 מיליון דולר להרחבת שיתוף הפעולה המחקרי ברובוטיקה וברפואה מדויקת בין מכון ויצמן למדע, הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל ואוניברסיטת מישיגן. ההכרזה על התרומה החדשה התקיימה במסגרת הסימפוזיון השביעי של שותפות מישיגן-ישראל למחקר ולחינוך, שנערך ב-12 באוקטובר באן ארבור שבמישיגן.

“שיתוף פעולה הוא מרכיב חיוני בנושאים בעלי השלכות חברתיות כה רחבות כגון רובוטיקה ורפואה מדויקת,” אמר פרופ’ ס. ג’ק הו, סגן נשיא למחקר באוניברסיטת מישיגן. “באמצעות העבודה המשותפת עם עמיתינו בשניים ממוסדות המחקר המובילים בעולם נוכל להאיץ את מיצוי הפוטנציאל בתחומי המחקר החשובים הללו.”

רפואה מדויקת (precision health) היא מגמה חדשה ברפואה, המתחשבת בהבדלים הגנטיים, הסביבתיים והאחרים בין בני האדם. מגמה זו תאפשר לצוות הרפואי לספק למטופל טיפול מותאם ויעיל יותר.

“אנו אסירי תודה לקרן דן ובטי קאהן על תרומתם רבת-החזון,” אמר פרופ’ ישראל בר-יוסף, סגן נשיא לפיתוח משאבים ויחסי ציבור במכון ויצמן למדע. “אנחנו מצפים בקוצר רוח לתחילת בנייתה של תוכנית מחקר משמעותית שתעמיק את הקשרים בין שלושת המוסדות המובילים הללו.”

תמונה קבוצתית מכנס מישיגן-ישראל השישי, שהתקיים בטכניון בספטמבר 2017 בנושא "עתיד הרפואה: ממולקולות למכונות"

תמונה קבוצתית מכנס מישיגן-ישראל השישי, שהתקיים בטכניון בספטמבר 2017 בנושא “עתיד הרפואה: ממולקולות למכונות”

“עתיד המדע וההנדסה בעידן הנוכחי תלוי בשיתופי פעולה בין-לאומיים ובין-תחומיים,” אמר פרופ’ בועז גולני, סגן נשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים בטכניון. “תמיכתה של קרן דן ובטי קאהן תאפשר לשלושה מוסדות מחקר מובילים לשלב כוחות בשותפות שתועיל לא רק לארצות הברית ולישראל אלא לאנושות כולה.”

מאז שנת 2011 זוכים מדענים מהטכניון, ממכון ויצמן למדע ומאוניברסיטת מישיגן בעשרות מענקי מחקר תחרותיים משותפים במסגרת שותפות מישיגן-ישראל למחקר ולחינוך. התוכנית, הממומנת באמצעות תרומות, תומכת במחקר, מקדמת חדשנות ומטפחת שיתופי פעולה בין שלושת המוסדות במגוון תחומים ובהם מדעים ביו-רפואיים והנדסה. יחד עם התרומה החדשה מסתכמת התמיכה שהעניקה הקרן לשותפות זו ב-25 מיליון דולר.

התרומה החדשה נועדה לתמוך בשני פרויקטי מחקר בין-אוניברסיטאיים גדולים, בסימפוזיון השנתי על-שם דן ובטי קאהן (שמתקיים לסירוגין במישיגן ובישראל) ובפרויקטים קטנים יותר.

“קרן דן ובטי קאהן שמחה מאוד לתמוך בשותפות הייחודית הזו, שצמחה מתוך סימפוזיון קאהן הראשון שהתקיים ב-2011,” אמר נשיא הקרן לארי וולף. “אנו רואים בשותפות זו ביטוי טבעי לחזונו של דן קאהן והזדמנות לשלושה ממוסדות המחקר המתקדמים בעולם לחתור לפריצות דרך מחקריות ברפואה, במדע ובחינוך. אנחנו מקווים שתרומה זו תעודד גם אחרים לתמוך בנושא חשוב זה.”

אחד הפרויקטים בשותפות יקדם את תחום הרובוטיקה האוטונומית באמצעות גילוי של עקרונות חדשים, יצירת טכנולוגיות חדשות ופיתוח חידושים במערכות אוטונומיות. בפרויקט אחר, מדענים משלושת המוסדות יפתחו כלים לשיפור השמירה על הפרטיות ולייעול האנליזה של נתוני עתק (ביג דאטה) בתחום הרפואה המדויקת.

בנוסף לעבודה המשותפת על פרויקטים, התוכנית תומכת בחילופי מדענים בין שלושת המוסדות.