הטכניון אירח 400 יזמים צעירים במסגרת שבוע היזמות העולמי

המרכז ליזמות וחדשנות ע”ש ברוניצה בטכניון קיים בשבוע היזמות העולמי שני “ימי יזמות” – אירוע פתיחת השנה של יזמים צעירים מעשרים בתי ספר באזור חיפה. מדובר ב-400 בני נוער המשתתפים בתכנית “עושים עסקים” של ארגון “יזמים צעירים ישראל” מיסודו של “לאומי” הפועלת בתמיכת גופים שונים בהם הטכניון, אוניברסיטת חיפה ועיריית חיפה.

בין המברכים באירוע – פרופ’ עוזי דה-האן, יו”ר מרכז ברוניצה ליזמות בטכניון ואורי ילוז– מנכ”ל “יזמים צעירים ישראל”. מטרת האירוע לחשוף את היזמים הצעירים לעולם היזמות  ולהקנות כלים ראשונים בתחום.

בחלקו הראשון של היום קיבלו התלמידים הרצאת יזם מפי איתי פורת, מייסד חברת שביל-נט המייצרת מפות טופוגרפיות לטיולים, אשר מותאמות בעיקר לרוכבי אופניים. איתי תאר תהליך הקמת החברה ואיפשר במה פתוחה לשאלות היזמים.

בהמשך, למדו התלמידים מהי חשיבה יצירתית וקיבלו משימות אתגר – ביום הראשון פיתוח מאכל יצירתי המותאם לבני נוער ובשני – מניעת התנהגות לא טובה בתחום איכות הסביבה וזאת דרך הנאה. התלמידים התפזרו בכיתות השונות של הטכניון לשם פתרון המשימה. לשם כך נדרשה מהם עבודת צוות, חלוקת אחריות וכמובן הרבה חשיבה יצירתית. את התוצרים הציגו בפני עמיתיהם וכן נדרשו לשמש כשופטים ולבחור בעצמם את הרעיון היצירתי ביותר. הקבוצות אשר קיבלו את מירב הקולות וזכו באות היצירתיות הן חברת ב.י.ו מאמי”ת עירוני ו’ וחברת “בורדו” ממאר אליאס חיפה.

עם סיומו של האירוע, ממשיכות הקבוצות בתהליך של ניהול חברה עסקית. בימים אלו הן עורכות מבצעי מכירה לגיוס הון. לאחר מכן יבחרו מוצר, יבחנו את הכדאיות הכלכלית, יכתבו תכנית עסקית, יפתחו, ישווקו, ימכרו ויעשו עסקים מול לקוחות פרטיים וגופים עסקיים. קבוצות מצטיינות מהארץ ייצגו את ישראל באירועים באירופה בהם תחרות הגמר ויריד מכירות.

שבוע היזמות העולמי התקיים זו השנה השלישית והפעם ב- 110 מדינות. בין השאר, כלל מגוון רחב של פעילויות בינלאומיות לצד פעילויות לאומיות ומקומיות במטרה לעודד ולעורר יזמות, חדשנות ויצירתיות בקרב יזמים פוטנציאליים