תא”ל (מיל.) ד”ר משה מרום – מנהל פרוייקט הטכניון בסין

ד"ר משה מרום. צילום: דוברות הטכניון

ד”ר משה מרום. צילום: דוברות הטכניון

תא”ל (מיל.) ד”ר משה מרום מונה כמנהל פרוייקט הטכניון בסין. הטכניון ואוניברסיטת שנטאו מקימים את “מכון טכניון-גואנגדונג לטכנולוגיה” (TGIT), בזכות תרומת ענק בסך 130 מיליון דולר מקרן לי קא-שינג. מחוז גואנגדונג ועיריית שנטאו הקציבו 900 מיליון יואן (כ-147 מיליון דולר) לבנייתו של המכון ולהפעלתו הראשונית. בנוסף, הוקצו למכון 330,000 מ”ר שעליהם ייבנה המכון, בסמוך לאוניברסיטת שנטאו.

ד”ר מרום הוא בוגר הטכניון בהנדסת חשמל וקיבל תואר שני ושלישי מאוניברסיטת מונטריי בקליפורניה. הוא שירת בתפקידים בכירים בחיל הים ובשנים בשנים האחרונות עסק במחקר באוניברסיטת תל אביב. קודם לכן מילא שורה של תפקידים בחברת “קודאק” (מחקר ופיתוח), במהלכם נרשמו תשעה פטנטים,  ו”סאיטקס” (פיתוח עסקי בשוק הסיני).

ד”ר מרום פירסם מאמרים מדעיים רבים וזכה בכמה פרסים על הישגיו בפיתוח אמצעים אלקטרוניים.