להצלחה יש טעם מתוק - שמותאם גם לחולי סוכרת!
פיתוח מנצח של סטודנטים בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון: לחם מופחת פחמימות עבור חולי סוכרת זיכה אותם במקום השלישי והמכובד בתחרות האירופית Food Solutions של המכון האירופי לחדשנות ולטכנולוגיה (EIT)
קבוצת סטודנטים מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון זכתה במקום השלישי בתחרות האירופית היוקרתית Food Solutions. נושא התחרות השנה היה “EcoBite Delight” – פיתוח מוצר מאפה טעים, בריא, בר־קיימה ובר־השגה – שיהיה זול משמעותית ממוצרים דומים הקיימים על המדף. כל הקבוצות המשתתפות בתחרות נדרשו לפתח מוצרים שיענו על ארבעת הקריטריונים הללו ולהגיע מרעיון לאבטיפוס, לרבות תכנית עסקית מלאה. חברי הקבוצה הזוכה, הסטודנטים יונתן גולדמן, אמיל ישעיה, שי מוגליאנסקי, מיכל פרז וליאור שטרית הציגו בתחרות את BreadEat – לחם מופחת פחמימות המיועד לסוכרתיים. מוצר זה הציג מרקם וטעם של לחם מסורתי “רגיל”, תוך הוספת ערכים תזונתיים חשובים ובה בעת – מותאם לצרכים המיוחדים של חולי סוכרת. BreadEat עשוי מהדגן האתיופי טֵף, משעורה, מקמח קוקוס ומגרעיני חמניה.

חוץ מקבוצה זו, שהמוצר שלה זכה כאמור במקום השלישי, היו עוד שלוש קבוצות סטודנטים מהפקולטה, שהציגו פיתוחים של מוצרים מקוריים:
- Daitini – הקובה המתוקה הראשונה בהיסטוריה, ככל הנראה. זהו קינוח בהשראה ים־תיכונית המכיל מעטפת בורגול הממולאת במחית תמרים.
- OkaPops – חטיף מלוח פריך לילדים. החטיף עשוי מטופו, פסיליום, עדשים וזרעי שומשום ומאופיין בערכים תזונתיים משופרים.
- Flaxty – טארטלטים עשירים ללא גלוטן. טארטלטים מזינים אלה עשויים מפשתן, חלבון אפונה ופסיליום וממולאים במחית תמרים.

Food Solutions היא תכנית חינוכית־אקדמית רחבה המתקיימת במסגרת EIT FOOD– מיזם אירופי שנועד לשפר ולחזק את סקטור המזון באיחוד האירופי. מיזם זה משלב חשיבה חדשנית וקידום עקרונות קיימות ובריאות. פרופ’ מאיה דוידוביץ־פנחס, המנחה עם פרופ’ אבי שפיגלמן ופרופ’ אורי לזמס את קבוצות הסטודנטים בפקולטה בפרויקטים אלה, ציינה: “סטודנטים שלנו זכו בעבר בתחרות זו בפרסים יוקרתיים ותמיד בלטו ביכולות המקצועיות שלהם. זאת עוד עדות לידע הרב שהסטודנטים שלנו רוכשים ומיישמים במסגרת התואר, דבר שמוביל לפיתוחים של מוצרים מקוריים, בריאים וטעימים. ההתנסות הזו מדגימה את הפוטנציאל האדיר של הסטודנטים שלנו לעצב את עולם המזון בעתיד.”
