משבר האשרות נפתר – ו-120 סטודנטים מצטיינים מהודו ומסין הגיעו לטכניון

10ישתתפו בקורס קיץ מדעי-הנדסי בסיוע הועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה

120 סטודנטים מצטיינים, מאוניברסיטאות מובילות בסין ובהודו, החלו את לימודיהם בקורס קיץ מדעי-הנדסי בטכניון. במסגרת הקורס ישתלמו הסטודנטים במגוון תחומים, בהם הנדסת חשמל, הנדסת מכונות, מתמטיקה והנדסת חלל.

בנוסף ללימודים בטכניון יסיירו הסטודנטים ברחבי הארץ, ישתלמו ביזמות, יבקרו בחברות ישראליות, ילמדו קורסים בהיסטוריה של ישראל והמזרח התיכון, ילמדו על התרבות הישראלית וייפגשו עם סופרים ומובילי דעה בישראל.

“אני מברך על הגעת הסטודנטים לטכניון ועל תחילת קורס הקיץ,” אמר מנהל בית הספר הבינלאומי, אריאל גבע. “עקב עיצומי העובדים במשרד החוץ בחודש שעבר התעכבה הנפקת האשרות עבור הסטודנטים. הנהלת הטכניון השקיעה מאמצים רבים מול משרדי הממשלה השונים, וכך התאפשרה הגעת הסטודנטים לטכניון. אני בטוח שהסטודנטים ייהנו משהותם בארץ וישמשו כשגרירים טובים לטכניון ולישראל במדינותיהם.”

פרופסור ענת רפאלי, סגן ראש בית הספר הבינלאומי והאחראית על קשרי חוץ אקדמיים בטכניון, הוסיפה: “קורס הקיץ מהווה עבורנו הזדמנות להכיר סטודנטים מצטיינים מהודו ומסין, ולמשוך אותם ללימודים מתקדמים בטכניון.”

הסטודנטים הגיעו לארץ בתמיכת ות”ת (הוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה), שהעניקה להם מלגות, במטרה לעודד צעירים מצטיינים מארצות אלה ללמוד בישראל, ומתוך רצון לחזק את הקשרים בין המדינות.
בסך הכל הגיעו 210 סטודנטים סינים והודים, שילמדו במהלך הקיץ באוניברסיטאות ישראליות.

בתמונה: הסטודנטים במפגש עם הסופר אשכול נבו. צילום: מורן מעיין, דוברות הטכניון.