בוריס חיימוב, דוקטורנט במכון לננו-טכנולוגיה ע”ש ראסל ברי בטכניון, זכה במקום השני בתחרות הפיתוח RealSense שקיימה חברת אינטל העולמית. הפיתוח של חיימוב, שזיכה אותו בפרס של 10,000 דולר, הוא רמונויד (Remonoid) – רובוט אנושי הנשלט מרחוק – העשוי להחליף את האדם בביצוע משימות מסוכנות: ניטרול מטעני חבלה, חשיפת מנהרות, ניסויים בחומרים מסוכנים, טיסות לחלל וחילוץ נפגעים באזורי אסון.
בתחרות התמודדו מתחרים מכל העולם, הם נדרשו לפתח אפליקציות למצלמה המבוססת על טכנולוגיית Intel® RealSense™ שפותחה באינטל. “מדובר בטכנולוגיה המאפשרת למשתמש לשלוט במחשבים ורובוטים באמצעות תנועות הגוף הטבעיות שלו,” מסביר חיימוב. “במילים אחרות, כשאני מסובב את הראש גם הרובוט מסובב את הראש, וכשאני מניף יד הרובוט עושה כמוני. אני יכול לדבר דרכו, לשמוע דרכו ולראות דרך עיניו באמצעות רמקול, מיקרופון ומצלמה (בהתאמה). הטכנולוגיה הזו מחוללת מהפכה באופן שבו האדם שולט במחשב, וזאת בהמשך למהפכות הקודמות: המקלדת, העכבר ומסכי המגע. טכנולוגיית RealSense
מבטלת בעצם את הצורך בממשק מלאכותי ומאפשרת לאדם לשלוט במחשב או ברובוט בתנועות טבעיות.”
את התואר הראשון השלים חיימוב במכללת אפקה בתל-אביב (הנדסת חשמל ואלקטרוניקה), ואת התואר השני בטכניון (ננו-מדעים וננו-טכנולוגיה). חשוב לו להדגיש כי את הרמונויד הוא פיתח בזמנו החופשי. “הידע שרכשתי באפקה תרם רבות לבניית הרמונויד הנוכחי, ובאמצעות הידע שארכוש בטכניון אני שואף לבנות מיקרו-רמונויד, כלומר רובוט זעיר שיוכל להיכנס לגוף האדם ולסקור אותו מנקודות ראות ייחודיות.”
במסגרת הדוקטורט חוקר חיימוב “תופעות הרטבה על מיקרו וננו-טקסטורות” בהנחיית פרופסור-חבר בעז פוקרוי מהפקולטה למדע והנדסה של חומרים בטכניון. “תופעות של הרטבה – כלומר התנהגותו של נוזל על פני שטח נתון – נחקרו מאז המאה ה-19 הן בפן התיאורטי והן בפן המעשי, אך עדיין לא פוענחו לגמרי. ההבנה של תופעות אלה, ושל המנגנונים המולקולריים העומדים מאחוריהן, חיונית בתכנון מערכות מיקרו-מטריות וננו-מטריות המיועדות לפעול בסביבה מימית (לדוגמה בתוך גוף האדם). עוד במאה ה-20 התברר כי אפשר לשלוט בזוויות ההרטבה באמצעות הטקסטורה של המשטח.”