המשימה בתחרות “טכנוראש” השנתית: הטלת מתקן למרחק ממטוטלת ענקית

“אינדיפנדולום” 2010
תלמידי תיכון וסטודנטים בטכניון יתמודדו בהטלה למרחק של מתקן ממנוף ענק במסגרת תחרות “טכנוראש” המסורתית

14 קבוצות של תלמידי תיכון וסטודנטים יתמודדו בהטלה למרחק של מתקן מיוחד ממנוף ענק, במסגרת תחרות “טכנוראש” המסורתית. במסגרת המשימה, “אינדיפנדולום” 2010 שמה, תוצב במרכז הקמפוס מטוטלת ענקית.

יעל זיורי, סטודנטית בפקולטה להנדסת תעשייה וניהול ומנהלת פרוייקט “טכנוראש”, מסרה כי 14 הקבוצות הגיעו לתחרות לאחר תהליך מיון קפדני. המטוטלת תוצב בגובה של 12.5 מטרים והמתמודדים יצטרכו לשגר מתקן מיוחד למרחק הגדול ביותר, תוך ניצול מקור נתון וסופי של אנרגיה. הם יחברו את המתקן אל המטוטלת בעזרת חוט דיגים. במהלך תנועת המטוטלת, ובאמצעות מנגנון חוט להט, חוט הדיגים אמור להיקרע והמתקן ינותק מכל השפעה חיצונית. עליו לנוע באוויר בשלב הראשון, ולנוע לפחות מטר וחצי במגע עם הקרקע – בשלב השני.המנצח יהיה הצוות שיגיע למרחק הגדול ביותר.

תחרות “טכנוראש” נערכת בטכניון לזכרו של ההוגה והמייסד שלה, ניב-יה דורבן ז”ל. ניב-יה, סטודנט ובוגר מצטיין של הטכניון, היה קצין בצה”ל כאשר נרצח על ידי שודד ברחוב שקט בתל אביב בחודש מארס 2003. התחרות והפרסים ממומנים על ידי ד”ר רוברט שילמן (“ד”ר בוב” בפי כל), שהשתלם בטכניון.

התחרות תתקיים ביום רביעי, 7 באפריל 2010, בין השעות 12.30-14.30, בלב הקמפוס.

כתבים וצלמים מוזמנים.