הטכניון פרסם שורה של התאמות אקדמיות בעקבות מלחמת “חרבות ברזל”

לאחר ההודעה על מענק של 6,000 שקל לסטודנטים שגויסו בצו 8: פורסמו התאמות אקדמיות מעודכנות לכלל הסטודנטים בטכניון, בדגש על משרתי המילואים

הטכניון הכריז על שורה של התאמות אקדמיות לשנת הלימודים תשפ”ד לטובת כלל הסטודנטיות והסטודנטים בקמפוס, כולל התאמות מורחבות למגויסים בצו 8 למלחמת “חרבות ברזל”. כיום מגויסים לשירות מילואים כ-30% מהסטודנטיות והסטודנטים בטכניון, כמו גם רבים מחברי הסגל האקדמי והמנהלי ומצוותי ההוראה. הבוקר הודיעו ראשי אוניברסיטאות המחקר כי פתיחת שנת הלימודים תשפ”ד תדחה עד לתחילת שחרור המגויסים למילואים ולא לפני ה- 24.12.23.

מעגלי ההשפעה של אירועי ה-7 באוקטובר ושל המלחמה שפרצה בעקבותיהם נוגעים בכלל הציבור הישראלי ובתוך כך באוכלוסיית הסטודנטים כולה. הטכניון פועל להקלה על כל הסטודנטים במגוון היבטים ובהם תשלום שכר דירה במעונות, סיוע כלכלי מיוחד, מלגות ומתן תמיכה אקדמית ואישית.

לוח השנה האקדמי לשנת תשפ”ד יכלול שני סמסטרים ואילו סמסטר הקיץ יבוטל. המבחנים של סמסטר אביב וקיץ תשפ”ג יתקיימו בסמיכות לפתיחת שנת הלימודים. בשבועיים שלפני פתיחת שנת הלימודים ובשבוע הראשון של הסמסטר תופעל תוכנית “חזרה למסלול” שתאפשר לסטודנטים, ובעיקר למשרתי המילואים, לחזור לשגרה קלה ככל הניתן, להתרענן ולהשלים פערים.

ההתאמות האקדמיות החדשות שפרסם הטכניון מיועדות לארבע קבוצות:

1. כלל אוכלוסיית הסטודנטים;
  2. סטודנטים וסטודנטיות המשרתים כעת במילואים וישתחררו עד פתיחת סמסטר א’ תשפ”ד;
  3. סטודנטים וסטודנטיות שימשיכו בשירות מילואים פעיל לאחר פתיחת הסמסטר
  4. סטודנטים וסטודנטיות שנפגעו בצורה משמעותית ומוחשית ממצב המלחמה – נמצאים במעגלים קרובים לנפגעים, מפונים מבתיהם וכדומה.

את המהלך הובילו המשנה הבכיר לנשיא הטכניון פרופ’ עודד רבינוביץ’, דיקן לימודי הסמכה פרופ’ חוסאם חאיק ודיקן בית הספר לתארים מתקדמים פרופ’ אורי פסקין, ביחד עם דיקנים וסגני דיקנים בפקולטות, דיקנית הסטודנטים, הצוותים בלימודי הסמכה ובדיקנאט הסטודנטים ואגודת הסטודנטים בטכניון (אס”ט).

התאמות לכלל הסטודנטים והסטודנטיות:

• בלימודי הסמכה (תואר ראשון): אפשרות להמיר ציון מעל 55 בציון “עובר” בשני מקצועות שנלמדו בסמסטר אביב ובסמסטר קיץ תשפ”ג. בנוסף, תינתן התייחסות פרטנית במקרים של ציון אחרון לתואר.
  • בתארים מתקדמים: תוספת מועדים לבחינה באנגלית; אפשרות לוותר על קורס אחד בגיליון הציונים הסופי במקום הדרישה לשיפור ציון; ואפשרות להמיר ציון מעל 65 לציון “עובר” במקצוע אחד שנלמד בסמסטר אביב ובסמסטר קיץ תשפ”ג.

התאמות אקדמיות נוספות לסטודנטים ולסטודנטיות משרתי המילואים ולסטודנטים הורים שבן או בת זוגם גויס למילואים:

• אפשרות לקבל נקודות זיכוי על סמך שירות המילואים, בנוסף למה שהיה נהוג עד היום.
  • המרת ציון מספרי לציון “עובר” במקצועות שנלמדו בסמסטר אביב או קיץ תשפ”ג – בארבעה מקצועות עבור משרתי מילואים שישתחררו עד פתיחת סמסטר, וללא הגבלה למשרתים שיחזרו לאחר פתיחת סמסטר.
  • הקלות בחובת נוכחות בשבוע שלפני היבחנות במועד מילואים.
  • שיעורי השלמה ותגבור מיוחדים שיינתנו על ידי צוותי ההוראה.
  • הארכת זמן מיוחדת של 25% במבחנים.
  • לסטודנטים בתארים מתקדמים – דחייה של סמסטר לצורך מילוי חובת העמידה בבחינה באנגלית.

ההתאמות האקדמיות מצטרפות לשורת הטבות שהטכניון כבר העניק לסטודנטים משרתי המילואים בחודש האחרון מאז פרוץ המלחמה:

• מענק בגובה 6,000 ₪ לכל הסטודנטים והסטודנטיות משרתי המילואים – נועד לתשלומי שכר לימוד, שכר דירה במעונות הטכניון ותשלומים נלווים לשכר הלימוד.
  • פטור מלא מתשלום שכר דירה על החודשים אוקטובר ונובמבר לסטודנטים משרתי המילואים המתגוררים במעונות ולבני ובנות זוגם.
  • סיוע רגשי להקלה ולתמיכה.
  • סיוע כלכלי מיוחד לסטודנטים משרתי המילואים ולבני משפחותיהם (בנוסף על דחיית תשלומי שכר לימוד והמשך תשלום מלגות בתארים מתקדמים).

הפקולטות, לימודי הסמכה ודיקנט הסטודנטים יעמידו תמיכה והתאמה אישית של פתרונות עבור סטודנטים וסטודנטיות שנפגעו בצורה משמעותית ומוחשית ממצב המלחמה – נפגעים או נמצאים במעגלים קרובים לנפגעים, מפונים מבתיהם וכו’ וכן אלו שימשיכו בשירות מילואים אחרי פתיחת הסמסטר וזקוקים לסיוע נוסף.

לרשימת ההתאמות המלאה באתר לימודי הסמכה לחצו כאן