הונג-קונג חוגגת טכניון

בחודש הבא ייחנך בשנטאו מכון גואנגדונג-טכניון

תמונה קבוצתית, מימין לשמאל : ד"ר רפאל אהרוני, צ'רלס נג, פרופ'-מחקר אהרן צ'חנובר, לי ג'יאנג, אהובה שפילר, פרופ' פרץ לביא ו CY לאו

תמונה קבוצתית, מימין לשמאל : ד”ר רפאל אהרוני, צ’רלס נג, פרופ’-מחקר אהרן צ’חנובר, לי ג’יאנג, אהובה שפילר, פרופ’ פרץ לביא ו CY לאו

בשבוע שעבר התקיים במלון אינטרקונטיננטל בהונג-קונג אירוע “הטכניון, סין וישראל – שותפים בחדשנות”. באירוע השתתפו נציגי ממשלת האזור המיוחד של הונג-קונג (SAR), אנשי הון סיכון מהונג-קונג ומסין ונציגים מהתעשייה ומהאקדמיה.

האירוע נועד להציג בפני הקהל את תעשיית ההייטק הישראלית, את מקומו של הטכניון בהתפתחותה, את פעילותה ש ל קרן הטכנולוגיה החדשה UG-Technion Partners, L.P ואת שיתופי הפעולה בין ישראל, הונג-קונג וסין במסחור טכנולוגיות. בכנס הוצג סרטון המציג את הקרן כגשר בין האקדמיה ועולם המסחר, שיתוף פעולה שיהפוך רעיונות חדשניים למוצרים שישפיעו על חיינו.

נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא הציג את עולם ההייטק הישראלי ואת תפקידו של הטכניון כמנוע חדשנות בישראל ובעולם. עוד נאמו בארוע חתן פרס נובל בכימיה פרופ’-מחקר אהרן צ’חנובר;

נשיא מכון גואנגדונג-טכניון מר לי ג’יאנג; הקונסולית הכללית של ישראל להונג-קונג אהובה שפילר; יו”ר לשכת המסחר ישראל-הונג קונג ד”ר רפאל אהרוני; השותף הבכיר בשותפות UG-Technion Partners, L.P ומייסד-שותף בקרן United Gain Capital, CY לאו, שותפתו של הטכניון בקרן ההון-סיכון החדשה; ומנכ”ל שותף לקידום השקעות ב-Invest Hong Kong, צ’רלס נג.
נג התייחס לתפקידה של הונג-קונג ביוזמת “דרך המשי החדשה” (BRI) שנועדה לחבר את סין לאירופה ולמזרח התיכון, לרבות ישראל. את קרן לי קא-שינג ייצג באירוע מר פרנק סיקסט.

“הקשר בין ישראל, מדינה קטנה שבורכה ברעיונות גדולים והמצאות טכנולוגיות רבות, לבין סין הגדלה במהירות והצמאה לטכנולוגיות חדשות, מזמן סינרגיה פורייה,” אמר CY לאו. “אנחנו מאמינים שבהינתן מוצר טוב, סין היא המקום הטוב ביותר להשיקו- ארץ אחת, שפה אחת וקמפיין פרסום אחד שפונים ל-1.4 מיליארד תושבים.”

מכון גואנגדונג-טכניון (GTIIT) ייחנך בחודש הבא בסין בסמוך לעיר שנטאו. זוהי שותפות היסטורית בין הטכניון לבין אוניברסיטת שנטאו הסינית. האוניברסיטה נוסדה בתמיכתם של מושל מחוז גואנגדונג, עיריית שנטאו, ממשלת סין וקרן לי קא-שינג (LKSF). פרופ’-מחקר אהרן צ’חנובר, חתן פרס נובל בכימיה לשנת 2004, התמנה למשנה לנשיא המכון.

קרן United Gain Capitalשהונה עומד על 200 מיליון דולר, תתמקד בהשקעות בחברות מדע וטכנולוגיה הקשורות לטכניון ולבוגריו. על ייסודה של הקרן הוכרז במסגרת אירועי הקורטוריון בטכניון בחודש יוני. הקרן.

נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא

נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא