היכונו לתואר הראשון

noam2

המחזור השמיני של “נוער ערבי מצטיין” חגג את סיום המכינה.

בתחילת ספטמבר התקיים בטכניון טקס הסיום של המחזור השמיני של מכינת נ.ע.מ – נוער ערבי מצטיין. עד כה סיימו את התכנית 120 בוגרים – מהנדסים ומהנדסות אשר נקלטו בתעשיית ההיי-טק בישראל, בבתי החולים ובמסלולי לימוד לתארים מתקדמים.

בוגרי המכינה הגיעו לטכניון לפני שנה מבתי ספר שונים ברחבי הצפון, במטרה להמשיך ללימודים גבוהים ולרכוש מקצוע. ואכן, מתוך 48 מסיימי המחזור ממשיכים 38 ללימודי תואר ראשון בטכניון. שירלי יוגב, מנהלת תוכנית נ.ע.מ, ציינה את האחווה והכבוד ההדדי ששררו בכיתה והובילו את התלמידים להצלחה במכינה, והודתה למנהל המכינה מולי דותן. היא אמרה לבוגרים כי “נמשיך ללוות אתכם במהלך כל שנות הלימודים עד ההשמה בתעסוקה או בלימודים לתארים מתקדמים. נלווה אתכם ברגעי ההצלחה וברגעי הקושי – אל תהססו לפנות, כי כאן תמיד הדלת פתוחה ושמורה לכם אוזן קשבת.”

הטקס התקיים בנוכחות זאב חיות, מנכ”ל עמותת “ידידי עתידים”; וואליד מאסלחה, מנהל אגף משאבי אנוש ומנהל בבנק ערבי ישראלי; גליה קידרוני, מנהלת אחריות תאגידית בבנק ערבי ישראלי; דנה פארן, מנהלת השיווק בעמותת “ידידי עתידים” יועצת המכינה ענבר זומרפלד והרכזת החברתית אסמה יוסף. בנק ערבי ישראלי אימץ את התוכנית, ומסייע לסטודנטים בחלוקת מצרכי מזון בחג הרמאדן, בסדנאות ובהדרכה לתלמידים בתחום ניהול פיננסי אישי.