גובה, דשא

משתתפי התכנית הבינלאומית ללימודי חלל, המתקיימת בימים אלה בטכניון, זכו אתמול בצילום קבוצתי מהחלל. הצילום, שבוצע מגובה 520 קילומטרים, מציג את 104 משתתפי התכנית כשהם שוכבים על הדשא המרכזי בקמפוס הטכניון בתצורת ISU – קיצור שמה של אוניברסיטת החלל הבינלאומית.

הצילום בוצע על ידי הלווין EROS-B. בלווייני התצפית EROS, שנבנו על ידי התעשייה האווירית ומופעלים על ידי ISI הישראלית, מותקנת מצלמת חלל מתוצרת אל-אופ. ISI (ImageSat International) רכשה בעבר שני לוויינים כאלה ובשנה שעברה הזמינה לוויין שלישי, מתקדם בהרבה מהדגמים הקיימים. צילומי לווייני EROS נמכרים ללקוחות אזרחיים וביטחוניים בעולם.

קורס הקיץ השנתי של התכנית ללימודי חלל (SSP) מתקיים במסגרת אוניברסיטת החלל הבינלאומית מאז שנת 1988. בכל שנה הוא נערך בכל שנה במקום אחר, וזו השנה הראשונה שבה הוא מתקיים במזרח התיכון – בקמפוס הטכניון. במסגרת הקורס הנוכחי, SSP16, מתקיימים בטכניון הרצאות ודיונים הפתוחים לקהל ללא תשלום. כל הארועים הפתוחים מתקיימים באנגלית ומחייבים הרשמה מראש.
קרדיט לצילום לווין: באדיבות ISI (ImageSat International ) – צולם על ידי הלוויין EROS-B שנבנה בתעשייה האווירית

צילום: ניצן זוהר, דוברות הטכניון

קרדיט לצילום לווין: באדיבות ISI (ImageSat International ) - צולם על ידי הלוויין EROS-B שנבנה בתעשייה האווירית

צילום: ניצן זוהר, דוברות הטכניון