ד”ר עמית גופר, מפתח השלד הביוני ReWalk, דיבר בשם מקבלי התארים בטקס קבלת תוארי עמית כבוד של הטכניון
הטכניון העניק אתמול (א’ 15.6.2015) תואר “עמית כבוד” לשמונה נשים וגברים, ידידי הטכניון, אשר סייעו לטכניון ולמדינת ישראל. בטקס נכחו ראש עיריית חיפה ושישה נשיאי אוניברסיטאות מרחבי העולם.
בוגר הטכניון ד”ר עמית גופר, שדיבר בשם מקבלי התארים, אמר כי “היותו של אדם בוגר הטכניון ממלאת אותו בגאווה – גאווה מוצדקת. הגאווה הזו אינה באה בחינם; היא תובעת ממך להצטיין במעשיך. כיום, כשגם שני ילדי הם בוגרי הטכניון, הטכניון הוא עבורי משפחה ובית, וכך יהיה תמיד.”
ד”ר גופר התייחס לחרם האקדמי על ישראל באומרו כי “הניסיון להדיר את האקדמיה הישראלית, ובתוכה הטכניון, אינו חדש, אבל לאחרונה הוא צברה תנופה חריגה ומסוכנת. מרעיון של קבוצות מיעוט שהובלו על ידי שונאי ישראל הפכה הקריאה לחרם לרעיון מקובל, ואף לבון-טון, בקרב קבוצות של סטודנטים וחברי סגל בחו”ל. הטכניון, כאחד המוסדות האקדמיים המובילים בישראל, חייב להיות נושא הלפיד במאבק בחרם; וכמוסד המוכר ומוערך בעולם כולו, אין ספק שהטכניון ונציגיו ינצחו בקרב הזה.”
נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא, הדגיש בנאומו את המגוון המאפיין את הטכניון. “מחקרים רבים מראים כי שונוּת היא מפתח לחדשנות ולהצלחה. קבוצות המאופיינות בשונוּת גזעית, אתנית ומגדרית ואפילו בשונות בנטייה המינית הן חדשניות יותר מקבוצות הומוגניות. ובכן, השונות שכולם רוצים בה נמצאת בטכניון וטבועה במורשתו. יעקב שיף, מראשוני התורמים לטכניון, התנה את תרומתו בכך שהקבלה לטכניון תתקיים ללא אפליה מגדרית, דתית, אתנית או פוליטית; וכי הקורטוריון, הגוף המנהל את הטכניון, יהיה בינלאומי באמת ובתמים. כיום, יותר ממאה שנים לאחר מכן, הטכניון הוא מיקרוקוסמוס של המגוון הישראלי: יהודים וערבים, נשים וגברים, מוסלמים ונוצרים, חילונים ודתיים וחרדים, עולים חדשים וילידי הארץ. התוכניות הקדם-אקדמי שלנו, ופרויקט הרובוטיקה העולמי FIRST, שפעילותו בישראל נעשית בחסות הטכניון, כוללים אלפי ילדים וילדות, נערים ונערות מכל קבוצה גיאוגרפית, חברתית ודמוגרפית בישראל. לכך נוספים הסטודנטים הזרים הלומדים כאן, שמספרם עולה בהתמדה. הלוואי שיעקב שיף יכול היה להיות איתנו הערב ולראות שעמדנו בדרישותיו והגשמנו את חלומו.”
בטקס נכחו ראש עיריית חיפה עו”ד יונה יהב ושישה נשיאי אוניברסיטאות: נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא, נשיא מכון ויצמן פרופסור דניאל זייפמן, נשיא אוניברסיטת בר אילן פרופסור דניאל הרשקוביץ, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון פרופסור רבקה כרמי, נשיא האוניברסיטה הטכנולוגית של סינגפור פרופסור ברטיל אנדרסון ונשיא אוניברסיטת ווטרלו הקנדית פרופסור פרידון האמדולאפור.
