בהשתתפות סטודנטים מהטכניון ומאוניברסיטת ג’והנס הופקינס:

פיתוחים רפואיים בכנס היזמות העשירי של הפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט בטכניון

כנס היזמות של הפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט, T2MED 3 Day Start Up, התקיים בסוף השבוע של 22 במרץ בהשתתפות יותר כ-90 סטודנטים מפקולטות שונות בטכניון. לתחרות זו היסטוריה מוכחת של קבוצות שהפכו לחברות סטארטאפ, והפקולטה לרפואה רואה באירוע ערך חינוכי רב בחשיפת רופאי העתיד לעולם היזמות.

האירוע החל ביום אוריינטציה במרכז הרפואי “כרמל”, שכלל דברי פתיחה של מנהל המרכז (וחבר סגל בפקולטה) ד”ר אבי גולדברג ופרופ’ ירון הר-שי, סגן דיקן לפיתוח אסטרטגי בפקולטה לרפואה שלאחריהם מפגש רעיונות עם ד”ר ליאור לב-טוב (בוגר המסלול למצטיינים ברפואה והנדסה ביו-רפואית בטכניון), ועבודה של צוותים ומנטורים על הרעיונות להאקתון.

לאחר שבוע החל ההאקתון בפקולטה לרפואה שנמשך שלושה ימים אינטנסיביים שבהם שקדו הצוותים על פיתוח הרעיון, מחקרי שוק, שיפורים ופיתוח אב טיפוס. את הסטודנטים ליוו מנטורים מתחומים שונים ובהם רפואה, טכנולוגיה, יזמות, עסקים, פיתוח ומשפט. ביום שישי התקיימו חצי הגמר והגמר בפני שופטים שכללו מנהלי בתי חולים ומומחים בעלי שם בתחום הרפואה והיזמות. הסטודנטים מהטכניון עבדו יחד סטודנטים מהתוכנית לתואר שני בניהול הנדסה באוניברסיטת ג’ונס הופקינס שהגיעו במיוחד לתחרות.

במקום הראשון זכה צוות VIBEease שפיתח מכשיר המסייע במניעת נעילת הלסתות בלילה. חברי הצוות הם זוהר שניידר (הנדסה ביו-רפואית), רוני כהן (הנדסה ביו-רפואית), עמית נחמיאס (הנדסה ביו-רפואית), רותם להט (רפואה) ונועם שרף (הנדסת מכונות).

הקבוצה שזכתה במקום ה-1

במקום השני זכה צוות  FaceSpeak שפיתח תוכנה למעקב ותרגול של שרירי הפנים. חברי הצוות הם יוחאי צור (רפואה ומדעי המחשב), פדור ליפסרוב (רפואה), רנה ג’בארה (רפואה), מייס עלי חמדאן (רפואה) וחנושה דוריסטי מאוניברסיטת ג’ונס הופקינס.

הקבוצה שזכתה במקום ה-2

במקום השלישי זכה צוות “בקרוב” שפיתח אפליקציה לאבחון מוקדם של מחלות נוירולוגיות, זאת על סמך זיהוי קול ובינה מלאכותית. חברי הצוות הם דרור טפירו (הנדסה כימית), ויסל חלאלי (הנדסה כימית), מרדכי בוזגלו (הנדסת מכונות) ורועי ויינר (רפואה).

הקבוצה שזכתה במקום ה-3

הקבוצות זכו בפרסים ובאפשרות להשתתף בתוכנית היזמות של הטכניון,BizTEC , בתוספת תמיכה כספית להיערכות לקראת התוכנית.

לרגל חגיגות 10 שנים להקמת ההאקתון הוענק גם פרס חביב הקהל לזכרו של ד”ר יואב מדן , יזם שהלך לעולמו במפתיע בשנה שעברה. במהלך השנים השתתף ד”ר מדן באירועי T2MED כמנטור. בפרס, באדיבות חברת טמפו, זכה צוות LactoGuard שפיתח מערכת לניטור עוברים במהלך הלידה . חברי הצוות הם סאם קוגן (הנדסה ביוכימית), נאדה ספורי (רפואה), איתמר סלטון (רפואה), נועה קופלמן (הנדסה ביו רפואית) ורועי דבורקין (הנדסה ביוכימית).

הפרסים: מקום ראשון – 1,000 דולר עבור כרטיסי טיסה לכל חברי הקבוצה המנצחת ומענק בסך 5,000 ₪ למימוש במסגרת תוכנית BizTEC; מקום שני – אוזניות אלחוטיות לכל חברי הקבוצה ומענק בסך 3,000 ₪ למימוש בתוכנית BizTEC; מקום שלישי – שעונים חכמים לכל חברי הקבוצה ומענק בסך 1,500 ₪ למימוש בתוכנית BizTEC.

הצוות המארגן: מיתר יבנה, ליה סביצקי, עידן פלד, הדס ברבי ואלון הכהן.

השופטים: ד”ר איילת אקסלרוד-באלין, פרופ’ אליעזר שלו, ד”ר בני עבו, דני פרין, פרופ’ זהבה ודס, טלי רוזנווקס, יערית לוטן, פרופ’ ליאור גפשטיין, ד”ר ליטל עטיה, ד”ר לילך צולר, פרופ’ סלמאן זרקא, פרופ’ עמי אהרונהיים ועמית טורמן.

שלושת הקבוצות שזכו במקומות הראשונים ימשיכו את דרכן לחצי הגמר בתחרות BizTech הארצית.

שיתופי פעולה ונותני חסות: הקריה הרפואית רמב”ם, המרכז הרפואי בני ציון, מרכז רפואי כרמל, מרכז רפואי העמק, המרכז הרפואי הלל יפה, מחוז חיפה וגליל מערבי של שירותי בריאות כללית, The Technion Human Health Initiative, Intel, Verily, BizTec, MEDINT, IBM, מרכז מהודר ו-Biodesign.