ישראל אלופת העולם ברובוטיקה

‎הישגים חסרי תקדים לישראל בתחרות הבינלאומית של ארגון FIRST המתקיימת בשיתוף עם הטכניון

הוד השרון עם זכייתם באליפות העולם

הישגים חסרי תקדים לישראל בתחרות הבינלאומית של ארגון FIRST.
‎בסוף השבוע האחרון התקיימה ביוסטון, ארה”ב אליפות העולם ברובוטיקה של ארגון FIRST
‎באליפות השתתפו יותר מ-600 קבוצות אשר העפילו לשלב זה מרחבי העולם, מתוכן 23 קבוצות ישראליות.

בתום סוף שבוע ארוך, מותח ומרגש, הקבוצה מתיכון הדרים, הוד השרון ביחד עם 3 קבוצות אמריקאיות, זכתה באליפות העולם.
במעמד של 30,000 משתתפים הושמע ההמנון הישראלי לראשונה באליפות זו.
הקבוצה מתיכון זינמן, דימונה זכתה בפרס היוקרתי של יו”ר התחרות, ונמנית עם 3 הקבוצות אשר חוללו שינוי משמעותי בקהילה סביב מדע וטכנולוגיה.
הקבוצה הותיקה ממשגב, ניצחה בשלב המוקדמות והעפילה לראשונה לשלבי הגמר.

הקבוצה מבית הספר הריאלי חיפה ע״ש דודי זהר זכתה בפרס ה Engineering Inspiration בבית שלהן, והבטיחו את מקומן בתחרות הבינלאומית בשנה הבאה.
פעילות FIRST בארץ ובעולם, מבוססת כולה על מתנדבים. גם בתחום זה זכתה ישראל להכרה בינלאומית עם זכייתו של אלן גרין בפרס מתנדב השנה העולמי!

דין קיימן מייסד פירסט העולמית, אביהו בן נון מייסד פירסט ישראל

פרויקט פירסט הוא ארגון בינלאומי ללא מטרת רווח לחינוך טכנולוגי מתקדם אשר הוקם בארה”ב ב 1992.
מטרת הארגון – לאפשר לצעירים לגלות את ההתרגשות והתגמול של תחומי ההנדסה, המדע והטכנולוגיה, כל זאת באמצעות תכניות רובוטיקה חדשניות.
תכניות אלו המעוררות השראה בקרב ילדים ובני נוער, משלבות התרגשות, יצירתיות ומטפחות כישורי חיים ביניהם: ביטחון פנימי, תחושת מסוגלות, יכולת עבודה בצוות, יכולת קבלת החלטות, ניסיון בתכנון וניהול משאבים, כישורי מנהיגות ועוד, כל זאת על בסיס הערכים המרכזיים של FIRST

מקצועיות אדיבה ושיתוף פעולה במקביל לתחרותיות. ערכים אלו מביאים את המשתתפים והקהילה כולה לראיית הזולת בכל עת ולמעורבות פעילה בקהילה תוך הנאה מהסיפוק הטמון בידיעה שהתלמיד פועל בהגינות וברגישות
החוויה הגדולה של FIRST מגיעה לשיאה בתחרויות רובוטיקה ארציות ובינלאומיות
ב- FIRST משתתפים כ- 500,000 תלמידים ותלמידות מ 86 מדינות, הפעילות הענפה מתאפשרת בעזרתם האדירה של מאות אלפי מנטורים ומתנדבים.
FIRST ישראל נוסד בשנת 2005 על ידי האלוף במיל’ אביהו בן-נון ובשיתוף עם הטכניון – המכון הטכנולוגי לישראל. הארגון מונה השנה מעל 15,000 תלמידים בישראל.
הן בישראל והן בעולם, פעילותנו נשענת על מעורבותם האדירה של מאות אלפי מתנדבים, השותפים לקהילת FIRST.
השנה לאחר ביצועיהם בגמר בישראל נבחרו לגמר הבינלאומי שהתרחש ביוסטון-  כ 500 תלמידים ישראלים מ 23 קבוצות
גמר האליפות התקיים באצטדיון מלא מול 30,000 תלמידים ומתנדבים אשר עמדו דום לשמע ההמנון הישראלי.
זו הפעם הראשונה שקבוצה ישראלית מגיעה להישג שכזה
מתוך כלל הקבוצות בעולם, 12 קבוצות ישראליות הגיעו לשלבים הגבוהים ביותר וקיבלו על כך פרסים

(FIRST For Inspiration and Recognition of Science and Technology)

דימונה עם זכייתם בפרס היו״ר היוקרתי על תרומה לחברה