הטכניון מצדיע לחתני פרס נובל

הטכניון הצדיע לחתני פרס הנובל בכימיה לשנת 2013, הפרופסורים אריה ורשל ומיכאל לויט, ביום אירועים מיוחד שהתקיים השבוע במסגרת אירועי הקורטוריון (חבר הנאמנים) של הטכניון

החתימות של חתני פרס הנובל בכימיה לשנת 2013, על קיר התהילה
החתימות של חתני פרס הנובל בכימיה לשנת 2013, על קיר התהילה

 

במהלך היום המיוחד הוענקו לפרופסורים ורשל ולויט תוארי ‘דוקטור לשם כבוד’ מהטכניון, שמם הנצח על קיר התהילה של זוכי פרס נובל בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך לצד זוכי פרס נובל קודמים, והסרט “לחיצת היד הסודית”, מתוך הסדרה הדוקומנטרית “הנובליסטים”, בבימויו של אורי רוזנווקס ובהפקת “יס דוקו” הוקרן בהשתתפותם.
לאחר חשיפת החתימות על קיר התהילה, סיפר פרופסור ורשל, בוגר הטכניון שסיים ב-1966 את לימודיו לתואר ראשון בפקולטה

לכימיה ע”ש שוליך בטכניון, על הדרך שעשה מהקיבוץ ועד פרס נובל. “נולדתי בקיבוץ שדה נחום להורים ילידי פולין, ועבדתי במדגה ובחשמליה. מאז ומתמיד הייתי ילד סקרן, שבנה אקדחים ומכשירים אחרים ועשה שטויות אחרות. במהלך הצבא השלמתי בגרות, שכן בבית הספר בקיבוץ לא למדו אז לבגרות, והתקבלתי לטכניון בתנאי שאעבור את המכינה. שם, במסגרת פרויקט בהנחיית פרופסור יחיאל שליטין, נחשפתי לעולם האנזימים ולחידות הקשורות לפעילותם.”

פרופסור ורשל (במרכז) ופרופסור לויט (משמאל) עם נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא (מימין) בטקס חשיפת השמות על קיר התהילה בפקולטה לכימיה ע"ש שוליך בטכניון
פרופסור ורשל (במרכז) ופרופסור לויט (משמאל) עם נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא (מימין) בטקס חשיפת השמות על קיר התהילה בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון

בערב, בהשתתפותם של מאות אורחים ובני משפחה, העניק נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא לשניים, תואר ‘דוקטור לשם כבוד’ מהטכניון.
פרופסור ורשל, קיבל את התואר בהוקרה על עבודתו החלוצית בתחום הביו-פיזיקה החישובית, ועל תרומתו העצומה לפיתוח שיטות למידול ממוחשב של תהליכים כימיים מורכבים במערכות ביולוגיות; ובהוקרה על קשריו המתמשכים עם המדע בישראל ועל היותו דמות מופת בקרב בוגרי הטכניון. פרופסור ורשל משמש כיום פרופסור מחקר באוניברסיטת דרום קליפורניה.
פרופסור מיכאל לויט, המשמש פרופסור לביולוגיה מבנית בבית הספר לרפואה באוניברסיטת סטנפורד, קיבל את התואר כמחווה על תפקידו החלוצי בתחום של ביולוגיה מבנית חישובית ועל תרומה פורצת דרך לפיתוח שיטות מבוססות-מחשב לחישוב וניבוי של ריאקציות כימיות; ובהוקרה על קשריו העמוקים, המשתרעים על פני יותר מחמישה עשורים, עם המדע בישראל ועם הטכניון.
“כל מקבלי התואר ‘דוקטור לשם כבוד’ הם אנשים מבורכים וברי מזל,” אמר פרופסור לויט שנשא דברים בשם מקבלי התואר בטקס. “כל אחד מהם תרם לאנושות בדרכו שלו, אם בפיתוח תרופה, אם בקידום המדע והמחקר או בתרומה לחברה. על כולנו, כאנשים שבורכו בחייהם, להעריך את מזלנו הטוב ולשפר את החברה ואת העולם בו אנו חיים.”
בנוסף לשני חתני פרס הנובל קיבלו את התואר המיוחד מהטכניון סנדי (שרה רבקה) היטמן, קריסטוף מטיאשבסקי, ג’ואל (יוסף) רוטמן, סנפורד (שעיה) וייל ופרופסור צ’רלס וייסמן.

 

מקבלי התואר דוקטור לשם כבוד
מקבלי התואר דוקטור לשם כבוד