אלה הם שמונת מקבלי התארים:
ד”ר קאנטה אחמד – רופאה ומרצה, סופרת ועיתונאית ילידת בריטניה, ממוצא פקיסטני, המתגוררת בארה”ב – קיבלה את התואר “בהוקרה על מאבקה האמיץ והבלתי נלאה למען זכויות אדם בעולם המוסלמי, ועל התנגדותה הפעילה והעיקשת לאסלאם הרדיקלי ולאנטישמיות; וברחשי תודה על ידידותה עם מדינת ישראל ועם הטכניון”.
עו”ד הארי בלומפילד, יליד מונטריאול העומד בראש משרד Bloomfield & Advocates במונטריאול, קיבל את התואר “בהוקרה על מסירותו האיתנה ועל תמיכתו המתמשכת במדינת ישראל, בטכניון ובקהילה היהודית במולדתו, פעילות המהווה המשך למורשתם הציונית המרשימה של הוריך המנוחים ברנרד ונרי בלומפילד ושל דודו לואיס”.
רבקה בוכריס, בנקאית בעלת שם עולמי, קיבלה את התואר “בהערכה על אהבתה העמוקה לישראל ולעם היהודי ועל קשרי הידידות שלה עם הטכניון; ובהוקרה על עמידתה בראש קרן אדליס, המספקת תמיכה חיונית לישראל בכלל ולטכניון בפרט במדע, בחינוך, ברווחה ובביטחון”.
בוגר הטכניון ד”ר עמית גופר קיבל את התואר “בהוקרה על ההמצאות שפיתח למען ישראל והאנושות, ובראשן טכנולוגיית ReWalk המאפשרת למשותקי-גפיים לעמוד, ללכת ולעלות ולרדת במדרגות, ובכך מחוללת שיפור דרמטי באיכות חייהם; ובהערכה על היותו מופת לבוגרי הטכניון”.
רוברט הניסי, פעיל ומנהיג מוערך ב-ATS – אגודת ידידי הטכניון בארה”ב – קיבל את התואר על “מסירותו העזה ועל נדיבותו לטכניון ול-ATS; ובהערכה על פעילותו המתמדת לפיתוח נתיבים חדשים לגיוס תומכים נוספים לטכניון ול-ATS”.
בוגר הטכניון אבי קרבס, מאבות תעשיית ההון סיכון הישראלית, קיבל את התואר “בהוקרה על תרומתו לייסודם של תעשיית ההון סיכון וענף ההיי-טק בישראל, ולטיפוחם; וברחשי תודה על תמיכתו בטכניון ועל תפקידך בייסוד AMIT, המרכז הטכניוני לחדשנות ביו-רפואית”.
סוניה מרשק, התומכת בטכניון במסירות מאז ביקורה הראשון בישראל בשנת 1977 יחד עם בעלה המנוח לואיס (ברוס), קיבלה את התואר “בהוקרה על תמיכתה הנדיבה בסטודנטים בטכניון במגוון פרויקטים במחלקה ללימודים הומניסטיים ואמנויות; ובתודה על מחויבותה ומסירותה לאיכות ההשכלה הגבוהה בישראל”.
אלן פרינס, מהתומכים הוותיקים ב-ATS, קיבל את התואר “בהוקרה על מחויבותו הנלהבת לטכניון, למטרותיו ולהישגיו, מחויבות שבאה לידי ביטוי בתמיכתו הנדיבה בפרויקטים חשובים בתחום הרפואה, התורמים לרווחת אוכלוסיית ישראל והעולם; וברחשי תודה על פועלו המסור לגיוס תומכים נוספים שיסייעו לטכניון”.
בתום הערב התקיים המופע “האופרה פוגשת את הג’אז”, בביצועם של ליאוניד בטשקה (פסנתר), גיל שוחט (פסנתר) ודניאלה לוגסי (סופרנו).