הדפסת תלת-ממד: העתיד

הטכניון ואוניברסיטת יאנגסטאון יקיימו השבוע את כנס TIME 2018. במסגרת הכנס ייערכו הרצאות ודיונים בהשתתפות מומחים מובילים מרחבי העולם בנושא תיעוש טכנולוגיות מתכת חדשות.

בימים ד-ה, 31-30 במאי 2018, יתקיים במרכז הקונגרסים בחיפה כנס TIME 2018 – חדשנות טכנולוגית בענף המתכות – בהובלת הטכניון ואוניברסיטת יאנגסטאון סטייט אוהיו (YSU). יו”ר הכנס הוא חתן פרס נובל בכימיה לשנת 2011 פרופ’-מחקר דן שכטמן מהפקולטה למדע והנדסה של חומרים בטכניון.

הכנס הוא נקודת ציון משמעותית בחיבור בין קבוצות הפיתוח באקדמיה לבין התעשייה בארץ ובעולם. מארגניו הם פרופ’ ברט קונר, מנהל תעשיות מתקדמות ושיתופי פעולה ב- YSU, והמהנדס שי אסל ממכון ממתכות הישראלי בטכניון. לדברי מנהל מכון המתכות בטכניון חיים רוזנזון, “בארץ ובעולם מתקיימים כנסים מדעיים ותעשייתיים בתחום זה, אך קיים פער משמעותי בתכנים ובקהל היעד שלהם. כאן אנחנו מגשרים על פער ביצירת כנס אינפורמטיבי-מדעי המתמקד בטכנולוגיות בעלות פוטנציאל תיעוש ובטכנולוגיות שכבר חדרו לתעשייה בתחום המתכות. מכון המתכות הישראלי בטכניון גאה להניף דגל זה, ובפעילותו השוטפת עושה מאמצים רציפים להביא חדשנות טכנולוגית לרצפת הייצור ומיקוד תעשייתי למחקר בתחום. האירוע מייצג דיאלוג חשוב מאוד המבטא את הידוק הקשרים בין המומחים בתחום המתכות בישראל, בארה”ב ובאירופה.”

השתלת עצמות מודפסות

מכון המתכות הישראלי הוקם בטכניון בשנת 1963 כדי לגשר בין התעשייה לאקדמיה בכלל ולטכניון בפרט. המכון מקדם חדשנות טכנולוגית ומדעית ומוביל פיתוח והטמעה של טכנולוגיות חדשות, חומרים מתקדמים ותהליכי ייצור חדשניים. לפני כארבע שנים הוקם במכון מרכז לקידום ופיתוח של טכנולוגיות הייצור בתלת-ממד. במסגרת זאת הודפסו לאחרונה שלוש עצמות לכלבים שאיבדו חלקים מרגליהם בעקבות גידול סרטני, וכיום עובדים חוקרי המכון על הדפסה של שתלים לאנשים שאיבדו את עצמות הלסת.

גיטרת הטיטניום המודפסת: חשיפה ראשונה

בטקס קבלת הפנים למשתתפים, שיתקיים ערב לפני תחילת הכנס, תוצג  הגיטרה האקוסטית הראשונה בעולם שיוצרה מטיטניום בהדפסת תלת-ממד. הגיטרה יוצרה בשיתוף פעולה בין מכון המתכות של הטכניון ליצרן הגיטרות הנודע בועז אלקיים. היא תוצג גם בתערוכה של הכנס בביתן מכון המתכות.

הכנס יתקיים במרכז הקונגרסים בחיפה ויחל ביום ד ב-9:00 בבוקר. במושב הפתיחה ידברו נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא, פרובוסט אוניברסיטת יאנגסטאון פרופ’ מרטין אברהם, ראש עיריית חיפה יונה יהב, מנהל איגוד תעשיות מתכת חשמל ותשתית יהודה היימן ומנכ”ל רשות החדשנות אהרון אהרון.

תקציר תוכנית הכנס

לאחר שורה של מושבים מקבילים תתקיים הרצאת המליאה של בוגר הטכניון פרופ’ גדעון לוי ואחריה פאנל מומחים בנושא ובייצור מתווסף (Additive Manufacturing). בפאנל ישתתפו פרופ’ לוי, רוב גורהם מ-America Makes, פרופ’ ברט קונר מ-YSU, מנהל מכון המתכות בטכניון חיים רוזנזון ממכון המתכות בטכניון ונשיא Wohlers Associates ד”ר טרי וולרס.

את בוקר היום השני (יום ה) תפתח הרצאתו של פרופ’ ברט קונר בנושא ייצור מתקדם בתעשיית המתכת. אחריו ירצה פרופ’ רוב גורהם, מנכ”ל שותף ב-America Makes – הארגון המוביל בארצות הברית במחקר, פיתוח וחדשנות בהדפסת תלת-ממד ובייצור מתווסף. גורהם עבד שנים רבות בחברת לוקהיד מרטין, שם היה שותף בפרויקטים רבים ובהם פיתוח מערכות במטוס הקרב החמקן F-35 המכונה בישראל “אדיר”.

לאחר סדרה של מושבים מקבילים יתקיימו ב-13:00 עוד שתי הרצאות מליאה: אלכס קינג, מנהל Critical Materials Institute, ירצה על תחליפים לחומרי גלם חיוניים, ופרופ’ לאופולד ובר מאוניברסיטת וינה ירצה על “חיוניות של מינרלים: מיתוס או אמת?” ב-14:30 יצטרפו שניהם לפאנל בנושא “תחליפים לחומרי גלם חיוניים – מצב נוכחי ואתגרי העתיד”. בפאנל ישתתפו סגן נשיא אוניברסיטת האנקו פרופ’ פטר שסנמאייר, פרופ’ מריה לואיזה גרילי מ- Università Politecnica delle Marche באיטליה ופרופ’ ואנדראס ברטל מאוניברסיטת מינכן. מנחה: סנטייגו גוויסטה לופז, מנכ”ל ICAMCyL Foundation, המרכז הבינלאומי לחומרים מתקדמים ולחומרי גלם בספרד.

גשר בין האקדמיה לתעשייה

הכנס מתקיים בחסות TMS, ארגון מהנדסי החומרים היוקרתי והגדול בעולם, ובשיתוף בין הטכניון, אוניברסיטת YSU, הרשות לחדשנות במשרד הכלכלה והתעשייה ואיגוד תעשיות מתכת חשמל ותשתית בהתאחדות התעשיינים. יתקיימו בו יותר מ-100 הרצאות של מומחים מיותר מ-25 מדינות בעולם, בעיקר מאירופה ומארצות הברית. ההרצאות יעסקו בחידושים, במגמות ובאתגרים מרכזיים בתעשיית המתכות לרבות אפיון חומרים, חומרים קריטיים, עיבוד מתכות, סגסוגות, ניטור, תכנון, תהליכים, מודלים וסימולציות.

כאמור, הכנס יתקיים במרכז הקונגרסים בחיפה. כתבים וצלמים מוזמנים

לתוכנית הכנס המלאה לחצו כאן