50 קבוצות תלמידים מישראל ומחו”ל השתתפו בתחרות “רובוטראפיק” בטכניון

5036 קבוצות תלמידים מישראל ומחו”ל (כיתות ד’-י”ב) השתתפו בטכניון בתחרות “רובוטראפיק” הרביעית – תחרות בינלאומית עם תלמידים  מישראל, ארגנטינה, ליטא, מולדובה, רוסיה ואוקראינה. מטרת התחרות – הקניית הרגלי נהיגה בטוחה וזהירות בדרכים.

האורחים מחו”ל נהנו גם מביקור בטכניון ובבתי ספר שונים,  וכן ביקרו במפעל “ישקר”, שם סיירו בקו הייצור הרובוטי. סיורים אלה התאפשרו הודות לשיתוף הפעולה בין המרכז לרובוטיקה ע”ש לאומי שבפקולטה להנדסת מכונות בטכניון לבין ארגון אורט הבינלאומי – קדימה מדע וכפר הנוער כפר חסידים.

בתחרות השתתפו רובוטים ניידים קטנים דמויי רכב, המופעלים במצבים המדמים את ההתרחשות בכבישים. “רובוטראפיק” היא תחרות ייחודית ברובוטיקה, שמטרתה רכישת ידע ומיומנויות הקשורים לנהיגה בטוחה. לצורך התחרות פותחו “כבישים בטוחים” המכילים חיישנים אשר יוצרים קשר עם המכוניות (רובוטים)  בכבישים. אלה מספקים תגובה אוטומטית של הרכב לאותות, רמזורים, מכשולים, תמרורים ועוד.

ד”ר יבגני קורצ’נוי, מנהל המרכז לרובוטיקה ע”ש לאומי, סיכם את תוצאות התחרות בקטגוריות השונות:

בקטגוריה נהיגה זהירה ניצחה קבוצה של אורט דנפרופטרובסק – בית הספר ע”ש הרבי מלובאביץ’  (דנפרופטרובסק-אוקראינה).

בקטגורית מרוץ ניצחו במשותף אורט ארגנטינה וביה”ס עמק החולה.

בקטגורית מבחן חוקי נהיגה ניצחו בית ספר עמק החולה ואורט מוסקבה.

בקטגורית תכן וחידושים בתחום של זהירות בדרכים נצחה קבוצה ממשגב.

בקטגורית נהיגה זהירה מתקדמת נצחה קבוצה ממשגב.

בתמונה: תחרות “רובוטראפיק” בטכניון. צילום: דוברות הטכניון