פרסים כספיים גבוהים למצטיינים בפקולטה לארכיטקטורה

עבודות הגמר מוצגות עד סוף נובמבר בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון

טקס הענקת פרסים על עבודות גמר מצטיינות התקיים בשבוע שעבר בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון, מדובר בפרויקטים של מחזורי הסטודנטים שסיימו את לימודיהם בשנים 2012 ו-2013. הסכום הכולל של הפרסים שהוענקו במהלך הערב עומד על 164,000 שקלים.

במקומות הראשונים זכו הפרויקטים הבאים: עדי באום, הפרס ע”ש יחיאל אדמוני ז”ל בסך 6,000 שקל על הפרויקט באדריכלות נוף “מתערבים במרחב/אקטיביזם עירוני כהשראה למתכנן”. עדי גפן גלזר, פרס ראשון ע”ש יחיאל ויוסף סגל ז”ל, לשנת 2013 בסך 6,000 שקל על הפרויקט באדריכלות נוף “יפו פינת בת ים”; יאיר וייס, פרס ראשון ע”ש ישראל וליאון רייסקין ז”ל, לשנת 2012 על סך 10,000 $ על הפרויקט “בין תשתיות עיר לים”; איגור גרושקו, פרס ראשון ע”ש ישראל וליאון רייסקין ז”ל לשנת 2013 על סך 10,000 $, על הפרויקט “אסטרטגיה שלישית, פעולה בציר Z”; אוליבר שלבי, פרס ניקסייר על הפרויקט “העיר השלישית”.

נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא, הדגיש בפתיחת הטקס את חשיבותה של הארכיטקטורה, ואמר כי במיזם החדשנות המשותף של הטכניון ואוניברסיטת קורנל בניו יורק מוקדש מרכז שלם – “הסביבה הבנויה” (Built Environment) – לסוגיות הקשורות בארכיטקטורה.
דיקן הפקולטה, פרופסור יהודה קלעי, ציין כי פרסי הצטיינות כמו אלה שחולקו בערב זה דוחפים את הסטודנטים למצוינות, ולכן חשוב לתת להם חשיפה בטקס פומבי ומכובד.

את האירוע הנחתה יו”ר ועדת הפרסים, פרופ”ח רבקה אוקסמן. העבודות נשפטו על ידי אדר’ נוף גדעון שריג, אדר’ נוף גיל הר-גיל, אדר’ דן פרייס, אדר’ אודי כסיף, פרופ’ צבי אפרת, ד”ר אירית צרף נתניהו, המעצבת כרמלה וולף יעקב ואדר’ שי וינשטיין.
האדריכל צבי אפרת שיבח את הסטודנטים על המעוף ועל ההעמקה, ועל כך שהם נמנעים מ”השווצות” המאפיינות פרויקטי-סטודנטים בבתי ספר רבים לאדריכלות.

את הפרויקט הזוכה בפרס ניקסייר בחרו הסטודנטים וחברי הסגל האקדמי והמנהלי של הפקולטה בדרך בלתי שגרתית: הצבעה חשאית בכדורי פינג פונג.

בין הפרויקטים שהוצגו ונשפטו במהלך הערב: “בין תשתיות עיר לים” של יאיר וייס – סינרגיה בין אדם לסביבה באזור מפרץ חיפה; The Method of Madness  של יאיר טייטלבוים – פיתוח מתחם אבארבנאל בבת ים; Haifa breaks ground של איגור גרושקו – תוכנית חדשנית לשימורה של חיפה כ”עיר גנים” ולמניעת הפיכתה ל”עיר מגדלים”; “מתערבים במרחב” של עדי באום – התערבות קהילתית בהחייאת מתחם בי”ס בוסמת בשכונת הדר בחיפה; “יפו פינת בת ים” של עדי גפן גלזר – יצירת מרחב של טבע, נוף ופעילות בתפר בין שתי הערים; “רק על הפסים” של עדי מילר – בנימינה כמרחב בהשתנות; “התנועה זורמת” של ארי פיין – מרחב מקשר בין מערכות בלב מטרופולין ת”א; “השדות של טייבה” מאת אמין יאסין; “תשבצים/מאונך מאוזן” מאת עדי פלדהקר; ו”חיזוק חיוב – אחריות ציבורית בתכנון המרחב האורבאני” מאת שירה בילואוס.

עדי גפן גלזר, שזכתה בפרס הראשון ע”ש סגל על עבודתה באדריכלות נוף “יפו פינת בת ים” אמרה: “כחיפאית שאוהבת ים חיפשתי אזור שקשור לים. חתרתי לקשר את הטבע והים לעיר, ולמעשה להחדיר אותם לתוכה. ‘ואדי הרקמות’ שתכננתי יאפשר לתושבי האזור – יהודים, מוסלמים ונוצרים – ללכת באזור מונמך, שבו אפשר לחוש את הטבע ולהריח את הים. המהלך הזה גם מטשטש את קו התפר האורבני בין הערים. התחלתי מתכנון כולל אבל הגעתי לרזולוציה מאוד מדויקת, כולל מרפסת התצפית ומבנה הוואדי.”

איגור גרושקו, שזכה בפרס הראשון ע”ש רייסקין על עבודתו “אסטרטגיה שלישית, פעולה בציר Z”, אמר: “רוב התוכניות האדריכליות מתייחסות לערים תלת ממדיות כמו חיפה כאילו היו שטוחות, דו ממדיות, כמו תל אביב. כאילו ההר הוא מישור. הפרויקט שלי מחלץ את הדיון מן הקונספט הדו-ממדי שבו הוא שבוי, ומציע לשנות את פני העיר חיפה באמצעות פיר אנכי שיחבר בין ציר הכרמל לציר המנהרות. אם לא נפתח את התפיסה הזאת, נגלה תוך כמה שנים שחיפה הפכה מ’עיר גנים’ ל’עיר מגדלים’.”

עבודות הגמר מוצגות עד סוף נובמבר בגלריית פ.ק.ה בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון.