מאות תלמידים בכיתות א-ו השתתפו באולימפיאדת רובוטיקה בטכניון

65במעמד שר המדע והטכנולוגיה, פרופסור דניאל הרשקוביץ

מאות תלמידים מכיתות א-ו ברחבי הארץ השתתפו באולימפיאדת רובוטיקה שנערכה בטכניון במעמד שר המדע והטכנולוגיה, פרופסור דניאל הרשקוביץ. נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא, אמר כי הוא מקווה לראות בעוד 12 שנה את כל המשתתפים כסטודנטים בטכניון והדגיש כי הרובוטים שמפעילים התלמידים בתחרות ואמורים להבקיע שערים – “יותר טובים ממסי”.

דיקן הפקולטה להנדסת מכונות, פרופסור פנחס בר יוסף, אמר כי הטכניון הוא אכן מקום הולם לעריכת אולימפיאדה כזו.

ראש המרכז לרובוטיקה ע”ש לאומי בטכניון, פרופסור משה שהם, אמר כי הקסם של הרובוטיקה גובר מיום ליום, עם כניסת הרובוטים לכל תחומי חיינו – בביטחון, ברפואה, בחקלאות ואף במשקי הבית.

ארתור זמשמן, מנכ”ל חברת “ויטק” המארגנת את האולימפיאדה ומקרבת את המדע והטכנולוגיה לאלפי תלמידים ברחבי המדינה, אמר כי מאמצי החברה נושאים פרי ויותר תלמידים בישראל נחשפים לתחומים חשובים אלה.

שר המדע והטכנולוגיה, פרופסור דניאל הרשקוביץ, אמר ש”היום תלמידים צעירים יודעים לעשות דברים שאני לא יודע ואת ההון האנושי של המדינה מתחילים לפתח כבר בגיל הרך”.

משימת המתחרים הייתה להבקיע שער באמצעות רובוט במהירות הרבה ביותר ולהשיב על שאלות בנושא רובוטיקה.

בקרב המתחרים מכיתות א-ב זכו במקום הראשון תלמידי בית הספר “עליזה בגין” ממגדל העמק, כיתות ג-ד תלמידי “אורים” מקרית ים, וכיתות ה-ו תלמידי “כלנית” מכרמיאל.

בתמונה: משתתפי האולימפיאדה. צילום: יוסי שרם, דוברות הטכניון