כנס היזמות הארצי בטכניון 2014

היזם דב מורן. (צילום:יח"צ)

היזם דב מורן. (צילום:יח”צ)

כנס היזמות הארצי יתקיים בטכניון ביום רביעי, 11.6.14, בהשתתפות יזמי ההיי-טק המובילים בארץ. הכנס יעסוק השנה במהנדס-היזם, ובמסגרתו יתקיים מסלול הגמר של BizTEC 2014 – תחרות היזמות הארצית לסטודנטים – ויוכרזו הזוכים שישתתפו ב’אקסלרטור’ של התכנית בחודשי הקיץ.

בכנס ישתתפו:

• נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא – שידבר על הטכניון כמוביל גלובלי ביזמות ועל הקמפוסים החדשים של הטכניון בניו יורק ובסין.
  • דרור שרון  – ממייסדי חברת Consumer Physics הישראלית, שגייסה לאחרונה כ-1.8 מיליון דולר דרך אתר מימון ההמונים “קיקסטאר”. החברה, בהובלת בוגרי הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון, פיתחה חיישן מזערי בשם ,SCIO  המספק באופן מיידי מידע פיזיקלי על חפצים ומוצרים כגון מוצרי מזון.
  • דב מורן – ממציא ההתקן הנייד (Disk-on-Key). מורן הוא יזם טכנולוגי ואיש עסקים, שפיתח גם את DiskOnChip  ומכשירים דומים נוספים.
  • מאיר ניסנזון  – מנכ”ל ויו”ר IBM ישראל לשעבר (2012-1996). לאחר פרישתו
    מ-IBM הקים קרן הון סיכון עם ינקי מרגלית להשקעה בחברות בשלבים מוקדמים.
  • פרופסור רון קימל – פרופסור חבר בפקולטה למדעי המחשב וראש המעבדה לעיבוד גיאומטרי של תמונות בטכניון. פרופסור קימל היה שותף במספר חברות הזנק, לרבות קוויקסי, שאותה רכשה גוגל ב־2010 תמורת כ־10 מיליון דולר, שם שימש כחלק מהוועדה המדעית המייעצת.
  • ד”ר עומרי עמירב-דרורי – מייסד ויו”ר חברת Genome Compiler, יוזמה בתחום הביולוגיה הסינתטית לשילוב כרומוזומים ולשיווקם למעבדות. לפני הקמת החברה היה עמירב-דרורי עמית מחקר בפוסט-דוקטורט בבית הספר לרפואה באוניברסיטת סטנפורד והמכון הרפואי על שם האוורד יוז, במחקר שעסק במדעי המוח ונערך תוך שימוש בשיטות ביולוגיה מבנית וסינתטית.
  • ד”ר אמאל איוב – מייסדת ומנכ”לית חברת מטאלו תרפי  (Metallo Therapy), המפתחת טכנולוגיות חדישות המבוססות על ננו-טכנולוגיה להחדרת מתכות לתוך תאים סרטניים, לצורך איבחון מוקדם וטיפול בסרטן. ד”ר איוב היא יזמית בעלת ניסיון עשיר מעולם הביומד, ובעשור האחרון היתה מעורבת בכמה חברות הזנק בתחום.
  • יבגני דיברוב  – מהנדס מחשבים, בוגר תכנית המצטיינים ״לפידים״ של הפקולטה למדעי המחשב בטכניון. בעל ניסיון רב בתחום הסייבר והאבטחה, שנצבר במגוון תפקידים ביחידות הטכנולוגיות של אמ”ן ובתעשיית ההיי-טק. משמש כראש מחלקת הפיתוח העסקי בחברת אדאלום (Adallom), חברת אבטחה בתחום הענן.
  • יזהר שי – יזם סדרתי ושותף מנהל ב-Canaan Partners. הוביל את ההשקעה במיזמים כגון LiveU, PrimeSense ו N-Trig. ייסד את V Secure שנמכרה
    ל-Radware, ו-Business layers שנרכשה אף היא. מעורב בפעילויות התנדבותיות בחינוך לטכנולוגיה ויזמות.
  • מירב וינריב מנהלת השקעות בכירה בקוואלקום ונצ׳ורס, בוגרת הפקולטה  להנדסת תעשיה וניהול בטכניון ובעלת MBA מאינסיאד.
  • רמי קליש מייסד ושותף מנהל של קרן הון סיכון פיטנגו. מבכירי תעשיית ההון סיכון בארץ.
  • רועי אורון שותף בקרן הון סיכון Plus Ventures מקבוצת מולדבסקי. לפני כן היה בכיר בAOL.
  • ארט ונט לנד מנהל הפיתוח העסקי של חברת Lely, חברה הולנדית פרטית מהמובילות בתחום הטכנולוגיה החקלאית ובאוטומטיזציה של רפתות.

לתכנית הכנס : http://www.yazamut.technion.ac.il/kenes/

הכנס יתקיים בבניין טאוב בטכניון, בשעות 17:00-9:30 .