פיזיקה חיובית

המשלחת הישראלית לאולימפיאדת הפיזיקה הבינלאומית חזרה משוויץ עם שלוש מדליות כסף. הטכניון יעניק חמש מלגות לימוד לזוכים

בתמונה, עומרי כהן, ניר מאי, ניצן שפירא, חן ועידו פרידמן

המשלחת הישראלית לאולימפיאדת הפיזיקה הבינלאומית, שהתקיימה השנה בשוויץ, חזרה ארצה עם שלוש מדליות כסף, מדליית ארד אחת וציון לשבח. הישגים אלה דירגו את המשלחת במקום ה-19 – מעל בריטניה, צרפת ואוסטרליה – מבין 87 מדינות.

במדליות כסף זכו עומרי כהן מתיכון עירוני ג’ ע”ש מוטה גור, מודיעין; עידו פרידמן מבית הספר ע”ש אשכול, הכפר הירוק; וחן מכל מבית הספר הריאלי העברי בחיפה. במדליית ארד זכה ניר מאי מבית הספר העירוני ב’ ע”ש רבין, מודיעין; ובציון לשבח – ניצן שפירא מבית הספר האזורי העמק המערבי, קיבוץ יפעת.

הטכניון, המפעיל את האולימפיאדה הישראלית לפיזיקה ומכשיר ומלווה את המשלחות לחו”ל, מעניק מלגות לימודים לזוכים: שנת לימודים אחת לזוכים בציון לשבח, שנתיים לזוכים במדליית ארד, שלוש למדליית כסף וארבע לזהב.

מבחני המעבדה שהתקיימו במסגרת האולימפיאדה עסקו במוליכות חשמלית בשני ממדים, בדגם מכני למעבר פאזה, בכוחות המדומים הפועלים בתחנת חלל גלילית הסובבת סביב צירה, ברכיבים לא לינאריים בעלי שני מצבי יציבות ובאינטראקציה בין חלקיקים אלמנטריים המואצים לאנרגיות  גבוהות.

בראש המשלחת הישראלית עמד ד”ר אלי רז, מרצה במכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה ובטכניון. המדריכים המלווים, מר איתמר חסון (בוגר האולימפיאדה לפיזיקה ודוקטורנט באוניברסיטת ת”א) ומר איגור ליסנקר, עוסקים במהלך האולימפיאדה בדיון בשאלות, בתרגומן לעברית ובבדיקת המחברות לשם הכנה לשלב הערעורים.

“התוכנית המגוונת של האולימפיאדה כללה ביקור במאיץ החלקיקים הענק CERN  וסיורים נוספים בשוויץ,” אומר ד”ר רז. “חשוב לציין את הקשרים החברתיים שנוצרו בין הישראלים לשאר המשתתפים – קשרים המציגים את ישראל בדמות חיובית ושונה מזו המצטיירת בתקשורת הזרה.”

בתמונה, מימין לשמאל: ד"ר אלי רז, איתמר חסון (מדריך), עומרי כהן, ניצן שפירא, ניר מאי, עידו פרידמן וחן מכל בקבלת הפנים בשדה התעופה

בתמונה, מימין לשמאל: ד”ר אלי רז, איתמר חסון (מדריך), עומרי כהן, ניצן שפירא, ניר מאי, עידו פרידמן וחן מכל בקבלת הפנים בשדה התעופה