קורנל-טק: הנחת אבן פינה ותרומה של 100 מיליון דולר

מייקל בלומברג יזם את הפרויקט בתקופת כהונתו כראש עיריית ניו יורק. אחד המוקדים העיקריים בקמפוס יהיה מכון החדשנות טכניון-קורנל ע”ש ג’ואן ואירווין ג’ייקובס – השותפות האקדמית בין הטכניון ואוניברסיטת קורנל

ציון דרך היסטורי בהקמתו של קמפוס קורנל-טק בעיר ניו יורק נרשם עם הנחת אבן הפינה ותרומה של 100 מיליון דולר לקמפוס. התורם: מייקל בלומברג, שהגה את הפרויקט בתקופת כהונתו כראש עיריית ניו יורק.

קמפוס ההיי-טק קורנל-טק ייפתח על האי רוזוולט, הסמוך למנהטן, בקיץ 2017. עם השלמתו בעתיד ישתרע על כ-50 דונם ויאכלס כ-2,000 סטודנטים ומאות חברי סגל ועובדים. אחד המוקדים העיקריים בקמפוס יהיה מכון החדשנות טכניון-קורנל ע”ש ג’ואן ואירווין ג’ייקובס – השותפות האקדמית בין הטכניון וקורנל.

“זה יהיה אחד הקמפוסים המרתקים שנבנו אי פעם,” אמר נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא, “ואנו גאים בהיותו של הטכניון חלק במיזם זה. הקמפוס יהיה אחד ממכוני המחקר המודרניים והמתקדמים בעולם ומעוז של חדשנות. כשביקרתי לאחרונה באי רוזוולט חשתי שאני עומד על הגשר המחבר בין הטכניון לאוניברסיטת קורנל. כל אחד מאזרחי ישראל ומתושבי ניו יורק יכול להתגאות בהישג זה. אני מברך את ראש העיר מייקל בלומברג על חזונו ועל התרומה הנדיבה, שתסייע בהגשמת חזון זה.”

בטקס הנחת אבן הפינה לקורנל-טק, שבו הוכרז על תרומת הענק של קרן בלומברג (Bloomberg Philanthropies), השתתפו בכירים רבים ובהם נשיא אוניברסיטת קורנל דייוויד סקורטון, דיקן קורנל-טק דניאל האטנלוקר, ראש עיריית ניו יורק, ביל דה בלאזיו וראש העיר הקודם מייקל בלומברג. תרומתה של קרן בלומברג תשמש להקמת תשתיות בקורנל-טק, והמבנה האקדמי הראשון בקמפוס החדש ייקרא “מרכז בלומברג” כמחווה לבנותיו של בלומברג, אמה וג’ורג’ינה. “ניו יורק הפכה לעיר הגדולה בעולם מפני שהעזנו לחלום בגדול כפי שאיש לא העז לחלום קודם לכן,” אמר בלומברג. “אני מאמין ששותפויות בין גופים ציבוריים למגזר הפרטי חיוניות לעתידה של העיר, וזו הסיבה שהתרומה מוקדשת לבנותיי, שכן זו המתנה הגדולה ביותר שביכולתי להעניק להן: מרכז שיהפוך את העיר שלהן ואת העולם כולו למקומות טובים יותר. קמפוס קורנל-טק יבטיח עתיד מזהיר לעיר ניו יורק ולצעירים הגדלים בה או מגיעים אליה כשבלבם חלום.”

קמפוס קורנל-טק הוא מודל מהפכני להוראת טכנולוגיה לתארים מתקדמים ולפיתוח מנהיגות חלוצית וטכנולוגיות חדשניות המתאימות לעידן הדיגיטלי. הלימודים במסגרת קורנל-טק החלו בינואר 2013 בקמפוס הזמני הממוקם במשרדי גוגל במנהטן. כיום מועסקים שם כ-15 חברי סגל בעלי שם, צוות של 15 איש העוסק במחקר ופיתוח, כעשרים דוקטורנטים בתחומים שונים וכן מסטרנטים הלומדים באחד מארבעה מסלולים לתואר שני: MEng במדעי המחשב; MBA; תואר כפול בתקשורת (Connective Media) במכון החדשנות טכניון-קורנל ע”ש ג’ייקובס; ומסלול הבריאות (Healthier Life) שיחל לפעול בסתיו הקרוב במכון ג’ייקובס ויגשר בין תחומי הבריאות והטכנולוגיה.

 “אנו אסירי תודה על נדיבותה של קרן Bloomberg Philanthropies,” אמר נשיא אוניברסיטת קורנל דייוויד סקורטון. “תרומה זו נושאת משמעות ייחודית, משום שראש העיר בלומברג הוא שהגה את חזון הקמתו של מרכז למדעים יישומיים וליווה את הפרויקט מראשיתו. בקורנל-טק אנו יוצרים מרכז יזמי-טכנולוגי לרווחת העיר, המדינה והעולם כולו.”

“תוך שלוש שנים בלבד הפכה קורנל-טק לתוכנית תוססת הכוללת מסלולי לימוד, סגל ומאה סטודנטים, וקמפוס ההולך וקם על האי רוזוולט,” אמר דיקן קורנל-טק דניאל האטנלוקר. “אנו אסירי תודה לשותפינו ביוזמה זו, ובהם קהילת הטכנולוגיה של העיר ניו יורק, העירייה, תושבי האי רוזוולט ורבים אחרים המסייעים לנו בהגשמת חזוננו.”

בתמונה בעמוד הבית: ראש עיריית ניו יורק הקודם מייקל בלומברג בטקס
צילום: קווין האטורי, דוברות הטכניון