כנס Umbrella ה-33

כנס Umbrella ה-33 בנושא המרת אנרגיה ואחסון אנרגיה התקיים השבוע ביוליך גרמניה, בהשתתפות הטכניון

חברי הסגל הצעירים שזכו בפרס

השבוע התקיים במכון המחקר יוליך שבגרמניה כנס Umbrella ה-33 בנושא המרת אנרגיה ואחסון אנרגיה, בשיתוף הטכניון, מכון המחקר יוליך (Jülich) ואוניברסיטת אאכן (RWTH Aachen) שבגרמניה. זוהי השנה השנייה שהכנס מתמקד בנושא המרת אנרגיה ואחסון אנרגיה, בשיתוף עם תכנית האנרגיה ע”ש גרנד בטכניון (GTEP). מטרת הכנס היא לקדם קשרי מדע ומחקרים משותפים בין שלושת המוסדות. בכנס השתתפו מעל ל-60 חוקרים משלושת האוניברסיטאות, כשבשיאו חולקו פרסים לשלושה חוקרים מובילים בתחום האנרגיה.

הפרס מוענק מידי שנה לחברי סגל צעירים, כשהשנה ניתן עבור הישגיהם על מחקרים בתחום האנרגיה.

הזוכים לשנת 2019 הם:

ד”ר ליאור קורנבלום מהטכניון, בגין פיתוח של שילוב ייחודי של שכבות דקות לצורך התמרת אנרגיה, שיאויאן יין (Xiaoyan Yin) ממכון המחקר יוליך ופרנסיסקו גוזמן מאוניברסיטת אאכן (Francisco Guzman).

פרופ’ וויין קפלן המשנה לנשיא למחקר שהשתתף בכנס אמר: “מדובר בשיתוף פעולה משמעותי של 33 שנים, עם קשרים מצוינים בין שלושת המוסדות. לכל מכון יש את הייחודיות שלו וכל אחד תורם לשני בידע ומיומנויות.

במסגרת התכנית, בחורף קיימנו ‘Winter school’ בשיתוף RBNI אליו הגיעו כ-140 דוקטורנטים ומרצים ונחל הצלחה רבה, ואנו עמלים על ‘Spring school’ שיתקיים בגרמניה באביב 2020, אליו יש מתעניינים מכל העולם. בשנתיים הבאות הפעילות תתמקד במדעי החיים והחיבור עם ביג דאטה ונוירו סיינס. הטכניון גאה מאוד בשותפות Umbrella  שמצעידה את תחום המדע וההנדסה לפסגות חדשות”.

ד"ר ליאור קורנבלום מהפקולטה להנדסת חשמל ע"ש ויטרבי זוכה בפרס לחבר סגל צעיר

ד”ר ליאור קורנבלום מהפקולטה להנדסת חשמל ע”ש ויטרבי זוכה בפרס לחבר סגל צעיר