מי יצליח להטיל ביצה מגובה 40 מ’ ולהשאיר אותה שלמה? התשובה ביום רביעי, 14 ביוני בלב קמפוס הטכניון
בצהרי יום רביעי הקרוב תתקיים בטכניון תחרות טכנוראש 2017. השנה תהווה התחרות מחווה לתחרות הראשונה שהתקיימה ב-1997: ה”ביצקופטר” – השלכת ביצה מגובה רב בלי שתישבר. בתחרות הראשונה הוטלו הביצים מגג הבניין הגבוה בטכניון, וכעת הן יוטלו מכדור פורח.
שמונה צוותים הגיעו לקו הגמר ויתמודדו על הפרס הגדול: 10,000 שקל. המתמודדים נדרשים לתכנן ולבנות מתקן המחובר לכדור פורח, שיעלה לגובה של 40 מטרים ואז ישתחרר כשבתוכו ביצה. הביצה אמורה להגיע לקרקע שלמה, בזמן הקצר ביותר, ולהיעצר במרחק מינימלי ממרכז המטרה המסומנת על הקרקע.
תחרות הטכנוראש נהגתה לפני 20 שנה על ידי ניב-יה דורבן ז”ל בהיותו סטודנט בפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל בטכניון. דורבן, שייסד את התחרות מתוך רצון לאתגר את הסטודנטים בטכניון במשימות הנדסיות יצירתיות, אמר אז כי “התחרויות נולדו כדי להרחיק את הסטודנט מספרי הלימוד וממסך המחשב, לתת לו במה לביטוי יצירתי תוך התמודדות עם אתגר התחרות – בעיות הנדסיות מורכבות באווירת כיף.” את ההשראה להשלכת הביצה מגובה רב לקח דורבן מפרויקט Mars Pathfinder – הנחתת גשושית ראשונה על מאדים בקיץ 1997.
דורבן ז”ל התגייס לצבא בתום לימודי התואר הראשון בטכניון. במקביל לשרות הצבאי החל את לימודי התואר השני בפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון. למרבה הצער, במרץ 2003 הוא נרצח ליד ביתו בתל אביב.
הסופרת תמר בורנשטיין-לזר, שקראה על התחרות, כתבה בעקבותיה את “קופיקו בתחרות הביציקופטר”, ספר שהפך לימים גם לפרק בסדרת הטלוויזיה קופיקו (עונה 2, פרק 19).
התחרות תתקיים ביום רביעי, 14 ביוני 2017, בין השעות 14:30-12:30, בטיילת מול רחבת הדשא המרכזית של הטכניון.
התחרות והפרסים ממומנים על ידי ד”ר רוברט שילמן (“ד”ר בוב” בפי כל), שהשתלם בטכניון.
לסרטון מתחרות “ביצקופטר” 1997 לחצו כאן
קרדיט צילום: דוברות הטכניון
קרדיט צילום: דוברות הטכניון