הטכניון נציג יחיד בדירוג עולמי של המחקר בבינה מלאכותית

הטכניון, נציג ישראלי יחיד ברשימה, מדורג במקום ה-25

הטכניון דורג במקום ה-25 ברשימת המוסדות האקדמיים המובילים בתחום הבינה המלאכותית. כך קובע דירוג AI Research Rankings שפורסם בתחילת דצמבר.

בדירוג רחב יותר, הכולל מלבד אוניברסיטאות גם חברות ענק ובהן גוגל, פייסבוק, מייקרוסופט ו-IBM,  דורג הטכניון במקום ה-29 – לפני אמזון, אוניברסיטת פנסילבניה, אוניברסיטת סיאול ואוניברסיטת ג’והנס הופקינס. עוד עולה מהדירוג כי הטכניון הוא המוסד הישראלי היחיד (מבין המוסדות האקדמיים והחוץ-אקדמיים) הנכלל ברשימת 40 המוסדות המובילים בתחום.

גם מדינת ישראל זכתה בכבוד גדול בדירוג החדש, כשדורגה במקום השני בעולם במספר מחקרים לנפש, כשהיא מקדימה במקום אחד את ארצות הברית.

בשנים האחרונות הגביר הטכניון את השקעותיו – בכסף ובהון אנושי – בתחום הבינה המלאכותית. באוקטובר 2018 נחנך בקמפוס מרכז משותף בתחום זה עם אינטל בראשות פרופ’ שי מנור, חבר סגל בפקולטה להנדסת חשמל ע”ש ויטרבי.

דירוג המוסדות התבסס על 2,200 מחקרים שהוצגו ב-2019 בשני הכנסים היוקרתיים ביותר בתחום הבינה המלאכותית: Neural Information Processing Systems ו- International Conference on Machine Learning.

דירוג AI Research Rankings