הטכניון חוגג 100 – נפתח טורניר בינלאומי לכדורעף חופים, ראשון מסוגו בישראל

Technion Challenge48 – טורניר כדורעף חופים בינלאומי ראשון מסוגו בישראל, נפתח אתמול בטכניון, במסגרת אירועי 100 שנה להנחת אבן הפינה לבניינו ההסטורי.

הטורניר יחולק לשניים: אליפות ישראל וטורניר בינלאומי. במסגרת אליפות ישראל מתחרים סטודנטים ממוסדות אקדמיים שונים בארץ, ביניהם הטכניון, אוניברסיטת ת”א ואוניברסיטת בן גוריון, כאשר לזוג המנצח תינתן הזכות להשתתף בטורניר הבינלאומי, המתחיל היום.

בטורניר הבינלאומי משתתפים  14 זוגות נשים וגברים מחו”ל. בין הזוגות נמצאים שחקנים מצמרת הדירוג העולמי: הצמד הברזילאי בנג’מין- הארלי שזכה במקום הראשון באליפות העולם 2011 וכן ב-12 מדליות זהב לאורך השנים, ופאבלו הררה מספרד, מדליסט כסף מאולימפיאדת אתונה יחד עם שותפו אדריאן גאבירה, שסיים חמישי בשתי אליפויות העולם האחרונות וזכה במדליית ארד באליפות אירופה. אל טורניר הנשים יגיעו אנה קלאפלובה ולנקה הייג’קובה מצ’כיה, שסיימו את אליפות העולם האחרונה במקום הרביעי, שלב אחד לפני האמריקאיות לורן פנדריק וברוק הנסון, שישתתפו בטורניר גם הן.

במהלך ימי הטורניר ייהנו הסטודנטים בטכניון מהופעות של להקת הסלסה והמחול של הטכניון, מסיבת בריכה ומסיבת אוזניות. בנוסף, השחקנים מחו”ל ייהנו מסיורים לנצרת וקיסריה.

המשנה לנשיא ומנכ”לית הטכניון, ד”ר אביטל שטיין, אמרה בטקס הפתיחה: “כמי שבאה מעולם הספורט, אני נרגשת לפתוח אירוע ספורטיבי בינלאומי ייחודי, המתקיים בטכניון ביוזמת אגודת הסטודנטים. זו דרך נפלאה לציין מאה שנים להנחת אבן הפינה לטכניון, המוביל לא רק בהוראה ובמחקר, כי אם גם בעשרות פעילויות ספורט, תרבות ואמנות”.

יו”ר אגודת הסטודנטים, אסף זינגר, אמר: “אני הסטודנט הראשון שהכניס לטכניון 650 טון חול ולא נענש על כך”. הוא איחל הצלחה לכל המתחרות והמתחרים, מהארץ ומחו”ל.

יעקב שטופמן, יו”ר איגוד הכדורעף, אמר כי הטכניון יכול להביא את כל גדולי העולם לציין עימו את התאריך ההסטורי, והוא בחר להביא אירוע ספורטיבי ראשון מסוגו בישראל, במסגרת אירועי המאה. “אנו גאים להיות כאן”, הדגיש.

משחקי הגמר של הטורניר יתקיימו ביום רביעי.

בכדורעף חופים משחקים לרוב שני שחקנים בכל קבוצה, ורוב חוקי המשחק דומים לחוקי הכדורעף. משחק כדורעף החופים הראשון שוחק ב- 1920 בקליפורניה, ב- 1996 הוכנס למשחקים האולימפיים וכיום ברוב מדינות העולם ניתן למצוא ליגות של המשחק.

הטורניר נערך בשיתוף עם איגוד הכדורעף ועיריית חיפה.

בתמונה: ד”ר אביטל שטיין פותחת את הטורניר. צילם: רועי טל, One Frame, דוברות הטכניון