סטודנטים פיתחו את “אנושי” פלטפורמת התנדבות חברתית

בתמונה, מימין לשמאל : מיכל בורשטיין, עומר ערד וניר בן הרואה
בתמונה, מימין לשמאל : מיכל בורשטיין, עומר ערד וניר בן הרואה

סטודנטים בפקולטה למדעי המחשב פיתחו פלטפורמה חברתית חדשנית המסייעת למתנדבים, לארגוני מתנדבים ולאנשים הנזקקים להם. הפלטפורמה, “אנושי”, מתבססת על חוכמת ההמונים ועל שיתוף מידע ומסייעת בניהול יעיל של מתנדבים ובקישור בין המתנדב לבין האדם הנזקק לעזרתו. כיום משמשת הפלטפורמה לניהול מתנדבים המסייעים לניצולי שואה, אולם המפתחים מקווים כי היא תתרחב לכל התחומים שבהם מעורבים מתנדבים.

הפלטפורמה הייחודית פותחה על ידי הסטודנטים ניר בן הרואה, מיכל בורשטיין ועומר ערד, במסגרת קורס לפיתוח אפליקציות לאנדרואיד בהנחיית פרופ’ ערן יהב והמתרגלים עומר כץ וצבי ליסטופד, ומרצה הקורס ליאור ברודר.

“אדם שבוחר להתנדב מגלה שחיפוש מקום להתנדב בו הוא תהליך מסורבל ומייגע,” מסבירה מיכל בורשטיין. “עליו לפנות לעמותות, להודיע על נכונותו להתנדב ולהמתין שיתאמו לו מקום ומועדים מתאימים לפעילות ההתנדבותית. מאחר שלכל עמותה מאגר מתנדבים משלה, עליו לפנות לכל עמותה בנפרד.”
“הפלטפורמה שפיתחנו מאפשרת לך להתנדב בקלות ובמהירות בקרבת הבית,” מוסיף עומר ערד, “כל אדם הנרשם לאפליקציה רושם את מקום מגוריו ובוחר את תחום ההתנדבות המעניין אותו, על פי קטגוריות מוגדרות מראש כגון עבודות תיקון, עזרה נפשית, ליווי לקופת חולים, הסעות וכדומה.”

מסך הכניסה לאפליקציה
מסך הכניסה לאפליקציה

ברגע שהמשתמש נרשם לאפליקציה נשלח אליו מידע על אנשים הזקוקים לעזרה בקרבת מקום מגוריו – והוא בוחר כרצונו בין האפשרויות. זאת בניגוד למצב המקובל, שבו רכז השטח של העמותה יוצר קשר עם כל המתנדבים הרלוונטיים הרשומים אצלו, מחכה לתשובות ומקשר בין המתנדב לנזקק. האפליקציה “אנושי” יוצרת את הקשר הזה בעצמה, ולדברי ערד “לוקחת בחשבון את מיקומיהם של המתנדב והאדם הנזקק לו, מבטלת את הביורוקרטיה הקיימת בעמותות, מנהלת את התיאומים עבור העמותה ומאפשרת למתנדבים להתנדב רק כשהם מעוניינים בכך, ללא התחייבות. ראוי לציין כי האפליקציה שומרת על פרטיותם של האנשים הזקוקים לעזרה.”

את הרעיון לאפליקציה הגו קרין קומקוב ומורן שרייבמן, סטודנטיות לתקשורת חזותית במכללת ויצו חיפה. חברי הקבוצה נפגשו עם נציגי העמותות “רוח טובה” ו”לתת” ועם אנשי הקרן לרווחת ניצולי השואה, ועל בסיס למידת הצרכים פיתחו את האפליקציה.

“זה רעיון חדשני שיש בו פוטנציאל רב,” אומר דימה מלכין, המשמש רכז שטח בארגון “לתת” (חיפה והקריות),” מפני שהוא מאפשר לנו להפעיל מתנדבים שאינם פעילים באופן שוטף ואינם רוצים להתחייב לטווח ארוך. האפליקציה הזאת מאתרת את המתנדבים הרלוונטיים מבחינת פנאי ומרחק, ונותנת הזדמנות גם לאותם מתנדבים לא פעילים.”

כעת משמשת הפלטפורמה לניהול מתנדבים המסייעים לניצולי שואה, אולם המפתחים מעריכים כי היא תתרחב בהדרגה לכל תחום שבו מעורבים מתנדבים.