תלמידים מרחבי העולם חוגגים 70 לישראל

בטכניון מצאו דרך מקורית לציין 70 שנים לעצמאות ישראל ברחבי העולם

קבוצות תלמידים מארה”ב ומוויטנאם זכו בתחרות רוב גולדברג הבינלאומית של הטכניון לרגל 70 שנה למדינת ישראל

המרכז הבינלאומי בטכניון יצא בתחרות הנדסית מיוחדת לרגל חגיגות 70 שנה למדינת ישראל. האתגר שהוצב בפני תלמידים מבתי ספר ברחבי העולם היה לבנות מכונת רוב גולדברג – מתקן מיוחד המתוכנן בצורה הנדסית מורכבת כדי לבצע משימה פשוטה באמצעות תגובת שרשרת משעשעת. המשתתפים נדרשו להרכיב מכונה שתשקף את תולדותיה של מדינת ישראל בהיבטים כגון היסטוריה, חדשנות ותרומה לעולם.

התחרות התקיימה בפעם השלישית ברציפות והשתתפו בה 37 בתי ספר תיכוניים מצטיינים מכל העולם, מוייטנאם, ניגריה, אוסטרליה, מדינות צפון אמריקה ודרום אמריקה, ספרד, קוריאה ורוסיה.
הטכניון, באמצעות המרכז הבינלאומי מפעיל שתי תכניות לתארים מלאים בשפה האנגלית – הנדסת מכונות והנדסה אזרחית ובעזרת התחרות הוא פונה לקהלים צעירים ומוכשרים שיעצבו את דור העתיד.

השנה התחרות היתה מרגשת במיוחד, היות ונושא התחרות היה 70 שנים למדינת ישראל. בתי הספר שלחו סרטונים מכל העולם תוך לימוד הנושא והצגתו בתחרות כמתבקש. בתי הספר הזוכים מווייטנאם ומארה”ב השקיעו מאמץ רב בלימוד ההיסטוריה של מדינת ישראל ושילבו אבני דרך משמעותיים בתולדותיה בבניית המכונה.

הזוכים בתחרות היו:

במקום הראשון, ובפרס של מלגה לשנת לימודים בטכניון, זכו שתי קבוצות: תלמידי בית הספר Katz Yeshiva בפלורידה ותלמידי בית הספר לה הונג פונג בוויאטנם.

במקום השני זכתה קבוצת בית הספר ברוריה, ארה”ב, ובשלישי תלמידי בית הספר 239 ברוסיה ותלמידי בית הספר צ’רלס סמית בארה”ב.

בפרס הסרטון הפופולרי זכו תלמידי לה הונג פונג מויאטנם.

לסרטונים של הקבוצות הזוכות

להכרזה על הזוכים